Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εδώ η δημοκρατία, εκεί η δημοκρατία…



ΕΔΩ η δημοκρατία, εκεί η δημοκρατία πού είναι ο παπάς; Ο κακός Μουμπάρακ έπεσε από τον καθεστωτικό θώκο και τώρα δικάζεται! Ο Άσαντ στη Συρία σφάζει κόσμο και κοσμάκη προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία! Ο Καντάφι πολέμησε με σθένος του αντικαθεστωτικούς, που είχαν την αμέριστη συμπαράσταση όμως κρατών της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ!

M Κι όλοι αυτοί, γιατί ήταν δικτάτορες, γιατί στέρησαν το λαό τους από δικαιώματα, ότι ήταν αντιδημοκρατικοί! Παρ’ όλα αυτά, αυτή η περίφημη Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ολίγιστους, όπως αποδείχθηκε, ηγέτες, αυτό το ΝΑΤΟ που κουμαντάρεται από τη CIA η οποία είναι άγνωστο από ποιους τελικά κατευθύνεται, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα δικαιώματα άλλων λαών, όπως των Παλαιστινίων και των Κούρδων.
M Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς σε έναν βουβό πόλεμο τους Παλαιστινίους, όποια μέρα … ξυπνήσει ανάποδα! Και κανένας πλέον δεν δίνει σημασία. Ο Ερντογάν και η επεκτακτική Τουρκία, έχουν εισβάλλει εκ νέου στο Βόρειο Ιράκ και βομβαρδίζουν τις θέσεις των Κούρδων που μάχονται για την αυτονομία τους αλλά και τη μη καταδυνάστευσή τους από το τουρκικό στρατοκρατικό καθεστώς!
M Λοιπόν, αυτή η διεθνής ευαισθησία των μεγάλων δυνάμεων, πέρα από μονόφθλαμη και κοντόφθαλμη είναι και αλλήθωρη! Βλέπει δικαιώματα λαών μόνον εκεί που θέλει, αναλόγως των συμφερόντων της. Ποιος να ενδιαφερθεί για τους Κούρδους, όταν ο ξερότοπος εκείνος προφανώς δεν έχει ούτε πετρέλαια, ούτε φυσικό αέριο, ούτε διαμάντια, ούτε κάτι άλλο ενδιαφέρον να προσφέρει πέρα από αγριοκάτσικα; Γιατί ξοδεύουμε τις βόμβες μας στο πουθενά; Ξέρετε πόσο κοστίζει η καθεμιά;

M Πάντως, έχω την εντύπωση ότι πολύ γρήγορα ξεμπέρδεψαν οι ΝΑΤΟϊκοί με τις εξεγέρσεις στη Συρία και στη Βόρεια Άφρικη! Άντε, σε λίγο πιάνουν δουλειά οι αντλίες για τα πετρέλαιο και το φυσικό αέριο! «Ντούμπου – ντούμπου, ντούμπου – ντούμπου» που έλεγε κι ο Κωνσταντάρας όταν είχε βρει πετρέλαιο στο περιβόλι του!


Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ