Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Νέοι Εφιάλτες ξεφυτρώνουν, μικροπρεπείς, πολιτικάντηδες και υποθηκεύουν τη χώρα!


Στο περίμενε… οι υποψήφιοι συνταξιούχοι!
ΠΕΡΑΣΕ προχθές ένας συμπολίτης μας από τα γραφεία του «Π.Τ.», και εξέφρασε το παράπονό του: εδώ και μήνες έχω κάνει τα χαρτιά μου για σύνταξη, κι ακόμα περιμένω! Δεν ξέρω τι να κάνω, έλεγε. Απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι θα πάει στον εισαγγελέα, θα κάνει μήνυση και άλλα τέτοια!

M Αχ, καημένε μου! Και να ’ξερες πόσοι ακόμα περιμένουν στη σειρά σαν κι εσένα! Ξεπερνούν τις 200.000 οι υποψήφιοι συνταξιούχοι! Αυτοί δηλαδή που έφυγαν από τις δουλειές τους, που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους και περιμένουν! Χωρίς μισθό, χωρίς έσοδα από κάπου, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ούτε στο γιατρό μπορείς να πας, ούτε φάρμακα να πάρεις και τα άτιμα τα χρήματα σώνονται μέχρι να πεις «κύμινο»!
M Η κατάσταση βέβαια με τους υποψηφίους συνταξιούχους ποτέ δεν ήταν καλή! Όμως αντί να βελτιωθεί χειροτερεύει. Μέχρι και ένα χρόνο περιμένουν όσοι δικαιούχοι καταθέτουν τα χαρτιά τους για σύνταξη. Η καθυστέρηση έκδοσης της βασικής σύνταξης συνεπάγεται καθυστέρηση και στα επικουρικά και ασφαλώς και στο εφάπαξ. Η Λούκα Κατσέλη, ως υπουργός Εργασίας, είχε εξαγγείλει πως με νομοσχέδιο θα δίδεται σε όλες τις περιπτώσεις προσωρινή σύνταξη που θα καλύπτει το 80% ή 90% της σύνταξης, κι όταν γίνεται η εκκαθάριση θα παίρνει την τελική του μορφή το ποσό της βασικής σύνταξης.
M Ο κ. Κουτρουμάνης, ως νέος υπουργός, επιβεβαίωσε τα περί προσωρινής σύνταξης, ώστε να μην μένει ένας συνταξιούχος χωρίς λεφτά επί μήνες πέραν των πρώτων τριών μηνών που έπαιρνε τον μισθό του, για την καθυστέρηση όμως της έκδοσης δεν είπε τίποτα, ούτε για το γραφείο ενημέρωσης!
M Αλήθεια, παίρνει κανείς προσωρινή σύνταξη; Οι εξαγγελίες καλές, αλλά χρειάζονται και πράξεις… έργα…


M Όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω ακόμα καλύτερα εκείνο το προεκλογικό και μετεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: «Πρώτα ο πολίτης»! Είναι ξεκάθαρο. «Πρώτα ο πολίτης» θα πληρώσει τα σπασμένα, θα υποστεί μειώσεις μισθών και σύνταξης, θα περάσει στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια! «Πρώτα ο πολίτης…


Επί τροχάδην ο Κιλτίδης…
ΚΙΛΤΙΔΗ εσύ σούπερ στάρ! Έσπασε κάθε ρεκόρ ο άνθρωπος διατρέχοντας τις κομματικές παρατάξεις της χώρας. Και μάλλον δεν του έμεινε πουθενά αλλού να πάει, τουλάχιστον στον Δεξιό ή Κεντροδεξιό πολιτικό χώρο!
M Καθώς έφυγε τρέχοντας από τη Νέα Δημοκρατία, πήγε στη Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗΣΥ) της Ντόρας και στη συνέχεια κατέληξε στον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Κι όλα αυτά σε χρόνο μηδέν!
M Είδε και απόειδε στη ΔΗΣΥ της Ντόρας, κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει, κατάλαβε ότι όχι μόνο βουλευτής δεν βγαίνει ο ίδιος ούτε και θυρωρός στην πολυκατοικία του…, αλλά ούτε και η Ντόρα μάλλον θα είναι στην επόμενη Βουλή και είπε να την κάνει με γρήγορα πηδηματάκια παραδίπλα! Κι έτσι κατέληξε στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη… εν μέσω θερινής νυκτός!
M Έλληνες βουλευτές. Σκοπός να εξασφαλίσουμε καμιά θεσούλα στα έδρανα της Βουλής…



M Και γάμου των ομοφυλοφίλων! Όλα τα είχαμε, εν καιρώ κρίσης και χαμού στη χώρα, το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομοφυλοφίλων μας έλλειπε! Απίθανη χώρα η Ελλάς! Ζήσε τον μύθο σου, ζήσε τον μύθο σου…



Τεμαχίζουν τη δημόσια φωνή!
ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΥΝ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τεμαχίζουν την ΕΡΤ. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο – Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η δημόσια και επίσημη φωνή του κράτους στις ειδήσεις, συρρικνώνεται, φυσικά πάντα στη λογική της εξοικονόμησης χρημάτων. Και παράλληλα τεμαχίζουν τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ με όλα τα παρακλάδια της.
M Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα: το ότι η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ χρειάζεται να εκσυγχρονιστούν, να βρουν νέους τρόπους λειτουργίας και να πεταχτούν από μέσα οι διάφοροι χαραμοφάηδες και τα λαμόγια και όλοι αυτοί που την έχουν δει δημόσιοι υπάλληλοι κι αφεντικά, είναι πέρα για πέρα κατανοητό. Είναι θεμιτό, είναι αναγκαίο. Και να πάψουμε επιτέλους να πληρώνουμε φόρο για την ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται υψηλοί μισθοί, ανθρώπων που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως, που βολεύονται και θησαυρίζουν και κατέχουν εξουσία χωρίς λόγο.
M Όμως από εδώ και πέρα, μέχρι τον τεμαχισμό της δημόσιας τηλεόρασης, το ξεπούλημά της, ποιος ξέρει σε τι χέρια και σε τι κεφάλαια, τον διαμελισμό της, που θα δοθούν οι συχνότητες και όλα αυτά, παραμένει ένα ζητούμενο. Η δημόσια φωνή θα καταργηθεί παντού. Από την κεντρική ΕΡΤ μέχρι και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της επαρχίας.
M Το μεγάλο ερώτημα είναι, ποιος θα επωφεληθεί από το όλο σχέδιο συρρίκνωσης. Πρόκειται για δημόσια περιουσία και όχι περιουσία της ΕΡΤ ή οποιουδήποτε άλλου.
M Παράλληλα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται να υποστεί μεγάλη συρρίκνωση. Και για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων, τους προσφέρουν την πληρωμή της μισθοδοσίας από τα λεφτά της ΕΡΤ! Το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, όπως μεταφέρθηκε στις συνδικαλιστικές Ενώσεις, προβλέπει την υπογραφή προγραμματικών συμφωνιών μεταξύ ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ για την παροχή δημοσιογραφικών υπηρεσιών, με στόχο να πάρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το ποσόν των 3 εκατ. ευρώ που λείπουν από τον προϋπολογισμό για να πληρωθούν μισθοί. Η κρατική ραδιοτηλεόραση πάντως, πληρώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 150.000 ευρώ για δημοσιογραφικές υπηρεσίες!!! Κάνας Εισαγγελέας βρε παιδιά, να δούμε κι εμείς οι φτωχοί τι γίνεται εκεί μέσα!
M Να σημειώσουμε εδώ, ότι, το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει το επιπλέον ποσόν για τη λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τα 9 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί. Ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε πως είτε οι μισθοί θα μειωθούν κατά το 1/3, είτε θα απολυθεί το 1/3 των εργαζομένων!



Απαράδεκτοι!
ΠΡΩΤΑ ψηφίζουν και μετά αναθεματίζουν! Νομίζουν ότι με μια δήλωση κατά αυτού που ήδη έχουν ψηφίσει ή έχουν προωθήσει και τα λοιπά, θα περάσουν στην ιστορία … ως επαναστάτες!
M Μας κοροϊδεύουν μπρος στα μάτια μας, τους κοιτάμε και θέλουν μετά να τους φερόμαστε λες και δεν έγινε τίποτα. «Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι παραλογισμός», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χρόνια πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, γνωρίζει πολύ ο ίδιος από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει αυτό!
M Ο ίδιος βέβαια ψήφισε την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Και την άλλη μέρα λέει ότι είναι «παραλογισμός» αυτό πού ψήφισε; Μια δήλωση δηλαδή και είμαστε εντάξει με ποιον; Με τον εαυτό μας; Παρ’ όλο που ομολογεί ο ίδιος, ότι, «δεν εκλεγήκαμε το 2009 για να πάμε τον ΦΠΑ στο 50%»!!!
M Μπααα… τι λέτε καλέ! Τότε γιατί το ψηφίσατε κ. Κουκουλόπουλε; Γιατί δεν μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά; Γιατί δεχθήκατε τη θέση του υφυπουργού; Για να προστατέψετε τους πολίτες από την ψήφο σας ή από τα λεγόμενά σας;
M Παρ’ όλα αυτά, ΦΠΑ και παραλογισμός παραμένουν! Χιλιάδες θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο τις αυξήσεις, αλλά τα αποτελέσματα μια παράλογης πολιτικής τακτικής, η οποία λειτουργεί κυριολεκτικά ως αφαίμαξη!
Θ.Πολ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ