Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα»


«Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα» Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς, / για κοίτα ένας νταλκάς σε πειρασμό με βάζει. / Με κοροϊδεύεις, με κάνεις ό,τι θες, / εγώ που έδιωχνα γυναίκες μέχρι χθες. / Και λέγε-λέγε, λέγε-λέγε, / ο χριστιανός μπερδεύτηκα. /…/ Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς, / το ξύλο της χρονιάς, μου φαίνεται πως θέλεις. / Κοίτα μαζέψου πριν γίνει το κακό. / Πολύ σου πέφτει που σ’ αγάπησα εγώ»


M ΟΛΟ το μυστικό κρύβεται σε τρεις λέξεις: Σοκ και δέος! Αυτή είναι η σύγχρονη παγκόσμια πολιτική σήμερα. Μ’ αυτήν κυβερνούν οι κυβερνήσεις της Δύσης. Σοκ και δέος σε όλα τα επίπεδα … και όποιος αντέξει!

K Σοκ και δέος στις αδύναμες οικονομικά χώρες. Σοκ και δέος σε κοινωνίες και λαούς, ώστε να μην μπορέσουν να αντισταθούν. Αλλά και όταν ανοίξουν τα μάτια τους και ξυπνήσουν, όταν συνέλθουν από το … σοκ και δέος… να μην μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα, πέρα από τις γνωστές καθιερωμένες αντιδράσεις!

M Εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία στις ΗΠΑ. Η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, ήταν τελικά ένα από τα πρώτα χτυπήματα του δόγματος σοκ και δέους! Στόχος ο λαός, οι λαοί. Σκοπός, η τρομοκρατία!

D Στην τρομοκράτηση των λαών βασίζεται το δόγμα του σοκ και δέους! Τους τρομοκρατούμε μέχρι να κουρνιάσουν όλοι στα σπίτια τους, στις φωλιές τους και να περιμένουν να τους …επιβληθεί η τιμωρία! Και να τους αρπάξουμε τον πλούτο!

F  ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ λογική λοιπόν δούλεψε και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ακολουθώντας εντολές άνωθεν, όπως τελικά φαίνεται -(δεν αναφέρομαι στην Τρόικα ή το ΔΝΤ, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση)- από την συμπεριφορά της, αποφάσισε να προχωρήσει στην πτώχευση της χώρας.

K Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η πρακτική με την οποία διοικεί τη χώρα η κυβέρνηση και δη, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σκοπός ήταν η τρομοκράτηση του κόσμου, του λαού από την αρχή. Ώστε να μην μπορέσει να αντιδράσει.

G Βασίζεται στην ίδια λογική που είχε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου: μη μιλάτε τώρα, γιατί η χώρα κινδυνεύει! Μόνο που ήταν πιο ήπια τα πράγματα. Τώρα, το δόγμα του σοκ και δέους πέρασε στους Έλληνες. Και έπιασε τόπο. Και το χρησιμοποιούν καθημερινά για να βάζουν τον έναν φόρο μετά τον άλλο και τα απανωτά χαράτσια.

L Κι όχι τίποτα άλλο, δεν σου δίνουν καν περιθώρια να βρεις τα χρήματα να πληρώσεις! Κι όλοι τρέχουμε από δω κι από κει, να πληρώνουμε φόρους! Είτε το λένε οι ίδιοι, είτε το λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης, το θέμα να αποδεχθούν οι Έλληνες, ότι η χώρα χρεοκοπεί και πρέπει να πληρώσει!

L Έσπειραν στον κόσμο την ανασφάλεια! Να μην ξέρεις τι θα σου συμβεί την επόμενη στιγμή, να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο! Προχθές βγήκε πάλι ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, και είπε ότι πρέπει να πληρώσουμε για να μην γίνουμε Αργεντινή!

D Και μετά ήρθε και το είπε και ο Πάγκαλος… πιστός στο ίδιο δόγμα του σοκ και δέους! Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας στην Ελλάδα! Τρομοκρατούν πλέον τον κόσμο, για να του μαζέψουν τα χρήματα μέσω φόρων!

D Μήπως είμαστε και χειρότερα από την Αργεντινή; Μήπως είμαστε κάπου κοντά στο Μπουρούντι της Κεντρικής Αφρικής;

M Έχει ενδιαφέρον πάντως να προσέξουμε τι ακριβώς λέει ο Βενιζέλος: «Το ότι πτωχεύουν οι Έλληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα»! Μεγάλη κουβέντα!

D Που σημαίνει παραδοχή της πτώχευσης των Ελλήνων! Αλλά πώς γίνεται να πτωχεύουν οι Έλληνες και να μην πτωχεύει η Ελλάδα; Λίγο παράδοξο δεν είναι;

M ΟΛΟΙ με τη σειρά τους έβαλαν το χεράκι τους τα τελευταία χρόνια. Ο Σημίτης μαγείρεψε τα στοιχεία  για να μπει η Ελλάδα στην Οικονομική Νομισματική Ένωση για να έχει η Ελλάδα ευρώ! Περιχαρής έβγαζε από αυτόματο μηχάνημα σε τράπεζα τα πρώτα ευρώ!

M Ο άλλος μετέπειτα, ο Καραμανλής, μαγείρεψε κι αυτός τα στοιχεία της Στατιστικής. Τους άλλαξε τα φώτα. Μπορεί να μην έλεγε πολλά – πολλά, αλλά είχε το … αλατοπίπερο και πρόσθετε στο μαγείρεμα!

M Μετά ήρθε ο Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκδιωγμένων από την Στατιστική Υπηρεσία, διόγκωσε το έλλειμμα … για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ και να έρθει η Τρόικα! Γιατί άραγε όλα αυτά; Ποιος ο σκοπός τους;


Ø ΕΔΩ που τα λέμε, δίκιο είχαν οι πράσινοι βουλευτές που τα έσυραν στον βουλευτή Επικρατείας Μόσιαλο και τον έδιωξαν από το καφενείο και το εντευκτήριο της Βουλής! Αφού κι εκείνος τους ανέβασε τα … προνόμια σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν κι άλλα το κεφάλι τους.

C Αλλά και γιατί παραπονιούνται οι βουλευτές; Τα προνόμια που έχουν, δεν τα έχει κανένας άλλος Έλληνας … πλέον!


M ΜΕ ΓΑΛΑ και ψωμί πήγε να μιλήσει στη Βουλή η Κανέλλη! Λαϊκίστικο, δεν λέω … όμως εκεί παίζεται η πραγματική οικονομία! Στο καθημερινό ψωμί, στο γάλα, στα μαρουλάκια, στις πατάτες κτλ. Γιατί θορυβήθηκε το προεδρείο και δεν δέχθηκε να καταχωρισθούν στα πρακτικά; Μήπως … κόψει το γάλα και μουχλιάσει το ψωμί;
Πρόταση: όταν καταχωρούνται ψωμί και γάλα στα πρακτικά της Βουλής, να πηγαίνουν στους άπορους βουλευτές!
Μετά βγήκε βέβαια και ο Άδωνις, και μας αποκάλυψε ότι το γάλα ήταν της ΔΕΛΤΑ! Όχι στην γκρίζα διαφήμιση…

Γιώργο, οι οικογένειες που θα έχουν από έναν τουλάχιστον εργαζόμενο, θα δικαιούνται να βάλουν υποψηφιότητα για βουλευτές; Ή θα χρειάζεται χωριστή τροπολογία γι’ αυτό;


ΘΥΜΑΣΤΕ εκείνον τον δημοσιογράφο, τον Στέφανο Χίο, που έβριζε τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και πού άφηνε υπονοούμενα για την γυναίκα του; «Πεταλωτή, πού είναι η γυναίκα σου; Να σου πω εγώ που είναι… »
Ο Πεταλωτής θιγόμενος, κατήγγειλε τον δημοσιογράφο στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για σεξουαλικά υπονοούμενα. Μόνο που το τελευταίο, μετά από την εξέταση της υπόθεση, αθώωσε πανηγυρικά τον Στέφανο Χίο!!! Ο οποίος ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που έριξε για το ίδιο θέμα στο κανάλι Kontra.
Στην απολογία του Χίος καταθέτει ότι «η σύζυγος του Γ. Πεταλωτή δεν είναι μια απλή νοικοκυρά, αλλά είναι υπεύθυνη του κομματικού γραφείου του κ. Πεταλωτή στην Κομοτηνή». Η πλειοψηφία του Πειθαρχικού πάντως, επεσήμανε και το ότι ο υπουργός δεν κινήθηκε σε βάρος του Στ. Χίου όταν έγινε η συγκεκριμένη εκπομπή («Μακελειό» από το κανάλι Kontra), αλλά μόνο όταν αποσπάσματά της μεταδόθηκαν από το «Αλ Τσαντίρη Νιους» του Λάκη Λαζόπουλου. Ελεύθερος ο Χίος τώρα…



ΟΛΑ ΤΑ ’ΧΕΙ η Μαριορή… ένα νέο κόμμα της έλλειπε! Ένα στα τόσα θα μου πείτε τι έγινε; Πρόκειται για ένα νέο κόμμα που προσπαθούν να ιδρύσουν Απόστρατοι Αξιωματικοί όπως χαρακτηρίζονται. Κάποιος κύριος ονόματι Νίκος Αλικάκος, έδωσε συνέντευξη μάλιστα στο Geopolitics & Daily News.

Από τα πολλά  που είπε, αντιγράφω: «Οι απόστρατοι αξιωματικοί δεν είναι διατεθειμένοι πλέον να συνεχίσουν το δρόμο της ανοχής. Ασφαλώς δεν διεκδικούν πολιτικές καριέρες, ούτε επιθυμούν να μιμηθούν το προκλητικό lifestyle ύφος των κομματανθρώπων» (…)

(…) «Δεν βλέπετε ότι η Πατρίδα έχει λυγίσει και για να πέσει το σώμα της στις πλάκες της πλατείας με βροντή, κάτω από τα χάσκοντα πλήθη των αγανακτισμένων, είναι θέμα χρόνου; Τι θα κάνει ο απόστρατος αξιωματικός ; Θα παραμείνει άβουλος, δειλός και φοβισμένος, αναλογιζόμενος με τρόμο την ταύτιση με τα φαντάσματα του
παρελθόντος;»

«Την 21η Νοεμβρίου 2011 το απόγευμα θα παρουσιάσουμε στον Ελληνικό Λαό τοόνομα του νέου κόμματος, το έμβλημα, το καταστατικό και την ιδρυτική  διακήρυξη. Την ημέρα της εορτής των εισοδίων της Παναγίας αλλά και της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Με θρησκευτικό  και εορταστικό συμβολισμό θα προχωρήσουμε σ' αυτήν την πολιτική πράξη που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η ελληνική πολιτική ζωή».

ΠΡΟΣΟΧΗ, παιδιά! Και η Μπακογιάννη την ίδια μέρα ίδρυσε τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά δεν βλέπει φως από πουθενά!


Ευέξαπτοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πλακώνονται εντός Βουλής τελευταία! Τη μια με τον Μόσιαλο, την άλλη με τον Ροντούλη… που τους είπε «γομάρια»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ