ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, το 3ο Συνέδριο με θέμα «Πρόσβαση στη ζωή», που διοργανώνει ο Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας με τη συνδρομή του Δήμου Δράμας.
Το θέμα του συνεδρίου «Πρόσβαση στη ζωή», επιλέχθηκε έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως προσπέλαση, εκπαίδευση, αποκατάσταση, τεχνολογία, αναψυχή, αθλητισμός, μέσα μαζικής μεταφοράς, εργασία, αυτόνομη διαβίωση και οποιονδήποτε άλλο σχετικό τομέα.
Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας κα Αγλαΐα Κατσιγιάννη, τόνισε ότι από τους σκοπούς του συνεδρίου, είναι κυρίως η ενημέρωση και «να καταφέρουμε να φέρουμε στη Δράμα ανθρώπους κύρους, ώστε να μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τα μέλη μας». Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα καταγραφούν και θα είναι διαθέσιμα σε ένα δίμηνο περίπου για όσους ενδιαφέρονται να τα διαβάσουν.
Οι ομιλητές
Οι ομιλητές και τα θέματα των εισηγήσεών τους, ήταν.
- Κωνσταντίνος Σ. Παπαδόπουλος. «Βοηθήματα προσβασιμότητας και γνώσης του χώρου για άτομα με τύφλωση». Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
- Λευκοθέα Καρτασίδου. «Αναπηρία και μετάβαση στην ενήλικη ζωή». Επίκουρη καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
- Μαρία Λίγκα: «Ιπποθεραπεία – φυσιοθεραπεία πάνω στο άλογο». Φυσιοθεραπεύτρια NDT (Bobath). Εξειδικευμένη στην ιπποθεραπεία και τον αυτισμό.
- Δόβρος Γιώργος. «ΑμεΑ και οδήγηση». Εκπαιδευτικής υπ. οδηγών – Παιδαγωγός Κυκλοφοριακής Αγωγής Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΑμεΑ.
- Τσιαμπούση Ειρήν. «Εφαρμογές των βλαστικών κυττάρων στις νευρολογικές παθήσεις». Πτυχιούχος φαρμακευτικής ΑΠΘ – Τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής του Παν/μίου Ιωαννίνων.
- Ευάγγελος Κεκάτος. «Special Olympics, προσπάθεια χωρίς όρια». Φυσιοκοθεραπευτής με ειδίκευση στην αποκατάσταση.
- Σωτηριάδου Αναστασία. «Παγκοσμιοποίηση και ισότητα ευκαιριών». Πολιτική επιστήμων – Διεθνολόγος.
- Περράκη Παρασκευή. «Νέες εξελίξεις στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου». (Η Σύμβαση ΑμεΑ και το Πρωτόκολλο στη Σύμβαση κατά των Διακρίσεων των Γυναικών). Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών στο τμήμα ΔΕΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
- Κοκκίνη Σοφία. «Η θετική επίδραση της άσκησης στην ψυχολογία των ανθρώπων με αναπηρία». Γυμνάστρια του τμήματος Επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού Θεσσαλονίκης ΑΠΘ. Μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
- Παναγιώτης Χρυσοβέργης. Παρουσίαση του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΑΛΛΗ ΟΨΗ» Βασική δράση του σωματείου είναι η οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, με στόχο τη βελτίωση της αυτονομίας τους.
- Δήμητρα Παπαδοπούλου. «Ανεξάρτητη Διαβίωση: Η φιλοσοφία, η υλοποίηση και οι προοπτικές εφαρμογής στην Ελλάδα». Επί πτυχίω φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, Κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
- Μπαχάλ Δημήτριος. «Χρόνιο τραύμα σπονδυλικής στήλης / νωτιαίου μυελού – συμπλεγματική θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ιατρός Νευροχειρουργός, Πτυχιούχος Ειδικός Κυτταρικής Θεραπείας Αποκατάστασης και της Βιοτεχνολογίας Ιστών στη Νευρολογία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ