Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης 16 Μαϊου 2014


Πεσμένος στο έδαφος ο νεαρός ντυμένος «αλήτης». Δεκάδες «συνάνθρωποι» πέρασαν δίπλα του, αδιαφορώντας πλήρως για το αν είναι ζωντανός, αν χρειάζεται κάποια ιατρική βοήθεια ή έχει πεθάνει! Άνθρωπος… αυτός ο αναίσθητος. Οι περισσότεροι από τους αδιάφορους θα νοιάζονταν μόνο για ένα πληγωμένο σκυλί! Ούτε καν το ίδιο ενδιαφέρον με ένα σκυλί!


M ΤΙ ΝΑ τα κάνεις τα πειράματα; Ο κόσμος είναι πολύ χειρότερος και ζοφερός. Αν και παρόμοια πειράματα έχουν γίνει αρκετά σε διάφορες χώρες, όλα αποδεικνύουν ένα και μόνο πράγμα: ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα του άλλου παρά για τον άνθρωπο!


M Μια ομάδα ανθρώπων, έκανε ένα μικρό πείραμα σε μια μεγαλούπολη. Και δεν έχει καμία απολύτως σημασία, πού έγινε. Όπου κι αν γινόταν, το ίδιο θα συνέβαινε.΄

M Ο ίδιος άνθρωπος, την πρώτη φορά ντύθηκε «αλήτης» και την δεύτερη «κύριος». Στην περίπτωση ντυμένος με παλιά ρούχα, σε ένα πολυσύχναστο σημείο, προσποιείται ότι παθαίνει μια καρδιακή κρίση και σωριάζεται στο έδαφος.

M Με φωνή που μόλις βγαίνει ζητάει βοήθεια, αλλά οι δεκάδες περαστικοί από δίπλα του φεύγουν βιαστικά χωρίς να του δίνουν απολύτως καμιά σημασία! Πλήρης αδιαφορία… Έχει ήδη καταδικαστεί σε θάνατο!

M Το περιστατικό κράτησε για αρκετή ώρα, αλλά ούτε ένας περαστικός έδειξε έστω το ελάχιστο ενδιαφέρον του! Λίγη ώρα αργότερα και στο ίδιο σημείο, ο ίδιος άνθρωπος ντυμένος με κοστούμι, κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

M Παθαίνει μια κρίση και σωριάζεται στο έδαφος ζητώντας βοήθεια. Χωρίς καθυστέρηση ούτε για δευτερόλεπτα, οι περαστικοί μαζεύονται γύρω του και δείχνουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Το καλοραμμένο και καθαρό κοστούμι του, τους αναγκάζει να του προσφέρουν άμεσα τη βοήθειά τους!

M Στον 21ο αιώνα, ο άνθρωπος μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει προοδεύσει απίστευτα τεχνολογικά σε σχέση με το πού βρισκόταν μόλις πριν από 100 χρόνια ή 300, αλλά η ανθρωπιά του παρέμεινε στον μαύρο και σκοτεινό Μεσαίωνα… και ίσως να έγινε ακόμα χειρότερη!

M Κρίνουμε με βάση το «φαίνεσθαι» και ότι το «είσθαι». Ο καλοντυμένος κύριος χαίρει βοηθείας από τους «καλούς» συνανθρώπους του, ενώ ο ντυμένος αλήτης, καταδικάζεται σε θάνατο, αβοήθητος από τους «κυρίους» και τις «κυρίες», που αυτομάτως τον κατατάσσουν στην ομάδα των … «επικίνδυνων» ανθρώπων!

M Ποιο είναι το πιο σκληρό και αναίσθητο ζώο στον πλανήτη; Αναρωτιέστε ακόμα!

M ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ τις μέρες γράφαμε ότι η Ελλάδα βίωνε τις πιο μαύρες μέρες στην σύγχρονη ιστορία της, κάποιοι σφύριζαν κοιτάζοντας τον ουρανό! Στις μαύρες μέρες του 2010-2011-2012, όχι ότι το 2013 και το 2014 είδαμε περισσότερο φως στα πολιτικά πράγματα της χώρας…

M … τον Νοέμβριο του 2011 που ο Λουκάς Παπαδήμος διορίζονταν πρωθυπουργός της χώρας, ποιος ξέρει από ποια σκοτεινά κέντρα, η χώρα είχε ήδη περάσει στα απολύτως σκοτεινά χρόνια της.

M Χρόνια που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, καθώς αυτοί που κυβερνούν ή εκμεταλλεύονται αυτή τη χώρα, επιμένουν να την έχουν υπό την επίβλεψή τους, στην κατοχή τους! Τώρα ακούγονται διάφορα για το πώς πραγματικά διορίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος!

M Όπως και να ’χει, το μόνο σίγουρο είναι ένα: ότι ο ελληνικός λαός δεν εξέλεξε κανέναν Λουκά Παπαδήμο για πρωθυπουργό του, αλλά και εκβιάστηκε κατά κυριολεξία τόσο στις επόμενες εκλογές, όπως ακριβώς εκβιάζεται και σήμερα!

M Όλοι ξέρουμε για ποιους μιλάμε! Τα σκοτεινά χρόνια συνεχίζονται και η Δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε καταστολή από το 2010! Όταν κάποτε όλα αυτά τελειώσουν, θα αντικρίσουμε μια Ελλάδα διαφορετική από αυτήν που γνωρίζαμε πριν από το 2010!

M Η Δημοκρατία έχει κατασταλεί σε όλα τα επίπεδα! Η χώρα έχει αλλάξει πλήρως. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων ολοένα και μεγαλώνει. Μπορεί να μες λένε παραμύθια ότι η κρίση δήθεν τελειώνει…

M … μπορεί να μας παραπληροφορούν με τη δήθεν ανάπτυξη  που ολοένα πλησιάζει αλλά στην πραγματικότητα ολοένα και πάει πίσω, με το απίστευτο παραμύθι της εξόδου στις αγορές…

M … με το δήθεν πλεόνασμα και το προεκλογικό πεντακοσάρικο το οποίο έπεσαν τα κοράκια των τραπεζών να το κατάσχουν… από τα φτωχαδάκια στα οποία το έδωσαν…

M … και όλος αυτός ο συρφετός των διαφόρων υποψηφίων εδώ κι εκεί, που ξαφνικά προσπαθεί να πείσει τον συμπολίτη του να τον ψηφίσει, ότι δήθεν αυτοί θα παλέψουν και θα αγωνιστούν…

M … οδηγούν τον κόσμο στην απόγνωση και στην αδιαφορία!

M Η ΤΟΥΡΚΙΑ βουλιάζει και ο σουλτάνος στον αφρό! Αυτό θα πει δημοκρατία…  Μετά από τα απίστευτα σκάνδαλα, τις προσπάθειες του να καταστείλει τα κοινωνικά ιντερνετικά δίκτυα, τώρα ο ορυχείο με την εκατόμβη νεκρών.

M Όπου ο απίστευτος πρωθυπουργός Ερντογάν, είπε με απίστευτη απάθεια, ότι «τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν»! Αργότερα όμως, ένας σύμβουλος του πρωθυπουργός κλωτσάει με μανία έναν διαδηλωτή για το ορυχείο.

M Οι αποκαλύψεις λένε ότι, μια γυναίκα στέλεχος του κόμματός του, ήταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη του ορυχείου! Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά! Με όποιον τρόπο και αν γίνεται η καταστολή, παραμένει καταστολή!

M Και δεν καταστέλλεις τις φωνές, τους διαδηλωτές, δεν σιγεί μόνο η φωνή τους. Στην καταστολή σιγεί ο ελεύθερος λόγος και η έκφραση ενός λαού, η Δημοκρατία μιας χώρας. Δεν είναι θέμα απλά να βουλώσεις το στόμα ενός και μόνο ανθρώπου!


M ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι μεγάλες αλλαγές σε μια χώρα, γίνονται μόνο με αίμα! Οι Δημοκρατίες διαφυλάσσονται μόνο με αίμα, με επαναστάσεις. Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται μόνο με εξεγέρσεις. Αυτό έχει διδάξει η Ιστορία παγκόσμια! Το χειρότερο όλων είναι όταν οι λαοί ξεχνούν την Ιστορία τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ