Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΕΗ, της ΔΕΗς, την ΔΕΗ … του Κυρίου ΔΕΗθώμεν


Αλήθεια, για το καρβέλι δεν γίνονται όλα; Για το φαΐ δεν γίνονται όλα; Να κάνω μια ερώτηση. Ένα κιλό ψωμί πάει δύο ευρώ! Ένα κουλούρι για πωλείται 50 λεπτά και παραπάνω; Από το ίδιο αλεύρι δεν γίνονται; Πόσα γραμμάρια ζυγίζει ένα κουλούρι σουσαμένιο; Όταν επιβλήθηκε ο ΦΠΑ στα 23%, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέβασαν το κουλούρι στα 60 λεπτά!!! 



Ø ΟΛΟΕΝΑ μεγαλώνει και αυξάνεται το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω». Σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σχηματίζονται καθημερινά ομάδες, αποτελούμενες από επαγγελματίες διαφόρων κλάδων ή απλούς πολίτες, και με ανακοινώσεις τους, αντιδρούν στα νέα χαράτσια και στους νέους κεφαλικούς φόρους.


J Και στη Δράμα ακόμα, υπάρχει σχετική κίνηση. Η οποία μάλιστα, πραγματοποίησε και ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας χθες το απόγευμα. Μια πρωτοβουλία των «Αγανακτισμένων» της πόλης και του Εργατικού Κέντρου Δράμας.

L Στην ανακοίνωση των «Αγανακτισμένων» της Δράμας αναφέρονται και τα εξής: «Τη στιγμή που η οικονομία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα εξαπλώνονται σαν λεκέδες σ’ ολόκληρη τη χώρα, τα χαράτσια στοχεύουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο από έναν χρεοκοπημένο λαό, ο οποίος θα πρέπει να διαλέξει αν θα πληρώσει τα χαράτσια ή την θέρμανση τον χειμώνα».

M ΑΚΟΜΑ και το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης έβγαλε ανακοίνωση για το «Δεν πληρώνουμε»: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη πληρώσουμε άλλο! Δεν πληρώνουμε στις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση των 300 ευρώ της έκτακτης εισφοράς! Δεν πληρώνουμε τον φόρο ακινήτων και δηλώνουμε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τους μετρητές της ΔΕΗ από κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος! Δεν νομιμοποιούμε καμιά απόφαση μιας κυβέρνησης που αγνόησε μέχρι τώρα ότι είναι εντολοδόχος του ελληνικού λαού και όχι της πλουτοκρατίας! Αντιστεκόμαστε στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και όλου του λαού και ετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεση!»


M Ε, ΑΜΑ σε ένα κράτος αντιδρούν και τα Σώματα Ασφαλείας και δη οι αστυνομικοί, τότε πάει να πει … κλάφτα Χαράλαμπε! Μέχρι και με πανό έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα διαμαρτυρήθηκαν και άπλωσαν και ένα τεράστιο πανό από τον λόφο του Λυκαβηττού!

J Και μεταξύ άλλων έχουν και ένα ωραίο σύνθημα: «Δεν θα γίνουμε βαποράκια των πολιτικών, να τους πηγαίνουμε να ψηφίσουν μέτρα»! Αυτό όμως δεν αρκεί να το λες μόνο αλλά και να το κάνεις πράξη.

K Οι αστυνομικοί υπάλληλοι οφείλουν να αντιδράσουν. Και όχι μόνο με πανό και συνθήματα, αλλά με έργα. Για παράδειγμα; Να πάψουν να δέρνουν και να ρίχνουν χημικά στους διαδηλωτές. Να πάψουν να ραντίζουν εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους που διαδηλώνουν. Να βρίσκονται στο δρόμο, αλλά να σταθούν απλώς ως προστάτες των πολιτών, να δώσουν σημασία και νόημα στον τίτλο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!!!

M ΜΕΧΡΙ και με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε σπίτι στην Αττική ληστές και ακινητοποίησαν 40χρονη γυναίκα για να τη ληστέψουν. Η λεία τους; 150 ευρώ και το κλειδί του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν…

D Ληστές της πλάκας… Εδώ μας ληστεύει η κυβέρνηση και στέλνει τα λεφτά μας στους δανειστές και χωρίς καλάσνικοφ μάλιστα! Κι όχι τίποτα άλλο, πάμε κι από μόνοι μας και τα πληρώνουμε…

M Θα μου πείτε, και η κυβέρνηση απειλεί … με τη ΔΕΗ, να μας κόψει το φως αν δεν πληρώσουμε… είναι κι αυτό ένας εκβιασμός! Χειρότερος από τα καλάσνικοφ των ληστών!!!


F ΑΚΟΥΜΕ για κάποιους ιδιοκτήτες ακινήτων, που πηγαίνουν και κόβουν το ρεύμα. Αλήθεια, τι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν; Κάποια στιγμή δεν θα βάλουν ενοικιαστή; Ξενοίκιαστο θα το έχουν; Αλλά ξεχνούν ότι το χαράτσι αυτό θα είναι αναδρομικό! Κι όταν το ακίνητο συνδεθεί και πάλι με το ρεύμα, τότε θα έρθει το χαράτσι! Φυσικά, όπως λέει το Υπουργείο, όσα ακίνητα είχαν ρεύμα από τις 17 Σεπτεμβρίου και μετά, θα πληρώσουν κανονικά το χαράτσι, ασχέτως αν κόψουν ή όχι το ρεύμα! Μπρος γκρεμό και πίσω χαράτσι!



D ΩΧ! Για να λέει η κυβέρνηση ότι «δεν αναμένονται νέα μέτρα», φυλαχτείτε! Έρχονται νέα χαράτσια και νέοι κεφαλικοί φόροι! «Δεν αναμένουμε νέα μέτρα αλλά επιβεβαίωση του πλαισίου που έχει ήδη ανακοινωθεί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Καλά τώρα… Κι ο Βενιζέλος το είχε πει όταν ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Αντιπρόεδρος και μόλις πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη έριξε το μεγάλο χαράτσι στα ακίνητα! Όταν λένε ότι δεν πρόκειται να πάρουν άλλα μέτρα, δεν είναι να τους πιστεύει κανείς! Σίγουρα κάτι ετοιμάζουν…



C ΦΡΑΤΖΟΛΕΣ, γάλατα και γομάρια! Η απειλή της χρεοκοπίας ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τη χώρα, έχει σπάσει τα νεύρα των βουλευτών, που όλο και περισσότερο, ευτυχώς για μας, αισθάνονται μεγαλύτερη την ευθύνη για τις επιλογές του και την ψήφο τους!

K Και ειδικότερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μοιάζουν μάλλον … τρομοκρατημένοι… πραγματικά τρομοκρατημένοι και τα νεύρα τους έχουν γίνει κουρέλια! Ήδη φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Φοβούνται να πάνε στις γειτονιές. Φοβούνται να πουν αλήθειες στους ψηφοφόρους τους!

M Και αν μη τι άλλο, αφού δεν μπορούν να ξεσπάσουν κάπου αλλού, ξεσπάνε αναμεταξύ τους! Γομάρια ή όχι, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι τους τσιτώνουν τα νεύρα μέχρι να σπάσουν! Άντε να δούμε, αν εντός του χειμώνα γίνουν εκλογές, πώς θα ξαμοληθούν στην επαρχία να ζητήσουν την ψήφο μας! Θα γίνει της ντομάτας, του αυγού και του γιαουρτιού!



Η ΣΑΦΗΣ δήλωση του Σαμαρά ότι όταν γίνει κυβέρνηση, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τον τρόπο που η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, θορύβησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σκεφτόταν μέχρι και να φύγει από την Ελλάδα.

Όπως όμως λένε τις τελευταίες ημέρες, προτίμησε τελικά να μείνει στην Ελλάδα και μάλιστα να θέσει και υποψηφιότητα για βουλευτής. Ώστε αν εκλεγεί και είναι η Ν.Δ. κυβέρνηση, θα έχει σίγουρα την βουλευτική ασυλία!

Πονηρός ο βλάχος, λέει ο λαός! Ας ελπίσουμε όμως, ότι, αυτός ο λαός θα σταθεί στο ύψος του και δεν θα βγάλει βουλευτή τον Γ. Παπακωνσταντίνου! Θα μου πείτε ότι υπάρχουν και οι εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας!

Προς το παρόν πάντως, για να ρίξουν και στάχτη στα μάτια του κόσμου, ο Παπακωσταντίνου απαίτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να τον στηρίξει, να συγκαλέσει ο ίδιος Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία της χώρας. Μόνο αυτή η Εξεταστική θα ερευνήσει σε βάθος 15 χρόνων πίσω…

… και μέσα από τη διαδικασία αυτή, θα συγκαλυφθούν όλες οι ευθύνες του Παπακωνσταντίνου. Καλή και ενδιαφέρουσα κίνηση… στην Ελλάδα όπου οι Εξεταστικές Επιτροπές, κατάντησαν να είναι η νομιμοποίηση των σκανδάλων που ταλανίζουν τη χώρα!!!



J Σύλλογοι Πολιτών κατά της Διαφθοράς ιδρύονται σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπός τους είναι η καταγγελία παρανομιών από δημόσιους λειτουργούς, αλλά και από επαγγελματίες. Ένας από τους πρώτους Συλλόγους Πολιτών κατά της Διαφθοράς είναι αυτός της Θεσπρωτίας. Ξεκίνησε την δράση του καταγγέλλοντας γιατρό του νοσοκομείου Φιλιατών για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Πάντως ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Φιλιατών Χρήστος Τσώνης θεωρεί ανύπαρκτο νομικά το συγκεκριμένο σύλλογο και χαρακτηρίζει ως ψευδή τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού.


Η πολιτική τους κατρακύλα δεν έχει πάτο! Τώρα που το φίλτρο για την οικονομία το κάνουν η Τρόικα και η Γερμανία εσύ τι ακριβώς παριστάνεις Βαγγέλη;


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να δώσει μια λύση στα αδιέξοδα της χώρας, με την παραίτησή του, δρομολογώντας τις εξελίξεις. Θα μπορούσε ακόμα να αρνηθεί να υπογράψει όλα αυτά τα χαράτσια και άλλα τόσα! Γιατί αλήθεια δεν κινείται προς κάποια κατεύθυνση, αλλά απλώς συμπάσχει και πονάει με την επιβολή των μέτρων; Άρα συμφωνεί με όλα αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ