Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Κινέζος βούτηξε το ψωμί του στο λάδι!

● ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΟ το Σαββατοκύριακο και μια κρυουλιάρα Δευτέρα, να σε κάνουν να θέλεις να φύγεις μακριά απ’ όλα, να μην βλέπεις και να μην ακούς κανέναν και τίποτα. Τέτοια θλίψη μάλιστα, που μέχρι και ο Κινέζος να μας δουλεύει, ότι, «η Ελλάδα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση». Και για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν έπρεπε να χαμογελάσω, όταν άκουσα τον Κινέζο να λέει ότι για πρώτη φορά βούτηξε το ψωμί του στο ελαιόλαδο!

● Δεν ξέρω βέβαια, αν ο Παπανδρέου εξήγησε στον Κινέζο όλες τις ιδιότητες και τις έννοιες του λαδιού στην Ελλάδα! Του είπε ας πούμε ότι το λάδι χρησιμοποιείται και για λάδωμα; Και αν του το είπε, το κατάλαβε ο Κινέζος; Ή απλά και μόνο του άρεσε η γεύση της χωριάτικης σαλάτας με το λαδάκι; Ερωτήματα που μου έμειναν από την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού!

● Μεγάλη κουβέντα είπε πάντως ο Κινέζος: «Χαιρόμαστε που βλέπουμε την Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση χρέους. Η χρηματοοικονομική αγορά έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται και μια προοπτική ανάπτυξης φαίνεται στον ορίζοντα» πρόσθεσε, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του «στο μέλλον της χώρας μας».

● …πόσο λάδι τον τάισαν άραγε για να πει όλα αυτά ο Κινέζος;

● Μάλλον το έγραψε σωστά η κινεζική εφημερίδα China Daily, επικαλούμενη αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Η Ελλάδα θα ανακτήσει την οικονομική της ευρωστία προσφέροντας επενδυτικά σχέδια με «ανοικτή ατζέντα», περιλαμβάνοντας την πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, από αεροπορικές γραμμές έως ξενοδοχεία, τόσο στην Κίνα όσο και σε άλλες χώρες.

● Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «μοναδική» και «ένα θαύμα» την εμπιστοσύνη της κινεζικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, δεσμεύθηκε δε να συνεχίσει τη στήριξη και τη συνεργασία με την Κίνα. «Είναι ευκολότερη η επικοινωνία με την Κίνα», ανέφερε αποδίδοντας το γεγονός στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, τις κοινές αξίες και την κομβική γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανέφερε ότι Αθήνα και Πεκίνο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ενισχύσει με μία απευθείας πτήση, ενώνοντας έτσι τις δύο πρωτεύουσες.

● ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, υπάρχει και ισπανο-γερμανικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου υπολογίζεται πως θα έχει ανακοινώσει τους συμβούλους που θα προτείνουν πώς μπορεί το Δημόσιο να προσποριστεί επιπλέον έσοδα από το αεροδρόμιο και μετά θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια της ισπανικής Actividades de Construccion y Servicios (ACS) να αποκτήσει τον έλεγχο της Hochtief, η οποία μαζί με το Δημόσιο είναι βασικός μέτοχος στο σχήμα που ελέγχει το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επικεφαλής της ACS είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, γράφει στη ηλεκτρονική της έκδοση η Ελευθεροτυπία.

Η κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει αν θα πουλήσει μέρος της συμμετοχής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (έχει το 55%) ή θα δώσει για περισσότερα χρόνια τη διαχείριση του αεροδρομίου στο σημερινό σχήμα (η σύμβαση λήγει το 2025). Σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τον άλλο μεγάλο μέτοχο, την Hochtief, οι Γερμανοί έδειξαν πως δεν επιθυμούσαν να πουλήσουν μέρος της συμμετοχής τους παρά μόνο να υπάρξει παράλληλη μείωση και του ποσοστού του Δημοσίου.

● ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΟ το Σαββατοκύριακο, με την επανάληψη του Λάκη Λαζόπουλου, να μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, ότι το φετινό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ακόμα κι αυτός ο παλιός, καλός και αστείρευτος Λαζόπουλος, ολίσθησε κι εφέτος προς το τίποτα και την βαρεμάρα της επανάληψης.

● Σόκιν ανεκδοτάκια εφηβικού τύπου, βαρετά και χιλιοακουσμένα, ασθμαίνοντας να γελάς επειδή απλά δεν έχεις τι άλλο να κάνεις! Μια παλαιολιθικού τύπου αριστερίστικη καθοδήγηση (ο Λάκης ανακαλύπτει την αριστερά στην πρωτόγονη μορφή της), με τους φορτηγατζήδες και το πανό τους στο πλατό, για να πουν τα τυπικά. Όπως το ίδιο και για τη Γάζα. Η τυπικότητα στο μεγαλείο της, και τελειώσαμε με την τηλεοπτική μας επανάσταση!

● Κι ένα γυφτο-πανηγυριώτικο σόου… καλά να είναι ο γιατρός του άλλου καναλιού και οι διάφοροι προβληματικοί της Πάνιας που του δίνουν τροφή και όχι μόνο! Τι άλλο θα είχε να πει πέραν αυτού; Μήπως έγινες βαρετός Λάκη; Μήπως επαναλαμβάνεσαι; Μπορεί να βράζουμε όλοι μαζί σ’ ένα καζάνι, αλλά εσύ δεν μπορείς να τα βράζεις όλα μαζί στο ίδιο καζάνι, Λάκη! Γιατί μας είχες δώσει άλλες προσδοκίες! Γι’ αυτό λοιπόν, άσε την επανάληψη. Τώρα βέβαια, φαντάζομαι, ότι θα μας δείχνει και αποσπάσματα από το Big Brother (που επιμένει στη λογική του κωλόμπαρου)! Όχι απλά ξεπεσμός, αλλά ξεπερασμένες καταστάσεις στο 2010!!! Λες να κάνω λάθος;

2 σχόλια:

  1. Παρά τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου, ας ετοιμάζεται ο κινέζος για βούτυρο (Ελληνικής κατασκευής) συμφώνως προς τα υποδειχθέντα στο "Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω άνετα μαζί σου, όσον αφορά το βούτυρο! Όσο για το βούτυρο ως αντικείμενο κατά το "Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι", χμμμ... δεν ξέρω... μήπως εμείς το γευόμαστε τώρα; Και ξέρεις κάτι; Η Κίνα ως χώρα, μάλλον κερδισμένη βγαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ