Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Ξανθόπουλος: «Δεν ψηφίζουμε Άρη Γιαννακίδη στο δεύτερο γύρο»

Γιαννακίδης – Μαυρίδης συζητούσαν εδώ και δύο χρόνια!



Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΩΜΑ της φτάνει πια η διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών, του νυν αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλου και του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιαννακίδη, καθώς ο πρώτος, δηλώνει ανοιχτά, ότι την ερχόμενη Κυριακή στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο ίδιος αλλά και άλλα στελέχη της «Κοινωνικής Συμμαχίας» καθώς και πολίτες της Δράμας, δεν θα ψηφίσουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη καθώς και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του κ. Μαυρίδη.

            Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που γίνεται αυτό, τονίζοντας όμως ότι, όπως είχε πει ο ίδιος ο κ. Μελέτης Μαυρίδης τόσο δημόσια όσο και τον ίδιο προσωπικά, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, Γιαννακίδης και Μαυρίδης συζητούσαν για την υποψηφιότητα του δεύτερου ως αντιπεριφερειάρχη στη Δράμα. «Που σημαίνει ότι ο κ. Γιαννακίδης μελετούσε την μετάλλαξη της παράταξης χωρίς να ρωτήσει κανέναν εδώ και δύο χρόνια», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος. Πράγμα που επιβεβαιώνει ότι, η στάση του κ. Ξανθόπουλου απέναντι στις αποφάσεις του κ. Γιαννακίδη, τόσο για το Νοσοκομείο Κομοτηνής όσο και για τους οδικούς άξονες, ήταν απλώς η αφορμή για να μην τον επιλέξει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για τη Δράμα, αλλά και η δικαιολογία!

Ξανθόπουλος: «Γιατί δεν ψηφίζουμε Γιαννακίδη»
            Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ξανθόπουλος στα μέσα ενημέρωσης χθες, τόνισε:
[Ως πολίτης της Περιφέρειας, ως πολίτης της Δράμας, ως πολίτης γενικά, θεωρώ ότι έχω υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια με έχουν στηρίξει, αλλά και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές έχουν ταχθεί στο πλάι μου, να ξεκαθαρίσω τη θέση μου στο τι θα πράξω την Κυριακή των εκλογών.
Την Κυριακή που μας έρχεται δεν στηρίζουμε και δεν ψηφίζουμε για περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Άρη Γιαννακίδη για τους εξής λόγους.
1. Ως Έλληνες πολίτες, γιατί δεν διαφύλαξε το δημόσιο συμφέρον στις διαδικασίες εκτέλεσης των δημοσίων έργων.
2. Ως πολίτες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, γιατί παραβίασε την βασική αρχή θεμελίωσης της νέας αιρετής Περιφέρειας, την αρχή της ενιαίας περιφερειακής συνείδησης, λειτουργώντας ως νομάρχης Κομοτηνής και όχι ως περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
3. Ως πολίτες της Δράμας, γιατί με την απόφασή του για μη ένταξη βασικών έργων που έχει ανάγκη η Δράμα διαχρονικά, το επόμενο ΠΕΠ 2014-2020, καταδικάζει τη Δράμα στην παραμονή στη μιζέρια και στην υστέρηση.
4. Ως ψηφοφόροι μέλη και συνιδρυτές της «Κοινωνικής Συμμαχίας» το 2010, διότι αυθαίρετα και πίσω από τις πλάτες μας, επεξεργάστηκε την μετάλλαξη αυτής της παράταξης, η οποία έτυχε της μεγάλης στήριξης του Δραμινού λαού το 2010.
5. Ως ψηφοφόροι του προοδευτικού χώρου, κέντρου, κεντροαριστεράς και ΠΑΣΟΚ, διότι μας οδήγησε στο αδιέξοδο της Κυριακής, να έχουμε ως μοναδική δυνατότητα να επιλέξουμε ως αντιπεριφερειάρχη Δράμας, έναν από τους δύο υποψηφίους, στελέχη και οι δύο αντίθετου πολιτικού χώρου.
Γι’ αυτούς όλους τους λόγους, εμείς δεν θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Άρη Γιαννακίδη την Κυριακή των εκλογών.]
Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει συζητήσει με άλλα στελέχη της «Κοινωνικής Συμμαχίας» για την απόφαση αυτή, ο κ. Ξανθόπουλος είπε: «Βεβαίως! Μ’ αυτή την άποψη συστρατεύονται πάρα πολλοί οι οποίοι συμμετείχαν στο στοίχημα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» το 2010. Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι ελάχιστοι από τους νυν περιφερειακούς συμβούλους συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος ουσιαστικά καπηλεύτηκε το όνομα «Κοινωνική Συμμαχία» και η άρνηση αυτή έχει αποδειχθεί από το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή των εκλογών, η παράταξη υπολείπεται του συνδυασμού που τώρα είναι στην αντιπολίτευση κατά 7 μονάδες στο σύνολο της Περιφέρειας. Άρα είναι πασιφανές ότι αποδοκιμάστηκε η επιλογή του Α. Γιαννακίδη στην Περιφέρεια».

«Δύο χρόνια πριν»

            Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις για το πώς έφτασε να γίνει η επιλογή του κ. Μελέτη Μαυρίδη, ο κ. Ξανθόπουλος είπε ότι οι κ.κ. Γιαννακίδης και Μαυρίδης, είχαν επαφή και συζητήσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια γι’ το ζήτημα της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Κ. Νευροκοπίου, ο οποίος μάλιστα το είπε και δημόσια, αλλά και προσωπικά στον ίδιο τον κ. Ξανθόπουλο: «Το είπε και σ’ εμένα προχθές που ήρθε στο γραφείο μου, ότι εδώ και δύο χρόνια συζητούν οι δύο άνδρες, για να είναι μαζί στις εκλογές του 2014. Επαναλαμβάνω, πίσω από τις πλάτες μας, χωρίς να γνωρίζει κανένας από την παράταξη. Κι όπως είναι γνωστό, ένα πρόσωπο δεν είναι η παράταξη. Η παράταξη της «Κοινωνικής Συμμαχίας», αποτελείτο από τον περιφερειάρχη, τους εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες, τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους και όλους όσοι μας στήριξαν το 2010. Που συνολικά ήταν την πρώτη Κυριακή πάνω από το 40% στη Δράμα και τη δεύτερη Κυριακή κοντά στο 50%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ