Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στήριξαν Ελλάδα ή εαυτούς;


Γιατί δεν μ’ αρέσει αυτή η μεγαλόστομη και γαλαντόμα στάση της Μέρκελ και του Σαρκοζί και ορισμένων ευρωπαϊκών εφημερίδων, ότι «η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ»; Τι τους έπιασε ξαφνικά και μας στηρίζουν; Μέχρι το και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που την περασμένη Πέμπτη μας είχε ήδη χρεοκοπήσει, τώρα γράφει με σιγουριά ότι «Η Ελλάδα μένει στο ευρώ». Ο μεγάλος Γερμανός στοχαστής Μπέρτολτ Μπρεχτ, έγραφε κάποτε ότι, «όταν αυτοί που βρίσκονται ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος»!!!

M Ένας από τους λόγους βέβαια που στήριξαν άμεσα την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας τις αγοράς ότι η χώρα «ανήκει στο ευρώ», είναι η προφανής παρέμβαση του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα. Ο οποίος, όχι απλά ζήτησε, αλλά απαίτηση την άμεση στήριξη και διάσωση της Ελλάδας. Προφανώς αυτοί βλέπουν μακρύτερα από την κοντόφθαλμη ευρωπαϊκή ηγεσία. Και ο άλλος λόγος, είναι οι αγορές, οι οποίες με την πτώση της Ελλάδας, θα χιμήξουν στις υπόλοιπες. Ουσιαστικά, αν η Ελλάδα δηλώσει επίσημη χρεοκοπία, θα παρασύρει ταυτόχρονα Ελλάδα και Αμερική!
M Γεγονός είναι ότι, αν δεν ήμαστε στο ευρώ, θα μας είχαν πετάξει στον Καιάδα κυριολεκτικά! Τώρα όμως, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γιατί είμαστε δεμένοι στο άρμα τους! Οπότε θα τραβήξουν πίσω τα άλογα! Άλλωστε, όπως γράφαμε και χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ το είπε ήδη ξεκάθαρα, ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να γίνει, «αν έχουμε στη διάθεσή μας τα κατάλληλα εργαλεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ