Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μετεκλογικός ημεροδείκτης 27 Μαΐου 2014


M Η ΜΕΓΑΛΗ ανατροπή στο Δήμο Δράμας. Μεγαλύτερη ίσως ακόμα και από τότε που ο Θωμάς Μαργαρίτης είχε χάσει από τον Κυριάκο Χαρακίδη, τουλάχιστον σε συναισθηματικό επίπεδο για πολύ κόσμο!

M Κατά τα άλλα, η ανατροπή έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτήν του 2010. Είχε υπερεκτιμηθεί το τελικό αποτέλεσμα από την παράταξη Χαρακίδη, που πίστευαν ότι κανείς δεν μπορούσε να τους νικήσει. Αυτό ήταν κάτι που φαινόταν σε όλα τα επίπεδα της παράταξης.

M Να όμως, που τελικά, υπερίσχυσε αυτό που λέμε συνήθως: ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει η κάλπη, ακόμα κι αν τα μηνύματα που λαμβάνεις από τον κόσμο και τις υποτιθέμενες δημοσκοπήσεις… σε βγάζουν νικητή!


M Παιδιά, εσείς που κάνατε τις δημοσκοπήσεις, να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω! Πεταμένα πήγαν… αφού δεν πλησίασαν καν ότι θα ήταν ντέρμπι και μάχη σώμα με σώμα!

M Το χαρακτηριστικό είναι ότι, στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας, αλλάζουν όλα τα πρόσωπα στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, καθώς από την πλευρά Μαμσάκου που καταλαμβάνει τη δημοτική αρχή, η μεγάλη πλειοψηφία των συμβούλων του εκλέγονται για πρώτη φορά!

M Οι νέοι σύμβουλοι του Χρ. Μαμσάκου είναι: Κ. Μπλούχος πρώτος με 1.738 ψήφους. Κ. Μπαϊρακτάρης, Μ. Μουρβετίδης, Αν. Χατζηκυριακίδης, Ι. Καψημάλης, Αρ. Μωυσιάδης, Γ. Τσεπίλης,  Δ. Καραμπατζάκης, Γ. Ψαρράς, Στ. Ρεμόντης, Ν. Ηλιάδης, Αλ. Παναγιωτίδης, Δ. Σιδηρόπουλος, Αν. Βασιλειάδης και από το Σιδηρόνερο Χρ. Πετρίδου.

M Από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους εκλέγονται: Γ. Παπαδόπουλος (με Θωμά Μαργαρίτη), Αν. Χατζηγιάννης (με Θωμά Μαργαρίτη) και Αν. Τερζής (με Κώστα Σούτο).

M Σύμβουλοι που παλαιότερα είχαν θητεύσει σε άλλες δημοτικές αρχές και με άλλους υποψήφιους και εκλέγονται με την παράταξη Μαμσάκου είναι: Αγ. Σολάκης (με Γιάννη Παπαδόπουλο), Ζ. Καρυοφυλλίδου (με Μαργαρίτη Τζίμα – Θωμά Μαργαρίτη).

M Από τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους που διασώζονται είναι και ο Ανδρ. Χαραλαμπίδης, ο οποίος εκλεγόταν με Μαργαρίτη Τζίμα, Θωμά και Μαργαρίτης και σήμερα εκλέγεται με επικεφαλής τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

M Από την παράταξη Κ. Χαρακίδη, αυτοί που διασώζονται τελικά είναι οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι: Π. Ζαχαριάδης, Γ. Ετόγλου, Μ. Μλεκάνης, Κ. Γρηγορίου, Ελ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Καλαϊτσίδης (ΔΕΥΑΔ) και Θ. Ρεμόντης…

M … ενώ μένουν απ’ έξω σύμβουλοι όπως: Γρ. Παπαδόπουλος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Χρ. Σιδερά, Ν. Χαρίσκος (ΔΕΚΠΟΤΑ), Γ. Μυστακίδης, Στ. Μελισσηνός, Γ. Κάργας, Αν. Παπαθεοδώρου, Ιορδανίδης Παγκράτης (Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών) κ.α.

M Χαρακτηριστικό είναι ότι, σ’ αυτή τη μεγάλη ανατροπή, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κ. Χαρακίδη σώζονται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, όπως ακριβώς είχε γίνει και αντίστοιχα με του Θωμά Μαργαρίτη όταν έχασε «ανέλπιστα» από τον Κυριάκο Χαρακίδη την δεύτερη Κυριακή.

M Αλλά δεν είναι μόνον αυτές οι ομοιότητες με τις δύο πανομοιότυπες ανατροπές, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010.

M Στις επαναληπτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, ο Κ. Χαρακίδης είχε λάβει: 12.112 ψήφους – 50,92%. Θ. Μαργαρίτης: 11.675 ψήφους – 49,08%.

M Στις επαναληπτικές εκλογές του Μαΐου 2010, ο Χρ. Μαμσάκος έλαβε 13.834 ψήφους – 50λ82%. Κ. Χαρακίδης: 13.388 ψήφους – 49,18%. Προφανώς αυτό κάτι διδάσκει σε όλους μας, αλλά κυρίως στους υποψηφίους, σε νικητές και ηττημένους.

M Ας ελπίσουμε ότι όλοι αυτοί καταλαβαίνουν το μήνυμα της κάλπης, διαφορετικά θα δουν την επόμενη φορά νέα μηνύματα ανατροπών! Οι προηγούμενοι πάντως δεν είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους τα μηνύματα. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Μαμσάκος θα ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει την διαφορά ανάμεσα στους δύο μονομάχους.

M Και κάτι άλλο σημαντικό. Η διαφορά ψήφων ανάμεσα σε Χαρακίδη και Μαργαρίτη το 2010 ήταν 437 ψήφοι διαφορά. Η διαφορά ανάμεσα σε Μαμσάκο και Χαρακίδη ήταν 446 ψήφοι διαφορά!  Ποσότητες που ανατρέπονται εύκολα! Γι’ αυτό λέμε ότι, οι δημοτικές αρχές και οι δήμαρχοι και οι επικεφαλής πρέπει να βγάζουν σωστά συμπεράσματα και … να μην παίρνουν αέρα ότι θα είναι εσαεί δήμαρχοι!!!

M Η ΑΛΛΗ μεγάλη έκπληξη, είναι η ανάδειξη του Δημήτρη Δαλακάκη στο Δήμο Δοξάτου, με μια παράταξη η οποία δημιουργήθηκε κι αυτή μόλις την τελευταία στιγμή, στις αρχές του 2014.

M Η πρωτιά του Δ. Δαλακάκη μεταφράζεται σε ψήφους: 5.693 – 54,60%, σε σχέση με τον νυν δήμαρχο Τ. Χατζηλαζάρου, ο οποίος έλαβε 4.734 ψήφους και ποσοστό 45,40%.

M ΣΕ ΚΑΛΟ να μας βγει παιδιά, αλλά αυτή η ποδοσφαιροποίηση σε ορισμένους Δήμους δεν μου αρέσει καθόλου! Τώρα δηλαδή θα ψηφίζουμε ανάλογα με το αν η ομάδα βάλει γκολ ή πάρει το πρωτάθλημα; Καλό κι αυτό…

M ΟΣΟ γι’ αυτούς που έκανε συνομιλητές και ρυθμιστές την «Χρυσή Αυγή», αυτοί ας έχουν το νου τους, καθώς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι’ αυτό! Μπορούν άραγε να τους αντιμετωπίσουν ή θα το μετανιώσουν πικρά;


M Είτε δια της ευθείας γραμμής, είτε δια της πλαγίας οδού, η «Χρυσή Αυγή» έχει βγει παντού! Αυτοί που έκαναν συνομιλητή τον φασισμό και τον νεοναζισμό, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το σκεφτούν καλύτερα, πώς θα χειριστούν το όλο ζήτημα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ