Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γκιουλ, ο τρόμος και η Ευρώπη!


ΓΙΑ τετραήμερη επίσκεψη στη Γερμανία βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, όπου μεταξύ άλλων εκδήλωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της χώρας του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, ο Γκιουλ, απέρριψε οτιδήποτε υπολείπεται της πλήρους εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. ως κράτος – μέλος, παρά τις ενστάσεις ευρωπαϊκών χωρών που ζητούν να προσφερθεί στην Άγκυρα μια «προνομιακή σχέση» βασισμένη στο εμπόριο.
«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτόν τον στρατηγικό στόχο», είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θέλει να αναζωογονηθούν οι αργόσυρτες συνομιλίες με την Ε.Ε.
M Μάλιστα, ο Γκιουλ, αναγκάστηκε να αναβάλει μία από τις ομιλίες του στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Μιλώντας αργότερα κάπου αλλού και με περιορισμένο κοινό και αναγκασμένος να συντομεύσει την ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στον τρόμο. Οποιαδήποτε οργάνωση προβαίνει σε απειλή για βόμβα είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».
M Προφανώς ο Γκιουλ, εννοεί διαφορετικά την έννοια του τρόμου και των απειλών για βόμβα, σε σχέση με τις απειλές της χώρας του προς όποιον ψάχνει για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στη Μεσόγειο! Το θέμα είναι μια φάρσα για βόμβα, ή μήπως η απειλή ενός πολέμου με χώρες γύρω από τη Μεσόγειο; Όπως και να ’χει, η Τουρκία πιστεύει ότι είναι μια δημοκρατική χώρα. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα στρατοκρατικό καθεστώς, που δεν χάνει ποτέ καμιά ευκαιρία να εκβιάζει και  να απειλεί τις γείτονες χώρες.
M Το να προσπαθεί η Τουρκία να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων έναντι του Ισραήλ (και δικαίως…), αλλά να ξεχνάει τα δικαιώματα των Κούρδων και να εισβάλει στο Ιράκ και να τους βομβαρδίζει, ή να καταλαμβάνει με εισβολή μέρος της Κύπρου, έχει σχέση περισσότερο με τον τρόμο παρά με τη δημοκρατία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Φυσικά, στο σύγχρονο Δυτικό πολιτισμό, το δίκιο έχει πάντα με το μέρος του ο ισχυρός!
M Οι Ευρωπαίοι όμως, που έχουν καταλάβει τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, δεν θα ενδιαφέρονταν να έχουν στους κόλπους τους έναν κακό και ύπουλο χωροφύλακα που κάθε λίγο και λιγάκι θα τους τρομοκρατεί για κάποιο λόγο! Ο επεκτατισμός της Τουρκίας είναι τέτοιος, που θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει δικαιώματα στη Βόρεια Θάλασσα ή στα ύδατα της Ιταλίας, ακόμα και στις ακτές της Νορμανδίας, από τη στιγμή που θα ήταν (ίσως κάποτε…) επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
M Προς το παρόν, την … τουρκική φιλία απολαμβάνει σε όλο της το εύρος η Ελλάδα και η Κύπρος!
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ