Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Νέο επίδομα φτώχειας! Άντε βρε, και σ’ ανώτερα…

● ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ να είσαι Έλληνας πρωθυπουργός και μάλιστα παλαιοκομματικός! Στην τακτική δηλαδή! Αιφνιδίασε ο Γιώργος Παπανδρέου τους πάντες, όταν ξαφνικά προχθές, αποφάσισε να δώσει διακαναλική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Τι θα πει; Μα τι άλλο; Προσπαθεί να σώσει τη χώρα από τις εκλογές…


● … εεε, συγγνώμη, προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του από τις επερχόμενες εκλογές! Γιατί, σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια μεγάλη αποτυχία σ’ αυτές τις εκλογές, θα σήμαινε ότι όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα, πάνε για φούντο. Και κυρίως η κυβέρνησή του, η οποία, πολύ πιθανόν, να μετράει και εβδομάδες!

● Ταυτόχρονα όμως, η κουτοπόνηρη αλεπού, ψάχνει κι άλλο μονοπάτι για να μπει στο κοτέτσι και ν’ αρμέξει τις κότες! Εφεύρε λοιπόν ο … πολυμήχανος Γιώργος Παπανδρέου, το λεγόμενο Χριστουγεννιάτικο βοήθημα για 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους! Προσπαθεί έτσι λοιπόν να αποδείξει ότι η κυβέρνησή του στέκεται στο πλευρό εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από τα μέτρα σκληρής λιτότητας με βάση το Μνημόνιο.

● Το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολό του, ενώ το βοήθημα θα είναι της τάξεως από 100 έως 300 ευρώ! Το επίδομα βοήθειας θα δοθεί ως ξεχωριστό ποσό στους χαμηλοσυνταξιούχους από 22 έως και 31 Δεκεμβρίου και δεν θα είναι ενσωματωμένο στη σύνταξη.

● Να σημειώσουμε εδώ, ότι, βάσει υπολογισμών, ένας χαμηλοσυνταξιούχος των 600 ευρώ συγκριτικά με το 2009 χάνει συνολικά λόγω της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου  200 ευρώ. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση προτίθεται να δίνει την οικονομική ενίσχυση ως μόνιμη παροχή.

● Τι προσπαθούν να μας πουν λοιπόν; Ότι, ναι μεν έκοψαν 200 ευρώ το χρόνο από τους χαμηλοσυνταξιούχους για παράδειγμα, προς τέρψιν της Τρόικας και για την ευημερία των αριθμών, και τώρα τα δίνουν πίσω μέσω άλλης οδού; Προσπαθώ να το καταλάβω, αλλά κάτι δεν μου βγαίνει! Μου θυμίζει εκείνο το λαϊκό ρητό: να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι!

● Ενόψει των εκλογών λοιπόν, είδε ο Γιώργος Παπανδρέου ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο και είπε να λαδώσει λίγο το άντερο του πεινασμένου συνταξιούχου! Και όχι μόνο πεινασμένου, αλλά και εξαθλιωμένου και φτωχού συνταξιούχου! Πού ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς τα 100, 200 ή 300 ευρώ που θα πάρει τα Χριστούγεννα;

● Στα ενοίκια; Στα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ; Να περισώσει κάπως το ζήτημα της πληρωμής του πετρελαίου; Να πάρει λίγο κρεατάκι παραπάνω για τα Χριστούγεννα; Να …πριμοδοτήσει τα εγγονάκια του για τις γιορτές; Να αγοράσει μια βασιλόπιτα; Εντάξει… Τα επιδόματα φτώχειας στην Ελλάδα, γίνονται πλέον μια σταθερή αξία!

● Και όλα αυτά, ξέρετε γιατί; Επειδή δεν αντιδράσαμε και δεν αντιδρούμε! Επειδή, απλά, καθόμαστε και τους κοιτάμε! Είναι όπως τα ζώα στο τσίρκο και στις διάφορες επιδείξεις. Όταν κάνουν κάτι, τους δίνουν λίγη τροφή για επιβράβευση: μια καραμέλα, λίγη ζάχαρη, ένα ψαράκι, λίγα φυστίκια! Άντε βρε, και εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ