Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 11.00 κλείδωσε η πόρτα του Δημαρχείου Δράμας


ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στις 11.00 κλείδωσε η πόρτα του Δημαρχείου Δράμας


- Ι. Κασκαμτζής: «Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικού στους Δήμους της Δράμας»
- Ζητούν απόφαση – δέσμευση να μην ισχύσει η εφεδρεία, από το δημοτικό συμβούλιο Δράμας



ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σε όλα τα δημαρχεία της χώρας, απάντησαν χθες οι δημοτικοί υπάλληλοι, μετά από απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου ΠΟΕ-ΟΤΕ, με κύριο αίτημα την μη εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
Όπως επισημαίνεται στις ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΕ, «η κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά, που δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους».

«Θα αντιδράσουμε – Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό»
Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», ο γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κ. Ιωάννης Κασκαμτζής, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Είναι μια συμβολική κίνηση που κάνουμε, προκειμένου να δηλώσουμε την αντίθεσή μας, τόσα στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων, όσο και στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που σημαίνει αυτόματα απολύσεις, και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και τη μείωση των μισθών μας και την αύξηση της φορολογίας και το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο αναμένουμε κι εμείς να δούμε τι περικοπές θα υπάρξουν».
Ερωτώμενος σχετικά με το ψήφισμα που έχει εκδώσει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, με το οποίο ζητείται απόφαση – δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Κασκαμτζής τονίζει:
«Το ψήφισμα αυτό έχει κατατεθεί ήδη στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δράμας και εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί και στα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια του νομού. Με το ψήφισμα αυτό, ζητούμε την δέσμευση των δημοτικών συμβουλίων όλων των Δήμων, να μην προχωρήσει και να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, διότι, θεωρούμε, ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση, και από το δημόσιο και τους ΟΤΑ δεν περισσεύουν εργαζόμενοι και δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό».
Σε ερώτηση του «Π.Τ.», αν εξαρτάται άμεσα από τον κάθε να δηλώσει τι εφεδρείες έχει, ο κ. Κασκαμτζής σημείωσε:
«Ναι. Θεωρούμε ότι θα ζητηθεί από την κυβέρνηση, από το Υπουργείο Εσωτερικών, καταστάσεις πλεονάζοντος προσωπικού. Κι εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να δεσμευτούν όλα τα δημοτικά συμβούλια, στο ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς έτσι απλά, αλλά είναι κοινή παραδοχή. Με τις αρμοδιότητες που έχουν πάρει οι Δήμοι λόγω του «Καλλικράτη», δεν υπάρχει πλέον πλεονάζον προσωπικό. Αντίθετα μάλιστα, οι Δήμοι έχουν ανάγκη από περισσότερο προσωπικό, που προσπαθούν να καλύψουν με μετατάξεις είτε με άλλους τρόπους».
Ζητήσαμε από τον κ. Κασκαμτζή, μας πει αν γνωρίζει, προς πια κατεύθυνση θα κινηθούν οι Δήμοι του νομού μας. Αν ταχθούν δηλαδή υπέρ ή κατά της εργασιακές εφεδρείας. Απαντώντας ο κ. Κασκαμτζής σημείωσε:
«Θεωρώ ότι ο δημοτικές αρχές του νομού μας είναι στο πλάι των εργαζομένων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση, κάποια δημοτική αρχή να προχωρήσει απερίσκεπτα και να εφαρμόσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, πριν εξετάσουν όλες τις περιπτώσεις. Και θεωρώ ότι, όπως κι εμείς σαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θέλουμε να υπερασπίσουμε τις θέσεις και τα δικαιώματά μας, έτσι και οι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι και αντιλαμβάνονται ποια είναι η αγωνία μας. Άρα θεωρώ ότι όλοι θα είναι στο πλευρό μας».

Το ψήφισμα
Το ψήφισμα π ου εξέδωσε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας είναι:
[Ψήφισμα της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/09/2011.
Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας το οποίο έρχεται να προστεθεί στα όσα επώδυνα για τους εργαζόμενους και αναποτελεσματικά για την έξοδο της χώρας από την κρίση μέτρα της κυβέρνησης και θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς στην κατάρρευση της απασχόλησης που σήμερα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση».
Η επέκταση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ θα επιφέρει την πλήρη και ισοπεδωτική κατάρρευσή τους. Ήδη οι περισσότεροι Δήμοι με την μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις πρώην Νομαρχίες λόγω του Καλλικράτη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εργασίες τους λόγω έλλειψης προσωπικού.
Για τους παραπάνω λόγους και για το ότι πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος ούτε στο Δήμο Δράμας αλλά ούτε στις Δημοτικές επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπά του, ώστε να θεωρηθεί πλεονάζον προσωπικό, ζητούμε:
Την λήψη απόφασης – δέσμευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, για να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, γιατί όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δήμο Δράμας, αλλά αντίθετα η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας]
Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ