Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης 9ης Μαΐου 2014


Και ένα καλό νέο! Ανθρώπινη καρδιά που δημιουργήθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή αναμένεται να μεταμοσχευθεί εντός της επόμενης δεκαετίας σε παιδί που γεννήθηκε με τρύπα στην καρδιά. Επιστημονική ομάδα που έχει ήδη προχωρήσει στην εκτύπωση ανθρώπινων οργάνων εκτιμά ότι άνθρωποι που έχουν αντίστοιχα "ελαττώματα" θα μπορούν να προχωρούν σε μεταμόσχευση με εκτυπωμένα όργανα που θα έχουν δημιουργηθεί από τα δικά τους κύτταρα.
Ο Stuart Williams του πανεπιστημίου Louisville στο Kentucky πιστεύει πως η τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εμφυτευμάτων προσώπου θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία οργάνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και για άλλες γενετικές ανωμαλίες.
Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιεί κύτταρα από το σώμα του ίδιου του ασθενή έτσι ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος. Εκτιμάται μάλιστα ότι η τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή ιατρικής όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν όργανα όλων των ειδών για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.



M ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πω, είναι μια ανθρώπινη στιγμή. Το ότι ο … ανεξάρτητος πια βουλευτής Κορινθίας, πρώην «Χρυσή Αυγή» Στάθης Μπούκουρας, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

M Σίγουρα είναι ανθρώπινη στιγμή! Ο άνθρωπος κατέρρευσε υπό το βάρος των γεγονότων όπως λένε, δεν μπόρεσε να αντέξει… ίσως όμως να πρόκειται και για θέατρο, αλλά θα πρέπει να είναι ένας υπέροχος ηθοποιός…

M Τελικά έπεισε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την άρση της ασυλίας του… μπράβο του, που συγκίνησε!

M Μέγα λάθος όμως… καθώς το παρελθόν του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο όπως δείχνουν και ορισμένα βίντεο, να εκπαιδεύσει και να οργανώνει τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» και να προβαίνει σε διάφορες άλλες ενέργειες.

M Αν ο Στάθης Μπούκουρας υποστηρίζει σθεναρά την αθωότητά του, τότε θα έπρεπε μόνος του να ζητήσει την άρση ασυλίας του, να δικαιωθεί στο δικαστήριο από την Ελληνική Δικαιοσύνη… αφού είναι πατριώτης και εθνικιστής!

M Τελικά η συγκίνηση πέρασε! Μπράβο του… Δεν έδωσε όμως την ευκαιρία στον εαυτό του να καθαρίσει το όνομα και την προσωπικότητά του… και θα αιωρούνται στον αέρα τα βίντεο που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αποκρύψουν τις όποιες του ενέργειες!

M Αναρωτιόταν επίσης ο Στάθης Μπούκουρας, για το πώς θα εξηγήσει στα παιδιά του τι συμβαίνει. Τι παράξενη που είναι τελικά η ζωή! Και εκείνοι που έχασαν τη ζωή του από τις βίαιες ενέργειες Χρυσαυγιτών, ούτε αυτοί μπορούν να εξηγήσουν στα παιδιά τους, στις γυναίκες τους, στους γονείς του…

M … για ποιο λόγο χάθηκαν έτσι βάναυσα! Ούτε εκείνοι που δέχθηκαν το βίαιο χτύπημα των ταγμάτων εφόδου… ούτε το απίστευτο κύμα ρατσισμού και βίας από τους Χρυσαυγίτες!

M Πώς να εξηγήσει κανείς σήμερα στα παιδιά του… τι σημαίνει νεοναζισμός και πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που μεταδίδουν το μίσος, την βία και τον απίστευτο ρατσισμό;

M Το ζήτημα είναι ότι βλέπουμε μόνο τις προσωπικές μας περιπτώσεις, τα δικά μας παιδιά… και ξεχνάμε τα παιδιά και τις οικογένειες των άλλων… και αυτοί οι άλλοι δεν είναι μακριά…

M … είναι οι συγγενείς μας, οι γείτονές μας, είναι οι συμπολίτες μας στην ίδια πόλη, είναι όλοι κατοικούν στον κόσμο! Δεν είμαστε μόνο εμείς μονάδες και προσωπικότητες και έχουμε αξιοπρέπεια…

M Μονάδες, προσωπικότητα και αξιοπρέπεια έχουν και οι άλλοι, και Έλληνες και ξένοι και όλοι οι άνθρωποι! Αλλά προφανώς το ξεχνάμε αυτό, γιατί είναι … ξένοι, (λάθρο-) και μετανάστες και άλλα πολλά!

M Αλλά επειδή στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό όλα συμβαίνουν πάρα γρήγορα, με απίστευτες ταχύτητες… εννοώ αποκαλύπτονται τα πάντα πια, γρήγορα θα αποδειχθεί και το λάθος του ίδιου του Μπούκουρα να μην ζητήσει την άρση ασυλίας του!

M ΓΙΑΤΙ περιμένουμε να μας το πουν οι άλλοι και να νοιώσουμε έκπληκτοι και … να πέσουμε από τα σύννεφα; Το χειρότερο της Ευρώπης είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…

M Τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα στην Παιδεία, κατατάσσεται μαζί με την Ινδονησία, το Μεξικό και την Βραζιλία… συγγνώμη δηλαδή… η Ελλάδα έχει εκπαιδευτικό σύστημα; Γιατί αν έχει… τότε αλλάζει το πράγμα!

M Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως εκπαιδευτικό σύστημα… είναι ό,τι της λάχει κι όπως της κάτσει… ταλαιπωρεί απίστευτα τους μαθητές της γι’ αυτό και οι χαμηλές βαθμολογίες σε πολλές περιπτώσεις…

M Κάθε κυβέρνηση που έρχεται, αλλάζει τα πάντα από την αρχή, πιστεύοντας ότι το υπάρχον «σύστημα» είναι κακό και χρειάζεται … διορθώσεις.

M Κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός Παιδείας, θεωρεί υποχρέωσή του να αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Και καταλήγουμε στην αβεβαιότητα όσων ασχολούνται με την Παιδεία… και την πληρώνουν κυρίως τα παιδιά, οι μαθητές και φυσικά οι γονείς και τέλος η ίδια η χώρα!

M Κακώς η Ελλάδα κατατάσσεται εκεί που κατατάσσεται! Έπρεπε να έχει ξεχωριστή δική της κατηγορία, την μοναδικής χώρας με μπάχαλο εκπαιδευτικό σύστημα, που παρόμοιό του δεν υπάρχει στον πλανήτη!

M Η Ελλάδα επίσης διώκει συστηματικά ακόμα και τους επιστήμονές της, τους διώχνει στο εξωτερικό και όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που τώρα βρήκαμε την πρόφαση να το λέμε αυτό!

M Πάρτε μια γεύση λοιπόν, για το ποιες είναι οι 20 πρώτες χώρες στον κόσμο με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. 1. Νότια Κορέα 2. Ιαπωνία 3. Σιγκαπούρη 4. Χονγκ Κονγκ 5. Φινλανδία 6. Βρετανία 7. Καναδάς 8. Ολλανδία 9. Ιρλανδία 10. Πολωνία 11. Δανία 12. Γερμανία 13. Ρωσία 14. ΗΠΑ 15. Αυστραλία 16. Νέα Ζηλανδία 17. Ισραήλ 18. Βέλγιο 19.  Δημοκρατία της Τσεχίας 20. Ελβετία


M Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson ανέθεσε στο περιοδικό Economist να εκπονήσει για λογαριασμό του μελέτη για τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο η οποία βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,σε δύο Αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες καθώς και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα pisa tests (τεστ συνήθως σε μαθηματικά προβλήματα ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών χωρών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ