Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Για μια θέση στην ήλιο!


ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, έρχονται οι νέες θέσεις εργασίας που εδώ και καιρό ετοιμάζει μεθοδικά η κυβέρνηση Παπανδρέου και προσπαθεί να περάσει μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) ή μέσω Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών (ΑΜΚΕ). Πρόκειται για 55.000 θέσεις εργασίας, με το χαρακτηριστικό: κοινωφελείς!

Μετά από προτροπή του Υπουργείου Εργασίας, επί υπουργείας Λούκας Κατσέλη ακόμα, ιδρύθηκαν σε όλη τη χώρα διάφορες ΜΚΟ ή ΑΜΚΕ, πολλές απ’ αυτές αγνώστου πατρότητος ή ακόμα και αγνώστου ταυτότητος. Σε πολλές περιπτώσεις όπως ήδη καταγγέλλεται στον πανελλήνιο Τύπο, είναι άγνωστο ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από αυτές, ασχέτως από το ποια πρόσωπα εμφανίζονται επίσημα ως μέλη.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει από καιρό καταγγείλει τον τρόπο προσλήψεων που γινόντουσαν μέσω των περίφημων προγραμμάτων Stage. Μιλούσε για ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω κομματικών πελατειών. Από τις τελευταίες προσλήψεις που είχαν γίνει μάλιστα, ήταν αυτές της κυβέρνησης Καραμανλή, δέκα μόλις μέρες πριν από τις εκλογές του 2009! Και ποιος δεν τι θυμάται; Βουλευτές, έστελναν ονομαστικά και με το χαρτάκι στο χέρι, στους πρώην νομάρχες ή αλλού, τα δικά τους παιδιά! Αυτό βέβαια ήταν ένα σύστημα που κρατούσε χρόνια και χρόνια!
Σκοπός όλων η παράκαμψη του ΑΣΕΠ, στον οποίο χιλιάδες άνθρωποι στήριξαν τις ελπίδες τους, έδωσαν εξετάσεις, πήραν βαθμούς και σειρά. Παρ’ όλα αυτά, αγνοήθηκαν επιδεικτικώς από όλους. Και από τις κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.
Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του να κατήγγειλαν μετά βδελυγμίας τα ρουσφετολογικά Stage, αλλά ο ίδιος με τη σειρά του θέτει νέες βάσεις σ’ αυτό που λέγεται ομηρία ανέργων προς εκμετάλλευση κομματικής ψήφου! Είναι το μεγάλο δόλωμα προς τους ανέργους που αυξάνονται και πληθύνονται με τρομερά μεγάλη ταχύτητα. Είναι το δόλωμα απέναντι στην ανέχεια, στη φτώχεια, στον εφιάλτη της εξαθλίωσης και της πείνας. Ο άνεργος που έχει να δει δουλειά εδώ και μήνες, που έχει μαυρίσει το μάτι του, που αντιμετωπίζει το φάσμα μιας διαλυμένης οικογένειας, που οι τράπεζες του τηλεφωνούν καθημερινά και αδιαλείπτως για τα χρωστούμενα, για τον χειμώνα που πλησιάζει και δεν ξέρει πώς θα ζεστάνει το σπίτι του, για τα σχολικά των παιδιών, τα φροντιστήρια, τα ενοίκια και τόσα άλλα! Και το κυριότερο, την τροφή που γίνεται πλέον είδος απλησίαστο!
Το πανηγύρι με τις διάφορες Μ.Κ.Ο., έχει γίνει πλέον γνωστό. Διάφορες οργανώσεις, με άγνωστο αντικείμενο, ακόμα και για την ανάπτυξη της ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστούν, έπαιρναν χρήματα από άγνωστα και μυστικά κονδύλια που δεν ήταν πουθενά καταγεγραμμένα, άγνωστο για ποιον λόγο. Κατάσκοποι υπέρ της Ελλάδας; Κρυφά κονδύλια του κράτους προς ιδία χρήση; Ενίσχυση χαραμοφάηδων, λαμόγιων, κομματαρχών και διαφόρων άλλων τεμπελόσκυλων; Χρηματική ενίσχυση κομματικής πελατείας και εξασφάλιση ψηφοφόρων;
Αν τα Stage λειτουργούσαν ρουσφετολογικά και με κομματικά κριτήρια, αυτές οι προσλήψεις της «κοινωφελούς εργασίας», θα λειτουργήσουν σίγουρα με τη μορφή του δουλεμπορίου. Είναι άγνωστο ποιοι, πώς, με ποια κριτήρια θα καταλάβουν τις θέσεις αυτές. Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι θα είναι, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «αιχμάλωτοι» στις κυβερνητικές ορέξεις των ερχόμενων εκλογών! Επί της ουσίας, ένα σύγχρονο «δουλεμπόριο» στήνεται μπροστά στα μάτια της. Πρόκειται για την πλέον αναχρονιστική μορφή εύρεσης εργαζομένων, η οποία καταργεί πλήρως το ΑΣΕΠ (τώρα που πέθανε και ο ευπατρίδης Αναστάσης Πεπονής, ποιος τη χάρη τους…), και που ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας (και με τη βούλα τώρα πια), που θα χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως αντικείμενα και δούλους. Οι αλυσίδες υπάρχουν ήδη: ανεργία, ανέχεια, φτώχεια, εξαθλίωση, παρτάιμ εργασία, ελαστικά ωράρια και πάει λέγοντας!
Αν θέλεις έρχεσαι, αν δεν σ’ αρέσει φεύγεις! Πέντε μήνες είναι αυτοί! Που ίσως θα μπορούσαν να σε κρατήσουν αν δεν μιλάς, αν δεν αντιδράς, αν συμφωνείς σε όλα, αν είσαι πιστός στη γραμμή που ορίζει αυτός που σε προσέλαβε! (Το δουλεμπόριο και η εξάρτηση στυλ Κούνεβα!) Για κάθε εργαζόμενο, για κάθε κεφάλι, η Μ.Κ.Ο. θα παίρνει 26 ευρώ! Για να διατηρεί γραφεία και υπαλλήλους!
 Θ. Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ