Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Όσο κι αν κουκουλώσουμε τα καμένα λάστιχα, η αδιαφορία της Πολιτείας δεν μπορεί να κρυφτεί!

● ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ακόμα όσοι δούλεψαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην αποθήκη των παλαιών ελαστικών που είχε ξεσπάσει καταμεσής του καλοκαιριού στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Οι υπηρεσίες δεν βρίσκουν άκρη, ποιος και πότε θα πληρώσει τελικά αυτά τα χρήματα.

● Πρέπει να πούμε ότι, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η Νομαρχία Δράμας αναγκάστηκε να προσλάβει αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα εκσκαπτικά τους μηχανήματα, φορτηγά για τη μεταφορά χώματος, βαρέλες για το τσιμέντο και άλλα. Έτσι απλά ως πληροφορία, να πούμε ότι ρίχτηκαν περίπου 1.500 κυβικά τσιμέντο! Και όλοι αυτοί, όπως και τα υλικά, παραμένουν απλήρωτοι.

● Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κόψει τιμολόγια και πρέπει να αποδώσουν ήδη τον ΦΠΑ! Η Νομαρχία Δράμας βέβαια, έχει όλη την καλή πρόθεση να πληρώσει μέσω του κονδυλίου εκτάκτων αναγκών, όμως ο δημοσιονομικός έλεγχος λέει ότι δεν μπορούν να πληρωθούν τα χρήματα μέσω αυτών των κονδυλίων! Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, από την πλευρά αυτών που δούλεψαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

● Επιτέλους, η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει σύντομα να εξοφλήσει αυτούς τους ανθρώπους, που σε δύσκολους καιρούς οικονομικής ύφεσης, περιμένουν να πληρωθούν! Και ας αναρωτηθούμε όλοι μας: αν στο άμεσο μέλλον συμβεί κάτι παρόμοιο, γιατί αλήθεια να πάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όλοι αυτοί για την κατάσβεση μιας άλλης πυρκαγιάς με επιπτώσεις στο περιβάλλον;

● Προς το παρόν πάντως, ο δημοσιονομικός έλεγχος έχει θέσει ερώτημα προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, αν θα πρέπει ή όχι αυτοί οι άνθρωποι να πληρωθούν από τα χρήματα εκτάκτων αναγκών της Νομαρχίας Δράμας.

● ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται από εδώ και πέρα, σχετικά με την περιοχή της πυρκαγιάς, είναι το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον με τον συγκεκριμένο χώρο. Θα παραμείνει έτσι απλά θαμμένος εκεί και θα αποτελεί μια μόνιμη εστία μόλυνσης; Ήδη μπήκαμε στο φθινόπωρο και λίαν συντόμως μπαίνουμε στο χειμώνα. Πόσο επικίνδυνες είναι οι βροχές που άρχισαν ήδη; Μπορούν να παρασύρουν τα χώματα που σκεπάζουν τα καμένα ελαστικά;

● Μήπως θα πρέπει κάποια αρμόδια υπηρεσία (αλήθεια, ποια;), να φροντίσει ώστε να προστατευθεί ο χώρος; Ίσως να δημιουργηθεί γύρω από τον χώρο μια τάφρος, ένα χαντάκι, το οποίο θα μαζεύει τα νερά της βροχής και θα τα οδηγεί κάπου συγκεκριμένα; Τα νερά από τις βροχές, επειδή είναι και επικλινές το έδαφος, κινδυνεύουν να παρασύρουν τα χώματα που έπεσαν για να καλύψουν τα καμένα λάστιχα! Κάτι θα πρέπει να γίνει και μάλιστα γρήγορα!

● Μπορεί να κουκουλώσαμε τα καμένα λάστιχα, όμως δεν η αδιαφορία της πολιτείας και οι ευθύνες της δεν μπορούν να κουκουλωθούν! Και δεν μπορεί μια πολιτεία να παραμένει αδιάφορη όπως κάνει μέχρι σήμερα! Καμιά πολιτεία δεν μπορεί να κωφεύει!!!


Να θυμίσω ότι η φωτιά ξέσπασε μια νύχτα με καταιγίδα, στις 20 Ιουνίου 2010. Για πέντε μέρες, καιγόντουσαν χιλιάδες παλαιά λάστιχα αυτοκινήτων στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, σε χώρο που χρησιμοποιούνταν για συγκέντρωση ελαστικών με σκοπό την ανακύκλωση. Για πολλές μέρες, είχε απαγορευτεί η πώληση γάλακτος των τοπικών παραγωγών καθώς και η σίτιση των ζώων σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τη φωτιά. Σήμερα μας λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από διοξίνες και βαρέα μέταλλα. Ούτε υπήρξε ποτέ. Ούτε στην ατμόσφαιρα, ούτε στο νερό και κυρίως ούτε στο γάλα. Όπως και να'χει, μια σειρά ατυχών ανακοινώσεων, οδήγησε στην τοπική γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ, να υποστεί σημαντική ζημιά!

Η Πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ