Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μας άρεσε που ήμαστε διεφθαρμένη χώρα, μας άρεσε η βόλεψη!

● «ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΚΟ για μας, να του βγει το μάτι σαν λουκουμάς», έλεγε ο αείμνηστος ηθοποιός Νίκος Ρίζος στην ταινία «Της κακομοίρας» με τον αείμνηστο Χατζηχρήστο στο ρόλο του Ζίκου. Μόνο που όσα περισσότερα λένε οι ξένοι για μας, τα δικά μας μάτια βγαίνουν.

● Δεν είναι ανάγκη φυσικά να ζεις στην Ελλάδα για να καταλάβεις ότι η χώρα είναι διεφθαρμένη απ’ άκρου σ’ άκρο, αλλά το βλέπεις με την πρώτη ματιά. Και ας το παραδεχθούμε επιτέλους: πρόκειται για ένα σύστημα διεφθαρμένο. Από τον τρόπο διακυβέρνησης, μέχρι το οικονομικό της, μέχρι το πώς γίνονται οι δουλειές σε όλα τα επίπεδα, πώς κλείνονται συμφωνίες, πώς χτίζεις σπίτι με πισίνες και άλλα, το πώς καταπατάς το δάσος μετά τις πυρκαγιές, το πώς καταπατούνται οι παραλίες και οι αιγιαλοί, τι άλλο … τόσα άλλα καθημερινά…

● … και φυσικά, το πώς λειτουργεί το κοινοβουλευτικό σύστημα και πώς ψηφίζουμε βουλευτές ή δημάρχους και άλλα πολλά! Ας μην τα αναλύσουμε, όλοι τα ξέρουμε. Η Ελλάδα είναι γενικώς μια διεφθαρμένη χώρα. Ένα το κρατούμενο!

● Όμως, δεν μπορεί να έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου και να μας λέει ότι κυβερνάει, απλώς, μια διεφθαρμένη χώρα! Εσύ πού ήσουν φίλε μου όταν η χώρα βούλιαζε στη διαφθορά; Μήπως κατοικούσες στον πλανήτη Άρη; Μήπως ποιο μακριά; Και μετά σε φωνάξαμε να κυβερνήσεις μια διεφθαρμένη χώρα και να τη σώσεις; Να τη βγάλεις από τη λάσπη και τη διαφθορά;

● Όλα αυτά τα στελέχη που κουβαλούσες μαζί σου, μέσω του ΠΑΣΟΚ, διεφθαρμένα δεν ήταν; Σύμφωνα με τον Πάγκαλο «όλοι μαζί (δεν) τα φάγαμε»; Άρα λοιπόν, γνώριζες και κάλυπτες τη διαφθορά. Η κυβέρνηση Σημίτη, τον οποίο εγκαλείς για τους χειρισμούς του στην οικονομία, δεν ήταν διεφθαρμένη;

● Το σκάνδαλο της SIEMENS επί κυβερνήσεων Σημίτη δεν έπαιρνε δύναμη; Ο Μαντέλης υπουργός του Σημίτη δεν ήταν; Ο πολυθεσίτης Τσουκάτος του Σημίτη δεν ήταν; Στις ίδιες κυβερνήσεις του Σημίτη υπουργός δεν ήσουν; Πού είχες το μυαλό και τα μάτια σου Γιώργο Παπανδρέου; Στα ζεϊμπέκικα με τον συγχωρεμένο τον Τζεμ της Τουρκίας; (Ποιος ξέρει τι παιχνίδια έστηνες εκεί τότε)!

● Άρα λοιπόν, προς τι η έκπληξη όλων μας ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα; Όλοι το ξέραμε… και αν δεν το ξέραμε, οφείλαμε να το μάθουμε, να ανοίξουμε μάτια και μυαλό για να το δούμε! Ξέρετε τι λέει ένα σύγχρονο απόφθεγμα; Ότι, για να δουλέψουν η ομπρέλα και το μυαλό, θα πρέπει και τα δύο να είναι ανοιχτά!

● Αλλά κι εκείνο το ότι όλοι γνώριζαν την κατάσταση της Ελλάδας χρόνια τώρα, προς τι τόση έκπληξη; Γιατί αναφωνούμε όλοι μαζί ότι δεν τα ξέραμε; Τα βλέπαμε, όλοι, όμως κάναμε τα στραβά μάτια! Γιατί; Γιατί μας άρεσε που βολευτήκαμε στη ζεστασιά του εύκολου χρήματος, στη ζεστασιά της γεμάτης τσέπης, στο άρπαξε να ’χεις, στη βόλεψη, στο έτοιμο χρήμα, στο να μην παράγουμε αλλά μόνο να καταναλώνουμε!

● Μας άρεσε που ήμασταν διεφθαρμένοι λοιπόν! Αυτή είναι η αλήθεια κι ας την πούμε ολόκληρη! Και γέμιζε η χώρα με κλόουν πολιτικούς και ψηφοφόρους μέχρις εσχάτων!!!

● Δεν μιλάμε βέβαια για τους μεροκαματιαρήδες, για όλους αυτούς που ξεθεώνονται στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, για μερικά ψωρο-ευρώ, για πέντε κατοστάρικα το μήνα, για μια ψωρο-σύνταξη με κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Να τους τρώνε τα λεφτά τα νοίκια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι γιατροί και τα φαρμακεία!

● Ποιοι υπέθαλπαν τόσα χρόνια όλη αυτή τη διαφθορά; Ποιοι άφηναν την ψείρα να βγαίνει στο γιακά; Η Ελλάδα τρεμόσβηνε χρόνια τώρα, κι αυτοί ιλαροί αντάλλασαν μεταξύ τους την εξουσία! Μαζί με ένα σωρό παρατρεχάμενους που δεν μιλούσαν, γιατί είχαν γεμάτο το στόμα! (Όταν τρώμε δεν μιλάμε, έλεγε ο παππούς μου!)

● Και η γιαγιά μου συμπλήρωνε: άντε, μούλλωνε τώρα, μούλλωνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ