Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Νέα Ελλάδα

M ΕΡΙΖΟΥΝ οι δύο μονομάχοι στις εκλογές για την «Νέα Ελλάδα»! Ποια νέα Ελλάδα δηλαδή… αλλά τέλος πάντων. Και φαγώνονται … βρήκα θέμα να ασχοληθούν δηλαδή… Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος … σκέφτηκε τον όρο «Νέα Ελλάδα»!

M Λοιπόν, τη «Νέα Ελλάδα» την είχε σκεφτεί και έκανε τις δύο λέξεις κόμμα, ο κ. Ηλίας Μαρκόπουλος στις 18 Μαΐου 2010! Ας αφήσουν λοιπόν … τα πατροναρίσματα οι δύο μονομάχοι των εκλογών του Μαΐου του 2014 κι ας μην καπηλεύονται τις σκέψεις και τους τίτλους άλλων!

M Το κόμμα «Νέα Ελλάδα» του κ. Μαρκόπουλου, κατεβαίνει μάλιστα και στις ευρωεκλογές. Όπως λέει ο ίδιος ο ιδρυτής του κόμματος της «Νέας Ελλάδας» μιλώντας στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», πολλοί προσπάθησαν να του κλέψουν τον τίτλο.

M Αναφέρει χαρακτηριστικά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος παρουσίαζε την ίδρυση νέου κόμματος με τίτλο «Συμφωνία Νέα Ελλάδα». Και όταν μάλιστα έδειχνε τον σχετικό λογότυπο στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ, ο κ. Μαρκόπουλος είχε προσπαθήσει να παρέμβει…

M … για να αναφερθεί στην κλοπή του ονόματος του κόμματός του από τον Ανδρέα Λοβέρδο… αλλά ω του θαύματος, δεν κατέστη δυνατόν! Τον γείωσαν κανονικά…


M Ο ίδιος βέβαια το έψαξε, και διαπιστώνεται μέχρι σήμερα ότι… ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο τα προβλεπόμενα έγγραφα για τη δημιουργία του κόμματός του «Συμφωνία Νέα Ελλάδα». «Ανακοίνωσε λοιπόν ο κύριος Λοβέρδος την ίδρυση νέου κόμματος, που σύμφωνα με το νόμο και τα προβλεπόμενα μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται.»

M Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες στην Ελλάδα, από την οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

M Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας της Public Issue , επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση, ενώ ανάλογα αρνητικά συναισθήματα καταγράφονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι τρεις στους δέκα(30%).


M Σε ό,τι αφορά στην προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 73% απαντούν ότι έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ το 47% εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί στο μέλλον. Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά «στα επόμενα χρόνια», καθώς το 71% δηλώνει ανασφαλές και μόνο το 26% ασφαλές.

M Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την ανεργία και την εξέλιξή της στους επόμενους 12 μήνες: σε ποσοστό 49% πιστεύουν ότι θα αυξηθεί, το 28% ότι θα μείνει η ίδια και το 23% ότι θα μειωθεί.


M Στο πρώτο μέρος της έρευνας καταγράφηκε η εντεινόμενη πολιτική πόλωση και η δημοσκοπική ισοδυναμία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο πεδίο των ευρωεκλογών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί οριακό προβάδισμα μισής μονάδας (18,5%) έναντι της ΝΔ (18,6%), ενώ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές το ποσοστό και των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 29%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ