Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απλήρωτοι επί ένα δεκάμηνο οι υλοτόμοι της Δράμας


Ο κ. Σώκος δε θέλει ούτε να ακούσει
το πρόβλημά τους


Η διοίκηση του σωματείου υλοτόμων Δράμας δια του προέδρου της κ.  Παπαδόπουλου Παντελή, με επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Μ-Θ κ. Σώκο, διαμαρτύρεται  εντονότατα για την δεκάμηνη καθυστέρηση πληρωμής των μελών του, παρά την ενημέρωσή του, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί τη Δράμα.

Από τότε μέχρι σήμερα ο κ. Σώκος «κρύβεται» αποφεύγοντας κάθε επαφή με το σωματείο, ενώ στενοί του συνεργάτες αποφεύγουν να πάρουν πρωτοβουλίες για να λυθεί το πρόβλημα.
Στην επιστολή το σωματείο τονίζει συγκεκριμένα:

« Κύριε  Γενικέ Γραμματέα, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την πικρία μας για τον χειρισμό του θέματος μας από την περιφέρεια σας  και που αφορά την πληρωμή των πιστώσεων για την Κρατική Εκμετάλλευση Δασών. Η αδράνεια σας για οποιοδήποτε βήμα που έγινε είναι τραγική. Στην επίσκεψη που πραγματοποιήσατε στον νομό μας τον Φεβρουάριο του 2011, σας είχαμε θέσει το θέμα αλλά μας αγνοήσατε. Έχουμε επικοινωνήσει και μιλήσει τηλεφωνικά με το γραφείο σας πάρα πολλές φορές, αλλά   προφανώς δεν σας ενημέρωσαν ή δεν σας ενδιέφερε το πρόβλημά μας. Επίσης έχουμε επικοινωνήσει με τους συμβούλους σας και τον προϊστάμενο γενικής διεύθυνση  κ. Θεοδωρίδη, τον γενικό διευθυντή δασών κύριο Φραγκισκάκη και τον διευθυντή οικονομικού κύριο Σάββα Ιωάννη για να επιληφθούν το θέμα μας, αλλά λύση ακόμη δεν δόθηκε. Έχουμε να πληρωθούμε για τις εργασίες μας από τον Νοέμβριο του 2010 έως σήμερα δηλαδή 10 μήνες περίπου.
Έχουμε έρθει πλέον στα όρια της επαιτείας με όλες τις άμεσες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα προϊόντα που έχουμε παράγει δεν προβλέπεται να πουληθούν  πριν  πληρωθούμε , αντιθέτως το Δασαρχείο τα πούλησε και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι και το Δασαρχείο και η αγορά της περιοχής εκτός από εμάς.
Το αστείο του πράγματος είναι ότι αυτή η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε έλλειψη χρημάτων αφού οι πιστώσεις υπάρχουν, αλλά σε αδράνεια της περιφέρειας σας αφού εξαρτάται πότε θα δώσετε εσείς την εντολή για την πληρωμή μας. Επίσης από αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν και λειτουργικά έξοδα του Δασαρχείου Δράμας και Νευροκοπίου τα οποία και υπολειτουργούν αυτήν την στιγμή. Η έλλειψη των καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων του Δασαρχείου Δράμας μας ανάγκασε να τροφοδοτήσουμε εμείς με καύσιμα τα οχήματα του, που σε διαφορετική περίπτωση θα σταματούσαν να κινούνται με την άμεση συνέπεια να σταματήσουν και οι εργασίες μας και η φύλαξη- προστασία  του δάσους σε μια χρονική στιγμή, η οποία είναι και η ποιο παραγωγική για εμάς και επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιών στο δάσος».
Η παραπάνω επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στους τρεις βουλευτές του νομού μας με την ελπίδα να παρέμβουν προς κάθε κατεύθυνση για λύση του ζωτικού αυτού προβλήματος.

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΡΩΙΝΟ ΤΥΠΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ