Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ξέχασε τον λόγο που ηττήθηκε;

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, κάποιοι παίζουν χοντρό παιχνίδι. Σε βάρος ποιου όμως; Σε βάρος της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας; Σε βάρος του Σαμαρά; Σε βάρος αυτών που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία; Φαίνεται ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν την ετυμηγορία της ψήφου της 4ης Οκτωβρίου 2009! Όχι για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά για την προσωπική ήττα του Κ. Καραμανλή κυρίως! Γιατί το παιχνίδι που παίζεται, αφορά κυρίως τον ίδιο τον Καραμανλή και τον Καραμανλισμό, και όχι τόσο το ίδιο το κόμμα ή τον ίδιο τον Σαμαρά. Που προς το παρόν μοιάζει να μην τον απασχολεί και δίνει την εντύπωση του παρατηρητή.

Από το παρατεταμένο χειροκρότημα που δέχθηκε ο Καραμανλής κατά την είσοδό του στη ΔΕΘ, μέχρι τις δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο χρόνος είναι μικρός και το νερό φαίνεται ότι δεν κύλησε γρήγορα στους μύλους και τους διαδρόμους. Για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο λοιπόν, γι’ αυτό το «παιδί του Καραμανλή», ο πρώην πρωθυπουργός «είναι ακόμη νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε εάν χρειαστεί οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα». (Δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου στο «Έθνος» προ ημερών).

Ξέρετε τι μου θυμίζει; Κάτι σαν εκείνο με τον μαρμαρωμένο βασιλιά, που κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα σώσει τη χώρα, το έθνος και τον Ελληνισμό! Κάποιοι, προφανώς, ή κοιμούνται ύπνο βαθύ, ή δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στις 4 Οκτώβρη 2009, ή το σφυρίζουν αδιάφοροι, προκειμένου να υπερασπιστούν τα προσωπικά τους συμφέροντα!

Προφανώς ξέχασαν ότι την ήττα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου τη χρεώθηκε ολόκληρη ο Καραμανλής είτε το ήθελε είτε όχι! Και με τις δηλώσεις τους αυτές, αναγκάζουν συνεχώς τον ίδιο τον Καραμανλή, να δηλώνει ότι (αν μπορεί ας κάνει κι αλλιώς) δεν ενδιαφέρεται πλέον για την εξουσία και ότι η Ν.Δ. έχει ηγεσία! Ο Καραμανλισμός βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Μήπως όμως κάποιοι τον χρησιμοποιούν ως σκιάχτρο για τον Αντώνη Σαμαρά;

Και φυσικά, ξέχασαν τους λόγους της ήττας! Μήπως κάποιοι τελικά, βιάζονται απλώς να παίζουν παιχνίδια ρόλων, τόσο μικροκομματικά αλλά κυρίως προς το άμεσο συμφέρον τους, αδιαφορώντας για τα πάντα; Και κυρίως, αδιαφορώντας για την ίδια την πολιτική, την οποία οι ίδιοι οδήγησαν στην απαξίωση;

Δεν φταίει κανένας άλλος, αλλά όλοι εκείνοι που ψηφίζουν αυτούς τους αχρείους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ