Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Τα ψώνια του Δημήτρη Δρούτσα αναστατώνουν την Νέα Υόρκη!

Αναδημοσίευση από: Theinsider

droutsa_large

Θέμα ανέκυψε για τον  Έλληνα υπουργό Εξωτερικών  Δημήτρη Δρούτσα,  για τα…  ψώνια του με τη συνοδεία αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της  εφημερίδας New York Post, με αφορμή την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι Νεοϋρκέζοι από την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στην αμερικανική μεγαλούπολη!
Την εφημερίδα απασχόλησε άλλωστε όχι μόνο ο  αποκλεισμός κεντρικών δρόμων της προκειμένου να μετακινηθούν  οι αξιωματούχοι ξένων κρατών, αλλά και η επίδειξη «μεγαλομανίας»  με τις αγορές τους. Όπως αναφέρει η Νew York Post,  η ζωή στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν παρέλυσε  για δύο εβδομάδες,  καθώς τεράστια τζιπ εξορμούσαν για ψώνια και έψαχναν να παρκάρουν, ενώ ολόκληρα τετράγωνα αποκλείονταν από το New York Police Department.

Τα «καλά νέα» για τον  κ. Δρούτσα είναι ότι συμπεριλαμβάνεται το όνομά του σε ένα δημοσίευμα για προέδρους ξένων κρατών, όπως ο πρόεδρος  του Ιράν Αχμανιτζεζάντ και της Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε.
Τα κακά νέα είναι ότι αυτό δεν έγινε για…  καλό.  Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον Μουγκάμπε  η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες ότι η σύζυγός του αγόρασε Ρόλεξ αξίας 40.000 δολαρίων , την ίδια στιγμή που οι πολίτες στην χώρα του ζουν σε κατάσταση εξαθλίωσης.  

Αλλά στον κ. Δρούτσα αποκλειστικά, αποδίδεται το προσωνύμιο shopaholic («αλκοολικός» για ψώνια), ενώ αναφέρεται  ότι  έκανε τις αγορές του   με την συνοδεία δύο αστυνομικών  του NYPD .  Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Paul Browne επιβεβαίωσε ότι  δύο ντετέκτιβ  συνόδευαν «αξιωματούχο», χωρίς να τον κατανομάσει, αλλά η εφημερίδα επικαλείται πηγή της που υποστηρίζει ότι είναι  ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.
Η δημοσιογράφος της  εφημερίδας  Αndrea Payser αναρωτιέται  ακόμα  αν οι  Έλληνες φορολογούμενοι  εγκρίνουν  αυτά τα ψώνια.  «Αυτό είναι το πρόβλημα» προσθέτει, «οι  φόροι σου πληρώνουν ένα πάρτι  δύο  εβδομάδων για αγορές». 

Το υπουργείο Εξωτερικών πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι οι δύο αστυνομικοί συνόδευσαν τον κ. Δρούτσα από ...υπερβάλλοντα ζήλο και όχι επειδή το ζήτησε ο ίδιος. Αναφέρει επίσης ότι η συντάκτης του άρθρου είναι γενικώς "εχθρική" με τον ΟΗΕ και τους ξένους διπλωμάτες που επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ