Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι γκαουλάιτερ!

Ήρθαν οι Γερμανοί γκαουλάιτερ! Και διοικούν την Ελλάδα! Η νέα κατοχική Ελλάδα ξεκίνησε! Αλήθεια, θα λογοδοτήσει κανένας; Θα οδηγηθούν κάποιοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη επειδή υποδούλωσαν τη χώρα; Ή θα περάσει κι αυτό στα ψιλά;


Οι γκαουλάιτερ!
ΠΟΙΟΙ είναι οι γκαουλάιτερ που ακούμε τις τελευταίες ημέρες; Πρόκειται για 30 τοποτηρητές (είναι ίσως η πιο κατάλληλη λέξη ελληνιστί, αν και θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε και … περιφερειάρχες), οι οποίοι θα ελέγχουν την ελληνική οικονομία.

M Η λέξη γκαουλάιτερ είναι γερμανική. Gauleiter, ήταν, επί ναζιστικού καθεστώτος, ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας (Gau). Gau η περιφέρεια και leiter (γερμανικά ο ηγέτης, ο αρχηγός). Η διοικητική διαίρεση σε Γκάου υπήρχε από την εποχή του Μεσαίωνα στη Γερμανία, αλλά έκτοτε δε χρησιμοποιήθηκε εκ νέου, μέχρι το 1926, οπότε την επανέφερε σε χρήση, με σχετικό νομοθετικό διάταγμα, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Ο διοικητής ενός Γκάου διοριζόταν από το Κόμμα και είχε πολύ μεγάλες αρμοδιότητες στο Γκάου που διοικούσε.
M Πρόκειται περί της εφαρμογής των όσων έλεγε προ μερικών εβδομάδων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα θα χάσει την εθνική της κυριαρχία. Σκοπός και στόχος των γκαουλάιτερ – τοποτηρητών, είναι η εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μην ξεφύγει από τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα. Φόροι, μειώσεις μισθών – συντάξεων, απολύσεις, εφεδρείες και πάει λέγοντας.
M Αυτό σημαίνει, ότι, δύο χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να εφαρμόσει τα μέτρα τα οποία λάμβανε, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του ταμείου του Κράτους. Που σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει τα χρέη της … ούτε σε 20 ούτε σε 30 χρόνια! Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιβαλλόμενη έξωθεν κυβέρνηση, η οποία θα χρησιμοποιεί την ελληνική κυβέρνηση … ως ζόμπι!
M Οι Έλληνες αξιωματούχοι το βούλωσαν κυριολεκτικά! Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν εκφράζει άποψη! Μούγκα στη στρούγκα, λες και δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως! Και σκεφτείτε λέει, όλα αυτά, να γινόντουσαν με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή! Θα είχε καεί κυριολεκτικά το πελεκούδι μέχρι σήμερα, αν δεν είχε ξεσπάσει εμφύλιος!


M Ωραίος ο Χρυσοχοΐδης! Τον τριβέλιζε η Όλγα Τρέμη προχθές στο Mega-λο δελτίο ειδήσεων, και του τα ’χωνε κάπως (η ίδια ξεροκατάπινε…), για τα νέα εισπρακτικά μέτρα. Ουσιαστικά και μόνο για το νέο φόρο στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ! Και ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιδρούσε, εκστομίζοντας απίστευτες κουβέντες. Μεταξύ άλλων, είπε ότι, όσοι αντιδρούν σ’ αυτά τα μέτρα, μόνο Νεοδημοκράτες θα μπορούσαν να είναι! Απίστευτες γελοιότητες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ