Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΟΥΤΟΣ: «Ο δήμαρχος να πληρώσει τις οφειλές του Δήμου και ν’ αφήσει την μικροπολιτική»


ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΡΩΙΝΟ ΤΥΠΟ"


Σκληρή κριτική ως προς την τακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος Κ. Χαρακίδης έναντι των οφειλετών του Δήμου - προμηθευτές και επιχειρηματίες -  ασκεί ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τη Δράμα», ο οποίος τονίζει πως είναι ανεπίτρεπτο να μην αναγνωρίζει τις οφειλές που προέκυψαν για τον Δήμο και να προτρέπει τους προμηθευτές να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.



Η ανευθυνότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και η μικροπολιτική της σημερινής, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ως προς την αξιοπιστία του Δήμου, σε μια εποχή που οι συμπολίτες μας διέρχονται μια δύσκολη οικονομική κρίση, προσθέτει ο Κ. Σούτος.
Η δήλωση του Κ. Σούτου έχει ως εξής:

«Το ζήτημα των οφειλών του Δήμου Δράμας και των δημοτικών επιχειρήσεων  προς συνδημότες μας επιχειρηματίες-προμηθευτές  του ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό την αγορά της πόλης και τους συνδημότες μας επιχειρηματίες-προμηθευτές .

Με περισσή προχειρότητα και ανευθυνότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που δημιούργησε το πρόβλημα, αλλά και της σημερινής δημοτικής αρχής που μέχρι τώρα εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά το θέμα , φθάσαμε σε οριακές καταστάσεις για την αξιοπιστία του Δήμου Δράμας και την επιβίωση πολλών συνδημοτών μας επιχειρηματιών-προμηθευτών του Δήμου Δράμας, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε..


Η δημοτική αρχή και ο κ. Χαρακίδης αντί να φροντίσει να επιλύσει το πρόβλημα, δίνοντας ανάσα ζωής στην αγορά της πόλης , επένδυσε σε αυτό πολιτικά και κατασυκοφάντησε τον Δήμο Δράμας προτρέποντας τους προμηθευτές του Δήμου να προσφύγουν ακόμη στη δικαιοσύνη.


Απαιτείται ιδιαίτερη σοβαρότητα, οργάνωση και το ανάλογο πολιτικό ανάστημα όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται του κύρους του Δήμου Δράμας και των αναγκών των συνδημοτών μας.


Η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» και ο Κώστας Σούτος πολιτεύονται με ιδιαίτερο σεβασμό στην νοημοσύνη των συνδημοτών μας, στοχεύουν στην εξύψωση του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης στα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας  και προτάσσουν έναντι οποιασδήποτε μικροπολιτικής ή άλλης σκοπιμότητας τα συμφέροντα του Δήμου Δράμας και των συνδημοτών μας.







Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας και καλούμε τον Δήμο Δράμας να δώσει άμεσα λύση στο θέμα,  εξοφλώντας τους προμηθευτές, αφού με βάση τον Ν.3852/2010 (ΦΕΚ/Α) και την ΠΟΛ. 1152, 14-7-2011 του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι:

«…Για κάθε περίπτωση  συγχώνευσης Ν.Π.Δ.Δ.ή κοινωφελών επιχειρήσεων το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει τη σχετική απόφαση η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Από τη δημοσίευση της ανωτέρω απόφασης , το νέο Ν.Π.Δ.Δ. που δημιουργείται υποκαθιστά αυτοδικαίως τα νομικά πρόσωπα που συγχωνευτήκαν σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Αντίστοιχα η επιχείρηση που προκύπτει υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συγχωνευμένων επιχειρήσεων….»


Καλούμε το Δήμαρχο κ. Χαρακίδη  να αναλάβει - εδώ και τώρα-  όλες τις απαραίτητες  πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.


Δεν χωράει πλέον η παραμικρή κωλυσιεργία.


Για τον σκοπό αυτό θέτουμε προς αρωγή του Δήμου Δράμας τα στελέχη της παράταξής μας που ασχολήθηκαν με το θέμα και απέκτησαν την απαραίτητη γνώση για την επίλυση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ