Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ήρθανε τα πρωτοβρόχια!



Ø Ήρθανε και τα πρωτοβρόχια! Κάποτε ήταν το πρώτο θέμα έκθεσης που έπεφτε στα σχολεία! Μιλάμε για τα παλιά τα χρόνια… τότε που … είχαμε βιβλία και διαβάζαμε … «Λόλα να ένα μήλο»!


D Τώρα τα πράγματα άλλαξαν! Η Λόλα λέει: δώσε μου μια φωτοτυπία! Και οι φωτοτυπίες κοστίζουν … 0,06 λεπτά/€ η φθηνότερη στη Δράμα για να φωτοτυπήσεις ένα βιβλίο! Συν 2 ευρώ το σπιράλ για να μην παίρνει τα χαρτιά ο αέρας … της αλλαγής που πνέει απ’ άκρη σ’ άκρη στην επικράτεια!

M Κάτι λέγαμε για εκθέσεις πριν με αφορμή τα πρωτοβρόχια! Μετά τα πρωτοβρόχια, ακολουθούσαν θέματα όπως: Ο φιλάργυρος! Ο σπάταλος! Μην πούμε βέβαια για την περίφημη Αποταμίευση, της οποίας η Παγκόσμια Ημέρα εορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου!!!

D Φαίνεται ότι οι Έλληνες δεν το μάθαμε καλά το θέμα της Αποταμίευσης, γι’ αυτό και σήμερα μας ταλανίζουν… Ξοδεύαμε περισσότερα απ’ όσα παράγαμε … ήμασταν σπάταλοι… πολυέξοδοι… άσωτοι… και γι’ αυτό σήμερα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε…

L Ωραίο θέμα για έκθεση στα σχολεία: τι παθαίνει μια χώρα, όταν δεν κάνει σωστή Αποταμίευση και ξοδεύει αλόγιστα το χρήμα, ο λαός της βυθίζεται στην υπερκατανάλωση, το πολίτευμά της είναι κομματική δημοκρατία και τον κρατικό μηχανισμό λυμαίνονται λαμόγια κάθε είδους!

K Στο δεύτερο σκέλος της έκθεσης, θα μπορούσαν οι μαθητές να αναλύσουν τι συμβαίνει όταν οι υπουργοί Οικονομικών υπόσχονται ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα, και την επόμενη ημέρα ρίχνουν τα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους τον έναν μετά τον άλλον!

L Εδώ χωράει επίσης και ένα άλλο, νέο, ωραίο και σύγχρονο θέμα: Μισθωτός με μειωμένο μισθό – Συνταξιούχος χωρίς σύνταξη!!! Άντε να δούμε τι θα έχουμε να διαβάσουμε!!!

M Εγώ λέω να γιορτάσουμε φέτος ιδιαίτερα την ημέρα της Αποταμίευσης! Να μάθουμε να κάνουμε οικονομία! Διαφορετικά δεν βλέπω να βγάζουμε τον χειμώνα! Αλλά θα μου πείτε, τι να αποταμιεύσεις όταν δεν έχεις; Είναι ένα θέμα…

J Κοιτάξτε τώρα! Από τις εκατοντάδες διαφημίσεις που έρχονται καθημερινά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ήρθε και μια με προσφορά από την «Στάνη του Χρήστου» στη Βάρη Αττικής!!!

J Η «Στάνη του Χρήστου» λοιπόν, προσφέρει κουπόνι μέσω ίντερνετ 1 € το σουβλάκι με πίτα, πραγματικής αξίας 2 €!!! Έκπτωση 50%! Και μας προτρέπει: Απολαύστε όσα σουβλάκια με πίτα θέλετε μόνο με 1 €! Σουβλάκια από γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, κεμπάπ!

J Και προσοχή ε! Κάθε χρήστης μπορεί να αγοράσει απεριόριστα κουπόνια για ατομική χρήση και απεριόριστα υπό μορφή δώρου!!! Χαράς ευαγγέλια παιδιά… Φάτε όσα σουβλάκια μπορείτε, από 27 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου! Κι όποιος αντέξει!!!

M Ξέρω, κάνω γκρίζα διαφήμιση τώρα, αλλά με έπεισε η ποσότητα κουπονιών… Και προσέξτε κάτι: όταν λέει σουβλάκι, εννοεί το σάντουιτς όπως το λέμε εμείς εδώ! Όχι εκείνο το ξυλάκι με το κρέας καρφωμένο επάνω του! Δεν προσφέρει καλαμάκια το κατάστημα!

M  «Μείνε πεινασμένος. Κάνε την τρέλα σου!», μας προτρέπει ο Στιβ Τζομπς, συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, που πρόσφατε υπέβαλλε την παραίτησή του λόγω σοβαρών επιπλοκών στην υγεία του! Μωρέ, νηστικοί θα μείνουμε σίγουρα… Για τα υπόλοιπα δεν εγγυώμαι τίποτα!

L Κοιτάξτε όμως τώρα τι γίνεται! Όσο κατεβαίνει το σουβλάκι έστω και μέσω προσφοράς, τόσο ανεβαίνει το πετρέλαιο στην Ελλάδα! Στο 1,40 πρόκειται να φτάσει, αφού μάλλον πρόκειται να πάρει αύξηση περίπου 75% σε σχέση με πέρυσι, μετά από την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης!

M «Εκτιμούμε ότι – με τέτοια τιμή - η πλειονότητα των κεντρικών θερμάνσεων δεν θα λειτουργήσει. Η περιοχή θα περάσει δύσκολο χειμώνα, αφού σε κάθε πολυκατοικία αρκετοί θα αδυνατούν να καταβάλουν την δαπάνη θέρμανσης. Αν κρίνουμε από την περσινή κατάσταση θα παγώσουμε στην κυριολεξία». Αυτό καταγγέλλει η παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παυλίδη (πρώην νομάρχη Ξάνθης).

L Μωρέ, έχει να δουλέψει κουβερτούλα φέτος, που θα πάει σύννεφο που λένε! Τυχεροί όσοι έχουν τζάκι να ρίξουν κάνα ξύλο στη φωτιά! Διαφορετικά δεν μας βλέπω καλά! Θ’ αρχίσουμε να μαζευόμαστε σε σπίτια που έχουν θέρμανση και θα τη βγάζουμε μέχρι αργά το βράδυ!

Ø Προβλέπω να καίει μόνο ένα διαμέρισμα σε κάθε πολυκατοικία εναλλάξ! Δευτέρα στον πρώτο όροφο, Τρίτη στον δεύτερο όροφο και πάει λέγοντας… Και οι πολυκατοικία θα μαζεύεται στο θερμαινόμενο διαμέρισμα! Και ο καθένας θα βάζει κι από κάτι! Ξερά σύκα, ξερά δαμάσκηνα, πασατέμπο, στραγαλάκια που είναι και φθηνά και θα κυλάει η βραδιά, θα κυλήσει κι ο βαρύς χειμώνας…

D Βαρύς κι ασήκωτος ο χειμώνας και μόνο το φθηνό πετρέλαιο θα μπορούσε να θερμάνει τις παγωμένες καρδιές μας! Μιλάμε για πετρέλαιο και θυμήθηκα εκείνο τον εμίρη του Κατάρ! Τελικά θα κάνει τις επενδύσεις του ή θα μείνουμε… με τη χαρά στο χέρι;

Ø Είσαι εμίρης; Επισκέψου την Ελλάδα! Χαρούμενος προορισμός! Οι εμίρηδες αγαπάνε την Ελλάδα και ό,τι ελληνικό! Γι’ αυτό φαίνεται μας την … πέφτουν οι ένας μετά τον άλλον! Τώρα βγήκε κι ένας ευτραφής κύριος, ο Βλάσης Τσάκας (πώς λέμε: στο τσακ μπαμ), και λέει ότι εκπροσωπεί έναν Σαουδάραβα ονόματι Σουλτάν Μπιν Νασέρ Αλ Σαούντ! Και ότι θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό!!!

L Το θέμα είναι ότι ο Βλάσης Τσάκας έχει κάπως … θολό παρελθόν! Έχει ασχοληθεί με φωτοβολταϊκά στο Κιλκίς, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Χαλκιδική, έχει καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές στο Ηράκλειο ενώ έχει κατηγορηθεί και για υπεξαιρέσεις! Εδώ που τα λέμε, αν ο πρίγκιπας τον διάλεξε για εκπρόσωπό του… λίγο απίθανο το βρίσκω!!!



K ΔΗΛΑΔΗ, για να το καταλάβω καλύτερα: Μέχρι που ο Βενιζέλος ξήλωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), όλοι οι καταγγέλλοντες που έβλεπαν ότι η κυβέρνηση μαγείρευε τα νούμερα για το έλλειμμα, γιατί δεν μιλούσαν; Γιατί δεν το κατήγγελλαν τότε; Περίμεναν πρώτα να το ξηλώσουν και να το χρησιμοποιήσουν μετέπειτα εκβιαστικά; Έχουν ευθύνες και πρέπει να λογοδοτήσουν και αυτοί στον Εισαγγελέα; Και γιατί υπάκουσαν στο … μαγείρεμα; Επειδή ήταν δηλαδή ΠΑΣΟΚ, η αμαρτία τους ήταν πιο ελαφριά;



M Τελικά, Ματθαίο, πιθανότερο είναι να χρεοκοπήσει η χώρα και να πάμε στη δραχμή, παρά να ανέβει η Δόξα φέτος στην Α΄ Εθνική και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα!!!



D Τελικά, όλα έχουν τη σημασία τους! Θυμάστε που το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει εκείνο το διάγγελμα για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο; Ε, τώρα καταλάβαμε γιατί έγινε αυτό! Γιατί λίγο καιρό μετά η Τουρκία στοχοποίησε το Καστελόριζο ως «γκρίζα ζώνη», και τώρα με τα πετρέλαια στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ Κύπρου, η Τουρκία έχει μαζέψει εκεί τον στόλο της!!! Όταν ο Παπανδρέου μιλούσε για «μειωμένη εθνική κυριαρχία» και παλαιότερα η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη έλεγε για «αλλαγές συνόρων», δεν μιλούσαν στον βρόντο! Η Τουρκία, δια στόματος Νταβούτογλου, είχε προαναγγείλει τα γεγονότα εδώ και μερικούς μήνες: «Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στη νοτιοανατολική Μεσόγειο». Και έπειτα, ενέταξε το ελληνικό νησί στην τουρκική ΑΟΖ (όπου ΑΟΖ = Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Και η Ελλάδα τι κάνει; Δεν ψελλίζει λέξη … και περιμένει με τον πλάτη στον τοίχο!
Θ.Πολ.

4 σχόλια:

  1. απολαυστικότατο το κείμενο για την πραγματικότητα στη χώρα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν μπορώ να το βρω? Δώσε μου ακριβή σύνδεσμο σε παρακαλώ! Ευχαριστώ για τα ... καληνωρίσματα! Ωραία λέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ