Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Και λεφτά φάγανε και περιουσίες και πολιτικές καριέρες έκαναν, τελικά!

● Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, φαίνεται πως ώρες-ώρες, προσπαθούν να πουν αλήθειες. Είναι όπως όταν σε τρώνε οι τύψεις και δεν μπορείς να τις κρατήσεις, γιατί ξέρεις ότι μια μέρα, οι Ερινύες θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν! Γιατί εκεί έχουμε φτάσει… Ορισμένοι από τους πολιτικούς μας, να βλέπουν πράγματα και καταστάσεις, να τα συγκαλύπτουν αλλά να μην αντέχουν να τα κρατάνε μέσα τους. Ας ελπίσουμε ότι κάπως έτσι είναι.

● Μετά την εμμέσως πλην σαφώς παραδοχή του Πάγκαλου ότι «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά», έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, για να παραδεχθεί ότι, με τις δαπάνες και τους αμυντικούς εξοπλισμούς, κάποιοι έκαναν περιουσίες και πολιτικές καριέρες! Και όλα αυτά, με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής πάντα!

● Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ανακαλύψουμε ακόμη και ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να περάσουμε δυναμικά στον εξορθολογισμό και στη μείωση των αμυντικών δαπανών».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «μετά τη Δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων – και το τονίζω αυτό - αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα».

Επισημαίνοντας ότι «είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες» για να προσθέσει ότι «και αυτά πρέπει να τα πούμε».

● Και δικαίως οργίστηκε η Νέα Δημοκρατία και ζητάει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν εκείνοι, που μέσα από το πάρτι των εξοπλισμών, έφτιαξαν «περιουσίες και πολιτικές καριέρες»! Λέτε να γίνει σύντομα; Μπααα… Μετά από μερικά χρόνια, θα έχουμε μια προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, η οποία θα βγάλει τους περισσότερους στον αφρό της πολιτικής σαβούρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ