Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το διετές πρόγραμμα της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας


ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το διετές πρόγραμμα της ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας

Μπέσσας: «Τυπικό παρά ουσιαστικό το ζήτημα» - «Οι δράσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ θα πληρωθούν με άλλο τρόπο»



ΟΠΩΣ έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το διετές πρόγραμμα της ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας, επειδή σ’ αυτό δεν υπήρχε η κατάθεση προϋπολογισμού των δράσεων για το δεύτερο χρόνο 2012. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Θεόδωρου Μπέσσα, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα μας.
Σχετικά με το ζήτημα, δεν έχει γίνει καμιά απολύτως αναφορά από τη δημοτική αρχή, ούτε από το δήμαρχο Δράμας κ. Χαρακίδη που είναι και πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά ούτε και από το Δ.Σ. της επιχείρησης.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) απορρίπτει δαπάνες και έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, πριν το πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται τύχει της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτό άλλωστε επισημαίνεται και στην απάντηση του Ε.Σ.: «Ως εκ τούτου, δεν νοείται η συμπερίληψη στο διετές πρόγραμμα των κοινωφελών επιχειρήσεων λειτουργικών τους δράσεων και εσόδων – εξόδων αυτών, που έχουν ήδη υλοποιηθεί πριν από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και της ολοκληρώσεως του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Τυπικό το θέμα
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Μπέσσας, επισημαίνει ότι ζήτημα είναι περισσότερο τυπικό, παρά ουσιαστικό: «Με τη ΔΕΚΠΟΤΑ, δημιουργήθηκε ένα θέμα το οποίο είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό. Όταν είχε αποσταλεί ο φάκελος για έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο γιατί ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο ποσό, υπήρξε διετές πρόγραμμα δράσης αλλά εμείς είχαμε προϋπολογισμό μόνο για το 2011. Έτσι μας ζητηθήκε να κατατεθεί εκ νέου το πρόγραμμα της ΔΕΚΠΟΤΑ και με το δεύτερο έτος δράσης, για το 2011 και το 2012. Τα υπόλοιπα είναι κάποιες τυπικές παρατηρήσεις για έγγραφα που έλλειπαν, θα περάσει στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας και θα ξανασταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο», επεσήμανε.
Αναφορικά με το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις ή κάποιες καθυστερήσεις, ο κ. Μπέσσας τόνισε: «Από τη στιγμή που δεν είναι εγκεκριμένος ο προϋπολογισμός, υπάρχει ένα πρόβλημα σε σχέση με τις πληρωμές των προηγούμενων δράσεων που είχαν ενταχθεί σ’ αυτά τα ποσά. Όμως παράλληλα το Ελεγκτικό Συνέδριο, μας έχει δώσει τη διαβεβαίωση ότι μπορούμε να πληρώσουμε τις δράσεις αυτές με άλλο τρόπο από κονδύλια της ΔΕΚΠΟΤΑ. Το αργότερο σε 45 ημέρες ή δύο μήνες πάντως, το όλο θέμα θα έχει τελειώσει».
Στις δράσεις αυτές που θα πρέπει να πληρωθούν από τη ΔΕΚΠΟΤΑ με κάποιον άλλο τρόπο περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2011», το «Καρναβάλι Χωριστής», του «Φεστιβάλ Ξηροποτάμου», η έκδοση της εφημερίδας «Τα εν οίκω εν δήμω», πληρωμές υπαλλήλων, διάφορες πληρωμές εισφορών και άλλα.
Θ.Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ