Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η Τουρκία ονειρεύεται τη Δ. Θράκη


ΠΡΩΤΟΙ στην παραποίηση είναι οι Τούρκοι μιας και η πολιτική τους πρακτική είναι επεκτατική! Ξέρουν τι κάνουν, είναι όλοι μαζί σ’ αυτόν τον σκοπό, από τους πολιτικούς μέχρι τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τα οποία φυσικά ελέγχονται από το στρατοκρατικό καθεστώς που κυβερνά τη χώρα.

M Γνωστή η τακτική της Τουρκίας και σ’ αυτήν επιδόθηκε προ ημερών ο Γιαλτσίν Μπαγέρ, συνεργάτης της εφημερίδας «Χουριέτ», ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη Θράκη και παρακάθισε σε γεύμα. Γυρνώντας στην Τουρκία, διατύπωσε τις εντυπώσεις του από τη Θράκη σε δύο συνεχόμενα άρθρα.
M Ορίστε τι γράφει μεταξύ άλλων: «Οι Τούρκοι της Δ. Θράκης διέφευγαν τη δεκαετία του 1960 και του 1970 από την Ελλάδα. Ποιος ξέρει πόσοι πνίγηκαν στον Έβρο με τη νοσταλγία να γυρίσουν στη μητέρα πατρίδα».  Παρακάτω σημειώνει ότι, μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε., σταμάτησε η μεγάλη η μεγάλη φυγή. Σήμερα στη Θράκη ζουν περίπου 150.000 Τούρκοι σύμφωνα με τον ίδιο. Ο  υπολογισμός αυτών που ζουν στην Τουρκία (Τούρκων από τη Δ. Θράκη εννοεί) υπολογίζεται σε 750.000 ενώ άλλες 15.000 – 20.000 ζουν στην Ευρώπη και στην Αυστραλία.
M Υποστηρίζει επίσης ότι συνεχίζονται οι πιέσεις σε βάρος των «Τούρκων» της Δ. Θράκης χωρίς να αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο, ενώ επισημαίνει την άρνηση της Ελλάδας να αποδώσει ελληνική ιθαγένεια σε 60.000 «Τούρκους» της Δ. Θράκης, από τους οποίους την έχει αφαιρέσει!!!
M Σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι ο αρχηγός του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης που είχε ιδρύσει στη Δ. Θράκη ο γιατρός Σαδίκ Αχμέτ, ο κ. Αλί Τσαβούς, θεωρεί υψηλό το εκλογικό μέτρο του 3% που ισχύει στην Ελλάδα για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Ξεχνώντας φυσικά να αναφέρει ότι, η Τουρκία διατηρεί ως εκλογικό μέτρο το ποσοστό του 10% για να μπει κάποιο κόμμα στη Βουλή, παρά τις αντίθετες υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το μειώσει!!!
M Πάντως, αρκετοί Μουσουλμάνοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν παθογένειες της Τουρκίας στη Δ. Θράκη. Υποστήριξαν ότι ορισμένες αδελφότητες (σ.σ. Αναφέρονται στην αδελφότητα του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν την οποία δεν κατονομάζει ο δημοσιογράφος) παίρνουν τα παιδιά τα «σπουδάζουν» στην Τουρκία και τα στέλνουν πίσω στη Δ. Θράκη. Η αδελφότητα έχει δυο ιδιωτικά σχολεία στην περιοχή της Θράκης, όπου τα φροντιστήρια εκμάθησης του Κορανίου αυξάνονται σαν τα μανιτάρια. Πολλαπλασιάζεται, επίσης και ο αριθμός των μαθητριών που φορούν μαντήλα. Απόφοιτοι ιεροσπουδαστηρίων της Τουρκίας ίδρυσαν δικό τους Σύλλογο και έχουν δικό τους Ραδιοφωνικό Σταθμό.
M Πάντως, ο αγροτικός πληθυσμός των Μουσουλμάνων της Θράκης ανησυχεί για την περικοπή των επιδοτήσεων που απολαμβάνουν από την Ε.Ε. Όπως είπαν, μόνο από τις εξαγωγές κερασιών κέρδισαν φέτος 5 εκατ. €. Ο κ. Μπαγέρ, τέλος αναφέρει ότι επανεκδίδεται το βιβλίο που έγραψε ο Αχμέτ Αϊντινλί το 1970 με τίτλο «Η τραγωδία της Δ. Θράκης».
M Η Τουρκία ονειρεύεται νέα τσιφλίκια στη Δ. Θράκη, μέσω των οποίων θα μπορέσει να επιβληθεί στην περιοχή. Η Κύπρος δεν τους βγήκε όπως νόμιζαν, μιας κι εκεί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις όμως κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ