Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης 10ης Μαΐου 2014

Πάντως αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς, γι’ αυτό και απαγόρευσαν την καμπάνια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Η κοινή υπουργική απόφαση για τους όρους προβολής της προεκλογικής περιόδου προβλέπει  πως «δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηριστεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό.»



M ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ εκλογές! Πιθανόν οι ευρωεκλογές αυτές να καταγραφούν ως ιστορικές, καθώς οι μεγάλοι κομματικοί αντίπαλοι τις έχουν δώσει σημασία κυβερνητικών – βουλευτικών εκλογών.

M Το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να ρίξει ακόμα και την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αν δεν είναι το επιθυμητό για τους δύο! Εξ ου βέβαια και οι απίστευτοι εκβιασμοί του Βενιζέλου για το αν η κυβέρνηση πέσει και η χώρα βουλιάξει!

M Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ περισσότερο και να επεκταθώ στον απίστευτο Βενιζέλο, ο οποίος νοιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και εκβιάζει ασύστολα έναν λαό, προκειμένου ο ίδιος να βρίσκεται στους κυβερνητικούς θώκους!

M Αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο για μένα σήμερα: αν είναι να φύγει ο άνθρωπος αυτός και οι συνακόλουθοί του… όμοιοί του… αν πέσουν όπου θέλουν και ας πάνε ακόμα παραπέρα…

M Δεν πιστεύω σε πολιτικές αποσταθεροποιήσεις που προέρχονται από τις εκλογές… αυτά είναι εκβιαστικά διλήμματα. Η όποια αποσταθεροποίηση της χώρας, έρχεται αποκλειστικά και μόνο από κακές κυβερνήσεις και από πολιτικούς σαν τον Βενιζέλο και τους ομοίους του!

M Να πάνε να τσακιστούν… στα τσακίδια κι ακόμα παραπέρα λοιπόν!

M ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί φαίνεται ότι ζουν σε διαφορετικό κόσμο απ’ αυτόν που ζούμε όλοι εμείς! Γι’ αυτό και συγκινήθηκαν τόσο από το γοερό κλάμα εντός Βουλής από τον «ανεξάρτητο» Στάθη Μπούκουρα!

M Όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε και πιο ευσυγκίνητοι! Είναι ανθρώπινος κανόνας αυτός! Αλλά όχι και να το φτάσουμε στη γελοιότητα! Οι Έλληνες πολιτικοί θα είναι ή του ύψους ή του βάθους…

M Όταν έρχεται η ώρα να αποκαλύψουν τις βρομιές και τις αλήθειες, τότε κάνουν πίσω… Και σε τι δεν υφίσταται αυτή η κατάσταση! Σκεφτείτε μόνο σε πόσες περιπτώσεις και για ποιους λόγους έχουν άρει την βουλευτική ασυλία! Η ιστορία είναι εδώ και όλοι μπορούμε να την βρούμε!

M ΛΟΥΚΕΤΑ! Από το 2010 μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2014, «σβήστηκαν» από τον επιχειρηματικό χάρτη 931 βιοτεχνίες ενδυμάτων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης! Το στοιχείο αυτό, που αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), αποδίδει την έντονα πτωτική πορεία του κλάδου κατά την οικονομική κρίση.

M Αυτή η διαπίστωση ενισχύεται και από την έναρξη λειτουργίας μόλις 194 βιοτεχνιών ετοίμων ενδυμάτων μέσα στην τετραετία. Ένας αριθμός που αντανακλά την απροθυμία για έναρξη νέας επιχειρηματικής κίνησης στον κλάδο της ένδυσης. 

MΌπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΒΕΘ: «αντικίνητρο, εκτός από την οικονομική ύφεση και την αρνητική της επίδραση στο διαθέσιμο εισόδημα και την ψυχολογία των νοικοκυριών, αποτελεί και ο έντονος ανταγωνισμός που προέρχεται από τις εισαγωγές έτοιμων ενδυμάτων από χώρες χαμηλού κόστους».

MΑξίζει να σημειωθεί, ότι τα «λουκέτα» στο χώρο του ρούχου συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά.  Στο πρώτο τετράμηνο του έτους έκλεισαν 60 βιοτεχνίες ενδύματος, ενώ στον επιχειρηματικό στίβο μπήκαν μόνο 15 βιοτεχνίες του χώρου.

M ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ κατακτούν τον πλανήτη, αν δεν τον έχουν κατακτήσει δηλαδή! Έχουν βάλει στο μυαλό τους και να είστε βέβαιοι ότι θα την υλοποιήσουν, σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Πεκίνο – Νέα Υόρκη σε δύο μέρες με 350 χιλιόμετρα την ώρα.

M Η γραμμή θα ξεκινά από τη βορειο-ανατολική Κίνα, θα διασχίζει τη Σιβηρία, θα περνά με υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα φθάνει μέσω της Αλάσκας και του Καναδά στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Times.

M Η διέλευση του Βερίγγειου Πορθμού ανάμεσα στη Ρωσία και την Αλάσκα θα απαιτήσει την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 200 χιλιομέτρων. «Αυτή τη στιγμή ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις, Η Ρωσία το σκέφτεται εδώ και καιρό», δήλωσε ο Γουάνγκ Μενγκσού, ειδικός για τους σιδηροδρόμους της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής.

M Το σχέδιο που ονομάζεται «Γραμμή Κίνα-Ρωσία συν Αμερική», θα καλύπτει απόσταση 13.000 χιλιομέτρων, δηλαδή η διαδρομή θα είναι κατά 3.000 μακρύτερη από τη διαδρομή του Υπερσιβηρικού και θα καλύπτεται σε δύο ημέρες, με ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

M Σύμφωνα με την Beijing Times, η σύνδεση Κίνας-ΗΠΑ είναι μόνο ένα από τα διεθνή σιδηροδρομικά σχέδια που βρίσκονται υπό επεξεργασία. Το ένα αφορά τη γραμμή που θα ξεκινά από το Λονδίνο , θα κατευθύνεται μέσω του Παρισιού, του Βερολίνου, της Βαρσοβίας και του Κιέβου στη Μόσχα και εκεί θα χωρίζεται σε δύο διαδρομές, που θα καταλήγουν στην Κίνα, μία μέσω του Καζκστάν και η άλλη μέσω της ανατολικής Σιβηρίας.

M Το δεύτερο σχέδιο σιδηροδρομικής γραμμής θα ξεκινά από το Ουρουμτσί και μέσω του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ιράν και της Τουρκίας θα καταλήγει στη Γερμανία. Η τρίτη γραμμή θα ξεκινά από την πόλη Κουνμίνγκ της νοτιο-δυτικής Κίνας και θα καταλήγει στη Σιγκαπούρη.

M Λέτε να αξιοποιήσουν και τον ΟΣΕ;


M ΕΙΧΑΤΕ απορία πόσα κόμματα κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές; Λοιπόν… είναι: 39 κόμματα, 7 συνασπισμοί και ένας ανεξάρτητος! Το ρεκόρ προκύπτει από τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων στον Άρειο Πάγο.

M Στις προηγούμενες εκλογές ήταν 23 κόμματα, ενώ φέτος είναι 16 παραπάνω. Σημειωτέον ότι, για συμμετοχή στις ευρωεκλογές και κατάθεση της δήλωσης στον Άρειο Πάγο, έχει παράβολο 3.000 ευρώ!

M Αναλογικά πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κίνηση των υποψηφίων είναι ελάχιστη σε όλη τη χώρα και οι ποσότητες έντυπου υλικού που μοιράζεται, είναι επίσης μικρή!


M Προφανώς, μόνο όσων η τσέπη αντέχει κάνουν προεκλογική καμπάνια. Οι υπόλοιποι αρκούνται στη δήλωσή τους στον Άρειο Πάγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ