Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2014» ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Αφιέρωμα στην διαφορετικότητα, στην ειδική αγωγή και στην εφηβική λογοτεχνία


Πάνω από 500 διηγήματα στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος στη μνήμη του φιλολόγου Γρηγόρη Πεντζίκη




«ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ»! Αυτό είναι το κεντρικό θέμα πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι φετινές «Ημέρες Εκπαίδευσης» που διοργανώσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μια από τις κεντρικές ημερίδες μάλιστα, έχει τίτλο: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».
            Οι Ημέρες Εκπαίδευσης, όπως τόνισε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνης, θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 8 Μαΐου 2014, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στο Διοικητήριο και στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. (Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα).

            Στις δηλώσεις του ο κ. Κιουλάνης, τόνισε ότι οι άνθρωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας αισθάνονται «ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για δύο λόγους. Κατ’ αρχήν γιατί διαπιστώνουμε ότι αυτή η μικρή ιδέα που είχαμε πριν από τρία χρόνια περίπου να ξεκινήσουμε τις Ημέρες Εκπαίδευσης γίνεται πλέον ένας θεσμός ο οποίος έχει μια συνέχεια. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ιδιαίτερη φύση και τον χαρακτήρα των Ημερών Εκπαίδευσης, καθώς σ’ αυτές παρουσιάζονται και εκτίθενται μια σειρά από γεγονότα, καταστάσεις, πράγματα τα οποία συνέβησαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και ήταν γεγονότα και πράγματα πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις των μαθητριών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για διαδικασίες οι οποίες έγιναν με ιδιαίτερο μεράκι και δημιουργική διάθεση, απαιτούσαν πολλή δουλειά και πράγματα που είναι σημαντικά, ελπιδοφόρα για το μέλλον σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε».

Το πρόγραμμα
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως και τις 8 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας και στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, αντίστοιχα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Οι «Ημέρες Εκπαίδευσης», είναι μία πρωτοβουλία της ΔΔΕ Δράμας, η οποία ξεκί­νησε να εφαρμόζεται από το Σχολικό έτος 2010-11. Στη διάρκειά τους, πραγμα­τοποιείται μία σειρά εκδη­λώσεων μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται τα έργα και οι δραστηριότητες των σχολείων της Περιφε­ρειακής Ενότητας Δράμας που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς.
Οι «Ημέρες Εκπαίδευσης», γι’ αυτή τη χρονιά είναι αφιε­ρωμένες στη διαφορετικότητα, στην ειδική αγωγή, στη διοίκηση της εκπαίδευ­σης και στην εφηβική λογοτεχνία. Σε όλη τη διάρκεια των δρά­σεων θα εκτίθενται έργα και εργασίες μαθητών/τριών στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος (2013-14) της ΔΔΕ Δράμας στη διαφορε­τικότητα καθώς και ερευνητικών εργασιών και προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Παρασκευή 2 Μαΐου στις 17.30 – 21.15 & Σάββατο 3 Μαΐου στις 10.00 – 13.30
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί διημερίδα με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και το Δήμο Δράμας.

Δευτέρα 5 Μαΐου
18.30 – 20.15
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες δεξιότητες των Στελεχών της Εκπαίδευσης» και αποτίμηση ετήσιου σεμιναρίου «e-επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης» - παραλαβή βεβαιώσεων.

Τρίτη 6 Μαΐου
18.30 – 21.00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση εργασιών που εκπονήθηκαν από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και ερευνητικών εργασιών 2013-14.

Τετάρτη 7 Μαΐου
18.30 – 21.00
Στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, θα γίνουν βραβεύσεις και παρουσιάσεις διακριθέντων διηγημάτων και ποιημάτων, στο 2ο εφηβικό λογοτεχνικό διαγωνισμό «Γρηγόρης Πεντζίκης», με μουσική επένδυση με τη συνδρομή του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Πέμπτη 8 Μαΐου
17.30 – 20.00
Στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά και μουσικά δρώμενα σχετικά με τη «Διαφορετικότητα», από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα από τις 5 έως και τις 8 Μαΐου, από τις 8.30 – 13.30

Στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων – εργασιών που εκπονήθηκαν από μαθητές/τριες στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος (2013-14) της ΔΔΕ Δράμας στη διαφορετικότητα, με θέμα «Απλά διαφορετικός» καθώς, και ερευνητικών εργασιών και προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ