Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

21 Νοεμβρίου το κόμμα της Ντόρας! Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Έτοιμη για την ίδρυση νέου «πολιτικού φορέα (γιατί δεν το λένε κόμμα;), δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη, αποκαλύπτοντας ότι το νέο κίνημα δεν θα είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος. Η ίδια είπε ότι, η ίδρυσή του θα ανακοινωθεί στις 21 Νοεμβρίου.
Η 21 Νοεμβρίου, είναι η 325η μέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο (326η σε δίσεκτα έτη) και υπολείπονται ακριβώς 40 μέρες για το κλείσιμο του έτους. Την 21η Νοεμβρίου έχουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης και την Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού. Το 1791 ο συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε στρατηγό και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το 1783 πραγματοποιείται στο Παρίσι η πρώτη πτήση επανδρωμένου αερόστατου από τους εφευρέτες του Αδελφούς Μονγκολφιέ. Το 1864 δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και ως μέσο ψηφοφορίας ανακοινώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου λόγω του αναλφαβητισμού στην Ελλάδα. Το 1877 ο Αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τον φωνόγραφο.
 Το 1897, μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, υπογράφεται η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία τροποποιούνται τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε βάρος της Ελλάδας και επιβάλλεται στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος και η υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση. Το 1940 ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Λεσκοβίκι και την Κορυτσά. Το 1942 κάνει την εμφάνισή του ο Τουίτι, το κίτρινο καναρινάκι των κινουμένων σχεδίων ενώ το 1945 κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γυναικείου περιοδικού ELLE. Στις 21 Νοεμβρίου επίσης, εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Άρα λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη, διάλεξε μια σημαντική ιστορική μέρα για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα του οποίου και θα ηγείται, με σκοπό να γίνει κάποτε κυβερνητικός εταίρος! Θα είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που ιδρύεται από γυναίκα και θα έχει αρχηγό γυναίκα στην Ελλάδα!

1 σχόλιο:

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ