Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης... στο λούνα παρκ!


M ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ του θανάτου! Η απόλυτη ονομασία για ένα θρίλερ, απ’ αυτά που η ζωή γράφει έτσι ξαφνικά μια μέρα για να επιβεβαιώσει την τραγικότητά της. Και δείτε τώρα, πόσα θέματα βγαίνουν από το πουθενά … στον αέρα της ελληνικής αδιαφορίας.

M Γιατί, όχι μόνον ο συγκεκριμένος Δήμος αδιαφορούσε πλήρως για το συγκεκριμένο λούνα παρκ, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό το ένα όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό.

M Το λούνα παρκ λοιπόν, έκλεβε ρεύμα από τον Δήμο. Λες και είναι η πρώτη φορά; Ή μήπως κανένας εκεί στο Δήμο δεν γνώριζε ότι η επιχείρηση έκλεβε ρεύμα; Μια απλή ματιά ενός ηλεκτρολόγου, προφανώς μπορούσε να το διαπιστώσει.


M Αδιαφορία λοιπόν και … στραβά μάτια, εφόσον ο Δήμος έπαιρνε το ενοίκιο για τον χώρο! Από την άλλη πάλι, η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει το θέμα σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο.

M Αλλά φυσικά το θέμα της εγκατάστασης του λούνα παρκ πέρασε κατά πλειοψηφία. Όπως συνηθίζεται άλλωστε! Να ένα ακόμα ζήτημα εδώ! Όταν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, έχουν έτσι κι αλλιώς την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, περνάνε όποια θέματα θέλουν…

M … κι ας χτυπιέται η αντιπολίτευση στο τσιμέντο όσο θέλει! Εκεί τελειώνει το θέμα! Ή μήπως εκεί αρχίζει; Διότι το ζήτημα της πλειοψηφίας είναι ένα σοβαρό ζήτημα, μέσα από το οποίο μπορεί μια δημοτική αρχή να δικαιολογήσει μελλοντικά εγκλήματα της αδιαφορίας της!

M Και οι άλλοι μένουν με την «ήσυχη συνείδηση» ότι είχαν καταγγείλει το  θέμα αλλά δεν εισακούστηκαν! Τρομερό ζήτημα … αυταρχισμού! Διότι, ναι μεν η νομοθεσία προβλέπει την πλειοψηφία… αλλά υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία παροτρύνουν μια δημοτική αρχή να … ανοίξει μια πόρτα σε ένα μελλοντικό έγκλημα!

M Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται, και οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές οφείλουν να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη και όλους αυτούς που ήταν αρμόδιοι και αδιαφόρησαν για τους ελέγχους, τις πιστοποιήσεις κτλ.

M Αυτό το ζήτημα με την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής είναι μεγάλο ζήτημα κι ας μην σας φαίνεται. Όσοι συμμετέχουν σε δημοτικά συμβούλια καταλαβαίνουν τι εννοώ, όχι μόνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

M Τι συμβαίνει συνήθως; Όταν ο δήμαρχος θέλει να περάσει ένα θέμα, το περνάει με την πλειοψηφία που έχει στο σώμα! Οι υπόλοιποι, όσο κι αν φωνάζουν, απλώς μένουν με τις φωνές! Από εκεί και πέρα, το θέμα τελειώνει εκεί και κανείς άλλος δεν ασχολείται.

M Το ίδιο έγινε και στο λούνα παρκ του θανάτου! Μήπως θα πρέπει να αλλάξει κάτι ριζικά εδώ; Σε τέτοια θέματα τουλάχιστον και παρόμοια; Μήπως θα πρέπει να απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 ή απόλυτη ομοφωνία του θέματος;

M Οι αρμόδιοι που έπρεπε να κάνουν τον έλεγχο καλής λειτουργίας, τοποθεσίας, ηλεκτροδότησης και άλλα διάφορα! Γιατί δεν τα έκαναν ποτέ;

M Πολλαπλά τα θέματα που ανακύπτουν, όμως επιτέλους σ’ αυτή την χώρα κάτι πρέπει να αλλάξει και γρήγορα! Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η αδιαφορία, αυτή η ξεφτίλα των ελληνικών υπηρεσιών και αρμοδίων!

M Πρόκειται για το γνωστό με τα στραβά μάτια! Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τίποτα! Ο κόσμος λέει: για να λειτουργεί θα έχει άδεια, θα έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι! Έλα όμως που τα πράγματα είναι διαφορετικά!!!

M Κανένας δεν φτάνει στο σημείο να καταγγείλει κάτι που παρατηρεί; Γιατί αυτό στέκεται σε έναν μαδέρι στον αέρα; Γιατί εκεί δεν είναι δεμένο με σχοινί; Γιατί δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας; Ο κόσμος σήμερα φοβάται να καταγγείλει…

M … γιατί, έλα μωρέ, τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος, να βγάλουν κι αυτοί κάνα φράγκο… για κακές υπηρεσίες στις διάφορες υπηρεσίες, για κακές υπηρεσίες στα νοσοκομεία, για οπουδήποτε! Ο κόσμος φοβάται να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα… τα αφήνει σε άλλους!

M Τα ίδια γίνονται χρόνια τώρα, μέσα από την αδιαφορία μας, αλλά και μέσα από το «δε βαριέσαι…» και φυσικά και το ακόμα χειρότερο… «τα στραβά μάτια»! Όταν όμως ξυπνάμε κι ανοίγουμε τα μάτια, συνήθως είναι αργά.

M ΣΩΡΗΔΟΝ, σε ομάδες, ανά δύο ή τρεις, μόνοι τους, συνοδεύονται από παρατρεχάμενους και πάει λέγοντας… Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έρχονται στη Δράμα ο ένας με τον άλλο… δεν τους προλαβαίνεις… χρειάζεσαι μια μεγάλη ατζέντα, να σημειώσεις πότε έρχεται ο ένας και ο άλλος για να μπορείς να τους παρακολουθήσεις!

M Και φυσικά, όλοι αυτοί, νοιάζονται για τον πολίτη πρώτα, για τον ψηφοφόρο μετά, για τον φορολογούμενο ποτέ και κανένας! Σε θεωρούν ως τον έναν και μοναδικό για τον οποίο … τους πήρε ο καημός και το δάκρυ…

M … και κάποιοι μάλιστα ξεκινούν και από τη Δράμα την προεκλογική τους εκστρατεία… γιατί η Δράμα είναι ένα σκέτο δράμα… από άποψη επιβίωσης! Για τον μεγάλη ανεργία που μαστίζει το νομό, για την απομόνωση του νομού Δράμας από τα μεγάλα οδικά δίκτυα και τους οδικούς άξονες…

M … που κανείς απ’ όλους αυτούς δεν μπορεί να πιστέψει! Αλλά τελικά κανένας δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό, γιατί απλά δεν μπορεί να κάνει… όταν έρχεται στην εξουσία!

M Κι εδώ επιτρέψτε μου να θυμηθώ εκείνο το περίφημο που είπε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου που ήρθε στη Δράμα όταν ανέλαβε υπουργός, οδικώς και είχε τρελαθεί κυριολεκτικά από το αίσχος του δρόμου…

M .. και είχε πει δημόσια σε μια σύσκεψη που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλο: «Αν είχα λεφτά θα έκανα τον δρόμο…». Αυτή είναι η Ελλάδα μας… είτε από την αδιαφορία και τα στραβά μάτια στα λούνα παρκ του θανάτου και οπουδήποτε αλλού…


M … είτε δεν θα έχει χρήματα για να γίνουν διάφορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ