Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο μεγάλος απών, πάλι απουσίαζε!

● ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ το νέο δημαρχιακό μέγαρο Δράμας. Για να πούμε την αλήθεια, δεν είχε και τόσο κόσμο όσο θα έπρεπε ίσως να έχει. Ή για να το πω διαφορετικά: ίσως σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, να είχε περισσότερους συνδημότες μας απ’ όσους είχε σήμερα.

● Και ο λόγος; Ότι κατ’ ουσίαν, οι συνδημότες μας σκέφτηκαν περισσότερο το ζήτημα της προεκλογικής περιόδου και δεν είχαν άδικο. Η αλήθεια είναι ότι, η γιορτή των εγκαινίων του νέου δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Δράμας, μετατράπηκε σε μια καθαρώς προεκλογική εκδήλωση παρά οτιδήποτε άλλο.

● Στην εκδήλωση μίλησαν μόνο ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Μαργαρίτης Τζίμας και ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης. Και εκφώνησαν από μια προεκλογική ομιλία ο καθένας. Ειδικότερα, η ομιλία του κ. Τζίμα, ήταν αρκετά σκληρή για τους αντιπάλους του Θωμά Μαργαρίτη, τους οποίους αποκάλεσε «μηδενιστές»!

● Τέτοια θερμή ομιλία υπέρ του ο Θωμάς Μαργαρίτης, δεν θα μπορούσε ούτε να τη φανταστεί ποτέ του!...

● Η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας παιάνιζε και η Δημοτική Χορωδία τραγούδησε δύο τραγούδια, πριν κόψουν την γαλάζια κορδέλα. Το ένα εκ των οποίων μάλιστα, του άλλαξε τα φώτα στην κυριολεξία, καθώς άλλαξαν τα λόγια έτσι, ώστε να ταιριάζουν στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της πόλης! Ποιος είχε τα φαεινή ιδέα; Τέτοιες τακτικές γινόντουσαν σε άλλα παλαιότερα χρόνια… ξεπερασμένες και παλαιομοδίτικες!

● Παρόντες και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νυν δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Κυριάκος Χαρακίδης και ο Κώστας Σούτος, ο Ανέστης Τερζής και ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης και άλλοι. Μεγάλος απών για άλλη μια φορά, ο υποψήφιος για το Δήμο Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης. Ο οποίος, μονίμως απουσιάζει και από παντού. Ούτε στις εκδηλώσεις για τις σφαγές της 29ης Σεπτεμβρίου πηγαίνει, ούτε στα εγκαίνια του νέου δημαρχείου βρέθηκε! Και να σκεφτεί κανείς ότι θέλει να γίνει και δήμαρχος…

● Δεν ξέρω αν έγινε για προεκλογικούς λόγους, αλλά πιστεύω πως θα έπρεπε να δοθεί βήμα στους επικεφαλής των δυο αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δήμου, Κυριάκο Χαρακίδη και Ανέστη Τερζή, να πουν, έστω, δυο λόγια για το νέο δημαρχείο. Εγκαίνια νέου δημαρχείου είναι αυτά, δεν γίνονται κάθε μέρα! Αλλά βέβαια, ο πολιτικός πολιτισμός κάποιες φορές πηγαίνει περίπατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ