Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Λασπολογία, σπίλωση και Γκεμπελισμός! Προεκλογικές ευκαιρίες για κονόμες!

● ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, βλέπουμε να έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα ιστολόγια – blog, τα οποία χαρακτηρίζονται από την πλήρη ανωνυμία τους, και δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της πολιτικής στη Δράμα. Κατ’ ουσίαν, το ένα αντιγράφει το άλλο και όλα  μαζί τα δελτία Τύπου. Κάποια από αυτά αυτοχαρακτηρίζονται ως τα μόνα που μπορούν να γράψουν και να πουν την αλήθεια. Ή τουλάχιστον, τις αλήθειες που αυτά πιστεύουν ότι λένε.

● Το σπουδαιότερο απ’ όλα αυτά, είναι ότι λασπολογούν ανώνυμα, φωτογραφίζουν συγκεκριμένους ανθρώπους της Δράμας, χωρίς όμως να φωτογραφίζονται οι ίδιοι. Πολλές φορές, η κατάσταση αυτή, φτάνει στο …απροχώρητο! Αλλά βέβαια, είναι κάτι «φυσιολογικό». Αυτή είναι η κατάσταση στην ελληνική πολιτική σκηνή, και αυτή ήταν πάντα. Δεν είναι κάτι καινούριο.

● Η αλήθεια είναι ότι, οι δημοτικές εκλογές στη Δράμα, έχουν καταντήσει πλέον ένας λασποπόλεμος! Υπάρχει τόση βρώμα και δυσωδία... Αλλά πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να δούμε και να καταλάβουμε καλά, γιατί όλα αυτά. Ευκαιριακές καταστάσεις, ευκαιριακές εκπομπές, ευκαιριακό χρήμα.

● Αυτό είναι το πακέτο. Μέχρι και τηλεοπτικά κανάλια, ανοίγουν εκπομπές μόνο για τις εκλογές και μετά τις κλείνουν. Με περισσή υποκρισία, μιλούν για τη λειτουργία της δημοκρατίας και αυτοχρίζονται υπηρέτες της αλήθειες, όταν μόνος σκοπός τους είναι το προεκλογικό χρήμα. Και μετά, οι προβολείς κλείνουν, οι κάμερες κλείνουν και οι υπάλληλοι τεχνικοί, καμεραμάν και δημοσιογράφοι που επαίρονται, βυθίζονται και πάλι στο σκοτάδι της τοπικής δημοσιογραφίας!

● Το ίδιο θα γίνει και με πολλά απ’ αυτά τα ευκαιριακά ιστολόγια – blog που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Άγνωστοι οι ίδιοι, άγνωστη η δουλειά τους, άγνωστα και τα αφεντικά τους. Μόνος στόχος τους η λασπολογία, η σπίλωση ανθρώπων, που ούτως ή άλλως, δικαιούνται έναν συνήγορο… Εννοώντας μ’ αυτό, ότι, όποιος έχει να καταγγείλει κάτι σοβαρό και αξιόποινο, μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα και στη Δικαιοσύνη! Προτιμότερο δεν είναι; [Και φυσικά, αφού γράψουν διάφορα που σηκώνουν μηνύσεις, κάτι γίνεται, και βγαίνουν κατόπιν και ζητούν συγγνώμη, ότι δεν συμφωνούν οι ίδιοι με όλα όσα γράφονται και ότι τα στέλνουν αναγνώστες... επίσης άγνωστοι! Αυτή είναι η τακτική του Γκεμπελισμού!]

● Ειδάλλως δεν έχει νόημα, αφού μόνο τον Γκεμπελισμό μπορούν να υπηρετούν και τα αφεντικά τους. Αυτή είναι η τακτική της λάσπης και του «πες – πες όλο και κάτι θα μείνει»! Όποιος κι αν είναι ο άλλος, υπάρχει η Δικαιοσύνη για να κρίνει και να τιμωρήσει ανάλογα. Υπάρχουν τα πειθαρχικά όργανα για τους υπαλλήλους, υπάρχουν τόσα και τόσα. Κάνεις την καταγγελία σου και περιμένεις. Τα υπόλοιπα, ανάγονται στη σφαίρα της πολιτικής, η οποία έτσι όπως είναι δομημένη σήμερα στην Ελλάδα, είναι βρόμικη ούτως ή άλλως.

● Τα έχουμε γράψει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα όλα αυτά. Για την πολιτική στην Ελλάδα, για τις δομές της, για την κοινωνική ανοχή, για τον ίδιο το λαό. Η πολιτική και η ελληνική κοινωνία, υπακούουν στον ίδιο αξίωμα: η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ