Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Βαρέα και ανθυγιεινά!


ΤΟ παράπονό τους εκφράζουν οι δασεργάτες της Δράμας, μέσω επιστολής που έστειλαν προς τον υφυπουργό Υγείας κ. Αηδόνη και φυσικά την κυβέρνηση, για την εξαίρεσή τους από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα!
M Το Σωματείο Υλοτόμων Εποπτείας και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας, επισημαίνει στην επιστολή του ότι, οι δασεργάτες, τηρούν όλα τα κριτήρια βαρύτητας και ανθυγιεινότητας.
M  «Όλες οι εργασίες μας γίνονται στο δάσος δηλαδή στην ύπαιθρο, με χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, οι ώρες εργασίας μας πολλές, σηκώνουμε συνέχεια βάρος με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά μυοσκελετικά προβλήματα, η χρήση αλυσοπρίονου δημιουργεί μεγάλη σωματική κούραση, ο θόρυβος που παράγει οδηγεί συχνά σε σοβαρά προβλήματα ακοής, το αλυσοπρίονο παράγει καυσαέρια τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία μας, ο επαγγελματικός κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος αφού έχουμε συχνά σοβαρά εργατικά ατυχήματα και κάποιες φορές θανατηφόρα. Το προσδόκιμο ζωής, βάση όλων των παραπάνω, είναι μειωμένο. Επειδή εργαζόμαστε στο δάσος δεν σημαίνει ότι κάνουμε αγροτουρισμό. Επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες το επάγγελμα του δασεργάτη το θεωρούν ένα από τα ποιο επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με αποτέλεσμα τα αυξημένα ασφάλιστρα».
M Λέτε να τους ακούσει κάποιος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ