Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά την Κούνεβα το χάος…


ΟΛΟΙ θυμόμαστε την υπόθεση Κούνεβα. Η Βουλγάρα καθαρίστρια που προσπάθησαν κάποιοι να δολοφονήσουν με καυστική ουσία, επειδή τόλμησε να αποκαλύψει το κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τις καθαρίστριες και τις χρησιμοποιεί ως δούλες και ως σκλάβους στην Ελλάδα.

M Με την υπόθεση Κούνεβα, έγινε γνωστό στην Ελλάδα ένα κύκλωμα, το οποίο ανήκει στο σύγχρονο εργασιακό σκλαβοπάζαρο. Ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό δημοσίων χώρων με κρατικά κονδύλια. Τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, παλαιότερα είχαν δείξει την ευαισθησία τους ως προς το θέμα αυτό. Και υποτίθεται ότι θα έκαναν τα πάντα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Να βρουν, δηλαδή, ποιοι ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να δολοφονήσουν την Κούνεβα, αλλά κυρίως τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό. Φυσικά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Εδώ μένει ανεξιχνίαστη η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, και ας η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή έχει δημοσιεύσει ότι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη γνωρίζουν τον ή τους δολοφόνους!!! Πίστεψε ποτέ κανείς ότι θα μπορούσαν να συλλάβουν, όχι απλά τους δολοφόνους της Κούνεβα, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς και να ξεδιαλύνουν το κύκλωμα αυτό που οδήγησε ως εκεί την κατάσταση;
M Οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λένε ότι στην Πάτρα, καθαρίστριες πληρώνουν 300 ευρώ στα αφεντικά τους, για να τις κρατάει στη δουλειά!!! Την καταγγελία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει η ΠΑΣΚΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Εργασιακών, Κοινωνικών Χώρων και Δικαιωμάτων Αχαΐας. Συγκεκριμένα λέει:
M «Τα ιδιωτικά αυτά συνεργεία λοιπόν, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη των εργαζομένων να συνεχίζουν να εργάζονται, εφαρμόζουν έναν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ τρόπο εκμετάλλευσής τους, που χρίζει άμεσης παρέμβασης των αρμόδιων διωκτικών αρχών και όχι μόνον. Υποχρεώνουν λοιπόν κάθε εργαζόμενη να επιστρέφει στο ΑΦΕΝΤΙΚΟ της, κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ περίπου, από τον μισθό που υποχρεούται να της καταβάλλει, υπογράφοντας βέβαια υπό το φόβο της απόλυσης, σχετική απόδειξη πληρωμής για όλο το ποσό».
M Κάτι αντίστοιχο μάλιστα συμβαίνει και με τις ασφαλιστικές εισφορές τους, επισημαίνει η ΠΑΣΚΕ Δ.Υ. Αχαΐας, καθώς, ενώ εργάζονται με πλήρη 8ωρη σκληρή και δουλική εργασία, ασφαλίζονται πραγματικά για 4ωρη εργασία! Η συγκεκριμένη εταιρεία απασχολεί 85 καθαρίστριες χ 300 ευρώ μηνιαίως, παρακρατεί παράνομα 25.500 ευρώ το μήνα! 306.000 ευρώ ετησίως. Στα χαρτιά της εταιρείας φαίνονται ως έξοδα σε μισθούς της εταιρείας, στην πραγματικότητα όμως τα εισπράττει από τις εργαζομένους της ως έσοδα παράνομα και αδήλωτα!
M Αυτό το αίσχος μπορεί να το αντιμετωπίσει η μεγαλόστομη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου; Οι μεγαλόστομοι υπουργοί Εργασίας, υφυπουργοί και τόσοι άλλοι, που μας λένε ότι είναι αναγκαίοι οι ληστρικοί φόροι για να σωθεί η χώρα;
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ