Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Καληνύχτα σας κ. Μητσοτάκη…» Καληνύχτα γενικώς!!!

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

● ΣΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στη Νέα Δημοκρατία. Ολόκληρη η οικογένεια Μητσοτάκη τα έβαλε με τον Σαμαρά! Και βρίζονται μεταξύ τους. Τι έχουν να χωρίσουν; Μα … την εξουσία, τι άλλο; Λέτε να κόπηκαν για το αν το Μνημόνιο αποδώσει ή όχι; Λέτε να κόπηκαν για το αν τα μέτρα ήταν σωστά ή όχι; Δηλαδή, αν η Ντόρα ήταν αρχηγός της Ν.Δ., θα συνταίριαζε με το ΠΑΣΟΚ και θα ψήφιζαν ομόφωνα το Μνημόνιο; Αχ! Να μην μπορούμε να δούμε πώς θα ήταν διαφορετικά!

● Ο αποστάτης τα έβαλε με τον αποστάτη! Ξεχνούν και οι δυο, ότι, με τις συμπεριφορές τους, αποστατούν από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, κι ας λένε το αντίθετο!

● ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ το έργο του ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας. Το 30 Συνέδριο με θέμα «Πρόσβαση στη ζωή» που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε πολλά πράγματα να μας διδάξει. Σε όλους μας. Από ιατρικά μέχρι κοινωνικά ζητήματα. Όσοι το παρακολούθησαν, ξέρουν τι εννοώ.

● Εκείνο που μου άρεσε όμως περισσότερο και θέλω να το ξεχωρίσω, είναι ο χάρτης που μοίρασε ο Σύλλογος Παραπληγικών στο 3ο Συνέδριο. Ένας χάρτης της πόλης της Δράμας, όπου δείχνει τα διάφορα σημεία πρόσβασης για τα ΑμεΑ. Και το σπουδαιότερα, είχε αναλυτικότατα, ποια εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία και άλλοι χώροι, έχουν πλήρη ή μη πρόσβαση για τα ΑμεΑ.

● Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουμε να τα βλέπουμε. Εμείς οι άνθρωποι, συνηθίζουμε, όταν κάτι δεν μας απασχολεί άμεσα, να μην του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Όταν όμως έρθει η ώρα και η στιγμή να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα, τότε ψάχνουμε να δούμε τι συμβαίνει.

● Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία, στην οποία, είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι! Και εξηγούμαι. Όταν οδηγούμε με ταχύτητα ένα αυτοκίνητο, όταν κάνουμε δουλειές με βαριά μηχανήματα, τα ατυχήματα παραμονεύουν. Άρα, είμαστε ένα δυνάμει ανάπηροι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί το κακό. Από την άλλη, οι σύγχρονες ασθένειες που μας τριγυρίζουν, μας οδηγούν επίσης σε αναπηρίες. Καρδιαγγειακά, εγκεφαλικά για να μην αναφερθούμε και στον σακχαρώδη διαβήτη!

● Η πρόσβαση για τα Άτομα με Αναπηρίες, θα πρέπει να γίνει σε όλους μας συνήθεια. Ό,τι κι αν κάνουμε, μια δημόσια υπηρεσία, ένα δημόσιο κατάστημα (ψυχαγωγία, διασκέδαση κτλ.), θα πρέπει να βλέπουμε πώς θα έχουν πρόσβαση και τα ΑμεΑ. Δεν μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν και κυρίως σ’ αυτούς τους ανθρώπους: που είναι συγγενείς μας, αδέρφια μας, φίλοι, γείτονες και συμπολίτες! Ας το δούμε θετικά λοιπόν…

● ΣΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, όλα μπορούμε να τα δούμε. Δημοσιεύθηκε κατά κόρον στα μέσα ενημέρωσης, έγγραφο του ΙΚΑ, το οποίο, αντί να βοηθήσει διαβητικό να αγοράσει τα ειδικά παπούτσια που χρειαζόταν, του λέει ότι αυτά είναι ακριβά, και απλώς θα παρατείνουν για δυο χρόνια το κόψιμο του ποδιού!

● Σου λέει δηλαδή ξεκάθαρα το ΙΚΑ, να το κόψεις το πόδι σου, να ησυχάσεις! Ωραίοι οργανισμοί ασφάλισης. Αυτή είναι λοιπόν η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση που πληρώνουμε χρόνια και χρόνια στο ΙΚΑ; Κι αν φάγανε τα λεφτά του ταμείου οι επιτήδειοι, τι φταίει ο ασθενής; Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι! Πονάει πόδι κόβει το πόδι! Αν είναι έτσι, μ’ αυτή τη λογική, τότε δεν θα πω τι ακριβώς σκέφτομαι για εκείνον τον υπάλληλο που κάθισε και συνέταξε ένα τέτοιο έγγραφο και με ποιανού εντολές!

● Δυστυχώς, έτσι κρατιέται ολόκληρο Εθνικό Σύστημα Υγείας σ’ αυτή τη χώρα. Πάνω απ’ όλα ανάλγητο, ανίκανο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας, ικανό μόνο για να κόβει, τα πάντα. Από περίθαλψη μέχρι συντάξεις και φυσικά, πόδια! Τι να το κάνεις το πόδι κύριέ μου! Κόψτο να ησυχάσεις…

● Κι αναρωτιούνται μετά γιατί ο κόσμος τους γιουχάρει στο δρόμο; Αναρωτιούνται γιατί ο άλλος πήγε να τους πετάξει το παπούτσι του στη ΔΕΘ; Αναρωτιούνται γιατί τους μούντζωναν έξω από τη Βουλή; Και λίγα τους έκαναν, ή μάλλον, τίποτα δεν είναι αυτά! Εδώ χρειάζονται διαδηλώσεις, όπου το μόνο σύνθημα θα είναι το γιουχάρισμα και τίποτα άλλο! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο…

● Όμως, έτσι κι αλλιώς, ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι εν υπνώσει…

● ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ σοβαρά φαίνεται, την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Αν και η Γερμανία αντέδρασε, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, εξετάζει την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου του Τρόικας! Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτές τις σκέψεις, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου στην Ελλάδα κατά 2 έως και 5 χρόνια, πρόκειται να διευκολύνει την Ελλάδα και να καθησυχάσει τις αγορές, που θεωρούσαν ότι δεν θα τα βγάζαμε πέρα με τόσο υψηλές δανειακές ανάγκες ιδίως κατά τη διετία 2014-2015!

● Πάμε για επίσημη πτώχευση λοιπόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ