Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τον Πολ το χταπόδι;

● ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ  ο Παπανδρέου στη διακαναλική: οι όροι του Μνημονίου είναι απεχθείς. Και ότι και ο ίδιος πονάει! Αλλά, παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλο τον πόνο του, μας εκβιάζει να ψηφίσουμε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους και κυρίως στις Περιφέρειες. Διαφορετικά πάμε για εθνικές εκλογές!.....


● Ο ίδιος δηλαδή, οδεύει τη χώρα προς πολιτική αποσταθεροποίηση. Και σ’ αυτό θα έχει ευθύνες ο ίδιος και η κυβέρνησή του και οι βουλευτές του. Αυτό θα πρέπει να το ξέρουν καλά όλοι τους εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Όσα από τα στελέχη τουλάχιστον συμφωνούν με όλα όσα λέει και πράττει ο κ. Παπανδρέου, του οποίου ο ρόλος είναι τουλάχιστον ύποπτος για τον τρόπο με τον οποίο εξαναγκάζει τη χώρα να οδεύει σε δύσβατες ατραπούς!

● ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ Μητσοτάκης και Παπανδρέου, φως φανάρι ότι ετοιμάζουν συγκυβέρνηση, ή τουλάχιστον μια ιδιότυπη μορφή συγκυβέρνησης με την Ντόρα Μπακογιάννη και άλλους. Ποιοι είναι οι άλλοι; Ήδη, το ΠΑΣΟΚ έχει την ιδιότυπη στήριξη του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος, αναφέρεται τελευταίως σε μια «οικουμενική» κυβέρνηση, έτσι όπως  μόνο αυτός την εννοεί.

● Από την άλλη πλευρά, έχουμε την, έστω προεκλογική, συμπόρευση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έδωσε τα πρώτα δείγματα συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ! Αλλά πέρα από την όποια ιδιότυπη συγκυβέρνηση μπορεί να ετοιμάζουν κάποιοι, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί κόπτεται τόσο ο Γ. Παπανδρέου.

● Δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή; Δεν έχει τη δεδηλωμένη; Το δεύτερο κόμμα της χώρας, η Ν.Δ., δεν ενδιαφέρεται για εκλογές. Για να πούμε την αλήθεια, δεν είναι καν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Όμως, κανένας δεν ενοχλεί την κυβέρνηση από τη θέση της. Προς τι λοιπόν όλο αυτό το παιχνίδι του Παπανδρέου με την πολιτική αστάθεια που επισείει ως Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας;

● Από την άλλη, ούτε και η Τρόικα και το ΔΝΤ ενδιαφέρονται για εθνικές εκλογές. Γιατί μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε κάλλιστα να εκτροχιάσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Επί της ουσίας, αν γίνουν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ακυρώνεται πλήρως το Μνημόνιο και θα πρέπει η όποια νέα κυβέρνηση, να αρχίσει και πάλι από την αρχή!

● Άρα λοιπόν ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει ξεκάθαρα. Όπως και να το κάνουμε, σ’ αυτήν την περίοδο, η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Είναι το μόνο σίγουρο, εφόσον δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, ίσως, στο τούνελ που μας έβαλε η πολιτική του Μνημονίου. Αυτό λέει το ίδιο το σύνολο του ΠΑΣΟΚ και αυτό πιστεύει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ασχέτως αν εκβιάζει με εκλογές.

● ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ, πού το βάζετε! Το είπε σε κάποια στιγμούλα κάπως στη διακαναλική του ο Γιώργος, μας το υπενθύμισε δηλαδή: παραμένει ακόμα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Μέγα παγκόσμιο καθήκον… να σωθεί ο σοσιαλιστικός κόσμος του πλανήτη! Ήμαρτον Παναγία μου…

● ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ στην Ελλάδα καλά κρατεί! Χιλιάδες εργαζόμενοι ψάχνουν για δουλειά μήπως και βολευτούν πουθενά. Εκατοντάδες άνθρωποι ζουν, επιβιώνουν, κοιμούνται το βράδυ, με την έννοια ότι αύριο – μεθαύριο η επιχείρησή τους κινδυνεύει να κλείσει. Εκατοντάδες άλλοι σ’ όλη τη χώρα, εργάζονται, με συνθήκες και συμφωνίες που ούτε στην Ελλάδα του 1950 υπήρχαν!

● Εργασία με δέκα και δώδεκα ώρες, με συμφωνία τετραώρου, με δύο ένσημα την εβδομάδα, και αμοιβή 100 και 200 ευρώ το μήνα! Ένας στους έντεκα στην Αθήνα πάει στο συσσίτιο. Κι όσο για τα όνειρα των νέων ανθρώπων που μόλις βγαίνουν στη διαδικασία παραγωγής… μόνο σε μια ξένη χώρα θα μπορούσαν να τα δουν, ίσως, να πραγματοποιούνται. Άντε, να βρουν κάποια δουλειά να επιβιώσουν εκεί!

● Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, έχουν ευθύνη για όλα αυτά. Για όλη αυτή την τακτική που σήμερα επικρατεί στη χώρα. Για τον εργασιακό μεσαίωνα, για την ανεργία. Για το ότι δεν μπόρεσε να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στην εργασία, στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στη βιοτεχνία, στο ελεύθερο εμπόριο. Για το ότι δεν έκανε τίποτα απολύτως γι’ αυτό!

● ΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ οι ιδιώτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα μου πείτε, τόσο καιρό που είχε το κράτος την οικονομική ευθύνη τι έγινε; Αλλά βεβαίως δεν είναι έτσι. Σε τράπεζα ή σε τράπεζες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση και το Υπ.  Υγείας, να αναθέσει τη διαχείριση του νέου συστήματος προμηθειών από το 2012. Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων που αναμένεται να φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως και να μπει οριστικό τέλος στη λεηλασία στο χώρο των προμηθειών.

● Από μια πλευρά, αν το σκεφτεί κανείς με καθαρά οικονομικά κριτήρια, συμφέρει. Εφόσον η τράπεζα θα αγοράζει τα υλικά, θα μπορεί να χτυπήσει και τις τιμές ώστε να πετύχει χαμηλότερο κόστος. Από την άλλη όμως, η πτώση των τιμών θα φέρει καλύτερα υλικά;

● Στόχος είναι, είπε ο  υπ. Υγείας κ. Λοβέρδος, να αγοράζεται το 80% των ιατρικών υλικών και να διακινούνται μ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να σταματήσει η λεηλασία στο χώρο των προμηθειών». Αναρωτιέμαι όμως, πώς θα δουλέψει το σύστημα. Το κίνητρο για την ανάληψη του έργου από ιδιωτικό φορέα, είναι πως η αμοιβή του θα αυξάνεται ανάλογα με το κέρδος που διασφαλίζει για το Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα.

● Εκείνο που ενδιαφέρει άμεσα τον πολίτη, είναι να υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά, ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί από το νοσοκομείο και να μην κινδυνεύσει περαιτέρω η υγεία του. Και στο κάτω – κάτω βρε αδερφέ, όταν πρόκειται να μείνει ένα βράδυ μέσα στο νοσοκομείο, να μην κουβαλάει μαξιλάρι από το σπίτι του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ