Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης 17 Μαϊου 2014


M ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ βράδυ σήμερα… Όσες ψήφους μπόρεσε να βγάλει ο καθένας από τους υποψηφίους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τις έβγαλε. Ως εδώ ήταν. Από εδώ και πέρα θα μιλήσουν οι κάλπες, αύριο Κυριακή…

M … και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

M Εδώ θα φάνει, ποιους θέλει ο λαός για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ποιον θέλει για δήμαρχο. Θα φανεί ακόμα και κατά πόσο ο λαός δίνει εμπιστοσύνη στα κόμματα ή στις αυτοδύναμες δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις!


M Μπορεί να μην είναι το απόλυτο μέτρο σύγκρισης, αλλά είναι μέτρο σύγκρισης, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γι’ αυτούς που σχεδιάζουν το μέλλον της πόλης, αλλά και για τους πολίτες που ενδιαφέρονται άμεσα για τα κοινά.

M Όπως και να ’χει, αυτό είναι το σύστημα που υπάρχει και πάνω σ’ αυτό βαδίζουμε όλοι! Θα μπορούσε ίσως να είναι ένα διαφορετικό σύστημα, όμως η Πολιτεία δεν τόλμησε ακόμα να το εφαρμόσει!

M Θα μπορούσε να γίνει άμεσα, να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την μεγάλη αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση, τώρα, μετά τις εκλογές και όχι να τεθεί και πάλι μερικούς μήνες πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

M Εκείνο το σύστημα, όπου ο δήμαρχος θα εκλέγεται χωριστά μόνος του, χωρίς να στηρίζεται από καμιά επίσημη παράταξη ή κόμμα. Αλλά και αν στηρίζεται από κόμμα, θα είναι μόνος του.

M Το ίδιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι επίσης θα εκλέγονται χωρίς παρατάξεις αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλείεται. Το θέμα είναι ότι, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα περιλαμβάνονται σε ένα ψηφοδέλτιο, και σε ένα άλλο ψηφοδέλτιο όσοι επιθυμούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι!

M Ο δήμαρχος δεν θα μπορεί να εξαρτάται άμεσα από συμβούλους, ούτε και ομάδα συμβούλων να εξαρτάται από τον δήμαρχο. Έτσι καταργείται στην πράξη η αρχή ενός ανδρός, υπό την οποία κανένας άλλος δεν ομιλεί!

M Μπορεί την πρώτη φορά να μην λειτουργήσει τέλεια, αλλά την επόμενη σίγουρα αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα αλλάξουν γνώμη για την λειτουργία της πλειοψηφίας μιας, έστω και ανεπίσημης, ομάδας.

M Η ΕΛΛΑΔΑ οδηγείται σε εκλογές, για πολλοστή φορά. Ο λαός θα βγάλει ετυμηγορία! Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η λαϊκή ετυμηγορία για τα χρόνια που πέρασαν και που θα κρίνει το βραχύ μέλλον, εξαρτάται από την ελεύθερη βούληση των πολιτών και κατά πόσο είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από άλλες πολιτικές πρακτικές.

M Πριν από δυο χρόνια περίπου, ο βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης, εκπροσωπούσε την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου στη Δράμα. 28 Οκτωβρίου 2012. Το τι βρίσιμο άκουσε από ομάδα διαμαρτυρομένων πολιτών, είναι πέρα από κάθε έννοια.

M Όταν η παρέλαση τελείωσε, αποχώρησε κακήν κακώς από την εξέδρα, κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του. Πέταξε ένα «απαράδεκτο» και εξαφανίστηκε. Ούτε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης έκανε.

M Ήταν τότε που οι «αγανακτισμένοι» των πλατειών, διαμαρτύρονταν και στις παρελάσεις με έντονες διαμαρτυρίες και απίστευτο βρίσιμο προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Παπαδήμου.

M Ο καιρός πέρασε και το νερό κύλησε. Η κυβέρνηση άλλαξε μετά από εκλογές, το ΠΑΣΟΚ γνώρισε μεγάλη ήττα και σήμερα έχουμε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

M Σήμερα, ο Σ. Ξυνίδης, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου τότε, εξαπολύει επίθεση με ανάρτησή του μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, στον Ευάγγελο Βενιζέλο και προειδοποιεί για ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και ότι θα ανατραπεί ο πρόεδρος του κόμματος.

M «Τελικά ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος δεν θα πάει μόνος του στο ταμείο την επομένη των ευρωεκλογών για να πληρώσει το τίμημα των επιλογών και των πολιτικών του πράξεων. Θα πάει παρεούλα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Όσες δημοσκοπήσεις και να εμφανίσουν, ότι άσσους και να βγάλουν από το μανίκι οι εγχώριοι και αλλοδαποί φίλοι τους. Είπαμε ΝΑΥΑΓΙΟ» σημειώνει ο Σ. Ξυνίδης.

M Ο καθένας επηρεάζει όπως μπορεί, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Το πραγματικό αποτέλεσμα βγαίνει όταν ανοίγει η κάλπη. Η άλλη πλευρά, επειδή βλέπει το πιθανό ναυάγιο να έρχεται, το εμφανίζει διαφορετικά. Ότι αν οι δύο μεγάλοι ναυαγήσουν… τότε τη νύφη θα την πληρώσει η Ελλάδα, ο λαός και ο τόπος.

M Γι’ αυτό φυσικά και με κάθε τρόπο, προσπαθούν να πείσουν ώστε να πάρουν την ψήφο του κόσμου.


M ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ηγέτες προσπαθούν για άλλη μια φορά να σωθούν. Ή μάλλον στην Ελλάδα, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης αποφασίζουν να γράφουν τους τίτλους κάπως έτσι: «Πώς η Μέρκελ επέλεξε να σώσει το ευρώ».

M Μετά από τις απίστευτες αποκαλύψεις του δημοσιογράφου των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς για το πώς έγινε πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, πώς δηλαδή μετά την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα…

M … οδηγηθήκαμε πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά σε μια νέα επιβαλλόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα, όλα τα υπόλοιπα, η αλήθεια είναι ότι η Μέρκελ επέλεξε να σώσει τόσο το ευρώ όσο και την Ελλάδα…

M … ακόμα και αν είχαν το σχέδιο «Ζ» όπως λένε τώρα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ…

M … για έναν και μόνο λόγο: Ότι αν έφευγε η Ελλάδα καταρρακωμένη, πτωχευμένη, διαλυμένη κτλ., τότε σίγουρα θα έπεφτε αυτή η Ευρώπη που σήμερα γνωρίζουμε, σαν πύργος από τραπουλόχαρτα!


M Ας μην μας λένε λοιπόν διάφορα, γιατί παίζουν απλώς το χαρτί των ευρωεκλογών ότι όλοι αυτοί έσωσαν την Ελλάδα! Τα τομάρια τους έσωζαν και τις καταθέσεις τους και τα συμφέροντά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ