Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουν ξεφύγει πια…


ΤΟ ΟΤΙ οι δανειστές μας έχουν ξεφύγει πια, αυτό είναι μια διαπίστωση. Όχι όμως μια απλή διαπίστωση, όταν πρόκειται για τους Γερμανούς «φίλους» μας. Αυτοί κι αν έχουν ξεφύγει, αυτοί κι αν κατά καιρούς αποδεικνύουν όλο και περισσότερο ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις!

M Αναφέρομαι στον Γερμανό επίτροπο για θέματα Ενέργειας στην Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος μιλώντας στην γνωστή λαϊκιστική εφημερίδα Bild, πρότεινε, οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βλέπε Ελλάδα και άλλες…), να έχουν μεσίστιες σημαίες στα ευρωπαϊκά κτήρια! Και ναι μεν μπορεί να μην λέει άμεσα τη λέξη Ελλάδα, αλλά αυτήν εννοεί! Και φυσικά δεν μένει εκεί η βλακεία και η ανοησία, αλλά προχωράει ένα βήμα παρακάτω:
M Ζητάει την εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ευρώπη, όπως προ ημερών το είχε πει ξεκάθαρα και με όρους … πολέμου, ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε!
M Προτείνει λοιπόν ο κ. Γκίντερ τώρα, να αποσπαστούν στην Ελλάδα Ευρωπαίοι υπάλληλοι και να αναλάβουν τόσο τη συλλογή των φόρων, όσο και τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή την πώληση της Δημόσιας περιουσίας. Γιατί, όπως σκέφτεται ο Γερμανός Επίτροπος, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι θα αγνοήσουν τις ντόπιες αντιστάσεις και θα βάλουν τέλος στην αδράνεια!
M Μόνο που ξεχνάει ο Γερμανός τον λαό της χώρας! Πιστεύει ότι θα μπουν οι σκύλοι και θα αλέσουν τα πάντα… Βάζουν τον κόσμο στη γωνία λες και δεν υπάρχει… Αδιαφορούν για τους λαούς! Ξεχνούν ότι, όταν πατήσεις το λαό στο σβέρκο για τα καλά, αυτός θα αντισταθεί με κάθε τρόπο! Και προφανώς, δεν έχει διαβάσει Ιστορία, για να καταλάβει πώς ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες παλαιότερα στους Γερμανούς προγόνους του!
M Κι ακόμα, ο κύριος αυτός, κάνει επίσης γαργάρα τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα. Τα κατοχικά δάνεια, τον ελληνικό χρυσό που εξαφανίστηκε και τόσα και τόσα και τόσα άλλα!
M Αλλά όταν σε μια Ελλάδα έχει τις κυβερνήσεις που της αξίζουν και δεν κάνουν ουδεμία νύξη και αντίσταση, τι να περιμένεις άλλο πια; Και από ποιον;


M Ποιος απ’ όλους θα μας προστατέψει, ποιος; Ένας είναι, μόνον ο λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ