Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δεκτή έγινε η παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα


Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έκανε  δεκτή την παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Αποκέντρωσης, του Υπουργείου Παιδείας.
 
Η Υπουργός μετά τη συνάντηση με την κυρία Δραγώνα δήλωσε.... "Η κυρία Θάλεια Δραγώνα, μου εξέθεσε τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους αποφάσισε να υποβάλει την παραίτηση της και οφείλω να πω ότι, παρότι χάνω μία πολύτιμη συνεργάτιδα, οι λόγοι είναι απολύτως σεβαστοί. Θέλω να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου για την προσφορά της στο συνολικό έργο του Υπουργείου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος".
 
Από την πλευρά της η κυρία Δραγώνα δήλωσε: "Οι προσωπικοί λόγοι είναι προσωπικοί. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, και το πνεύμα συνεργασίας. Παραμένω στην διάθεση τους".
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόταση της κας Δραγώνα να γίνει προαιρετικό το μάθημα της ιστορίας στο λύκειο, είχαν διαφωνήσει δημόσια οι υφυπουργοί Ιωάννης Πανάρετος και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Δραγώνα -καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών- εδώ και χρόνια έχει εργασθεί πάνω στα ζητήματα ένταξης μειονοτήτων στην εκπαίδευση, και κυρίως με προγράμματα για τους μειονοτικούς μαθητές της Θράκης. Ηδη αμέσως ύστερα από την ανάληψη της θέσης της στο υπουργείο Παιδείας είχε δεχθεί επιθέσεις για το συλλογικό βιβλίο «Τι είν’ η πατρίδα μας; Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση» (εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 1997), που έχει επιμεληθεί μαζί με την καθηγήτρια κ. Αννα Φραγκουδάκη. Το βιβλίο διαπραγματευόταν ζητήματα όπως η εθνική μας ταυτότητα και 12 χρόνια μετά την έκδοσή του ορισμένοι (π.χ. πολιτικά κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ) το επανέφεραν στην επικαιρότητα κατηγορώντας τους συγγραφείς ( ότι είχαν «ανθελληνικές θέσεις». Ευκαιρία για μια δεύτερη επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με πρώτο στόχο πάλι την κ. Δραγώνα, έδωσε το σχέδιο για το Λύκειο και η τύχη της Ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ