Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης της 7 Μαΐου 2014


Γιατί μας εκπλήσσει άραγε, ότι το γερμανικό περιοδικό «Focus» κατατάσσει την Ελλάδα στις Τριτοκοσμικές χώρες; Γιατί μας εκπλήσσει η φράση του πως, «Οι καλές ειδήσεις από την Ελλάδα είναι παραπλανητικές» και ότι «η εξαντλημένη αυτή χώρα θα εξαρτάται για πολλά χρόνια από την (σ.σ. έξωθεν) στήριξη»; Όταν βλέπει κανείς αυτές τις εικόνες, να γίνεται πανικός και πανζουρλισμός για μια τσάντα μαρούλια, τι άλλο θα πρέπει να σκεφτεί κανείς για την Ελλάδα των συσσιτίων, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων, την Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης; Και σημειώνει το «Focus»: «Ορισμένοι δεν έχουν καθόλου χρήματα για να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους, ενώ άλλοι είναι εξαιρετικοί δημιουργικοί στο να βρίσκουν τρόπους να κρύβουν τον πλούτο τους. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες πλούσιων Ελλήνων που έκρυβαν από τον έλεγχο του κράτους χρήματα πχ στο ψυγείο, μεταξύ φαρμάκων».




M Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έχει ξεφύγει οριστικά εδώ και χρόνια, όχι τώρα! Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχουν καταντήσει εστίες βίας από διάφορους τύπους, οι οποίοι επί της ουσίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το «αγνό» υποτίθεται, ποδόσφαιρο.

M Η Πολιτεία, δυστυχώς, στάθηκε ανίκανη να δώσει λύσεις. Δεν μπόρεσε, γιατί δεν τόλμησε και δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα και όχι μόνο…

M … αλλά δεν τόλμησε, κυρίως, γιατί δεν ήθελε να έρθει απέναντι στους ανθρώπους που ελέγχουν το ποδόσφαιρο αλλά και τους συλλόγους των οπαδών και των φιλάθλων.

M Πίσω απ’ όλη αυτή την απίστευτη βία, υπάρχουν πάντα συμφέροντα που δεν γνωρίζουμε. Δεν μπορεί να είναι απλώς θερμοκέφαλοι και ανεγκέφαλοι οπαδοί που συγκρούονται μεταξύ τους! Υπάρχει κάτι άλλο από πίσω…

M Μια από τις λύσεις, είναι και το οριστικό κλείσιμο όλων των οπαδικών συλλόγων και παρασυλλόγων! Εκεί όπου μαζεύονται και συναθροίζονται όλοι αυτοί σαν τα πρόβατα και κάποιοι τους ορίζουν και τους κατευθύνουν όπως τα πιόνια!

M Η άλλη τιμωρία είναι το κλείσιμο των γηπέδων τους για αρκετό χρονικό διάστημα. Να κλείνουν τα γήπεδα οριστικά για μήνες. Ακόμα και για μια ολόκληρη ποδοσφαιρική περίοδο.

M Να τιμωρείται η ομάδα από τις αγωνιστικές, να μην συμμετέχει σε αγώνες αλλά και να υποβιβάζεται μετά από επεισόδια όπως αυτά. Να της αφαιρούνται βαθμοί. Να αγωνίζονται σε ερμητικά κλειστά γήπεδα, χωρίς κανέναν απολύτως θεατή!

M Αν η Πολιτεία θελήσει, μπορεί να δώσει λύσεις στο ζήτημα της βίας στα γήπεδα. Οι ημιτελικοί, τελικοί, αγώνες κυπέλλων κτλ., κυρίως μεταξύ ομάδων που χαρακτηρίζονται ως «ντέρμπι» ή «αιώνιοι εχθροί», να γίνονται σε κλειστά γήπεδα, για ομάδες που ήδη στο παρελθόν έχουν ιστορικό βίας.

M Φυσικά, εννοείται ότι οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να είναι παντελώς άσχετες με όλα τα επεισόδια βίας, όμως κατ’ ουσίαν όλα αυτά γίνονται εξαιτίας της ύπαρξης της ομάδας και της αντιπαλότητας που έχει αναπτυχθεί χρόνια τώρα με άλλες ΠΑΕ!

M ΑΦΟΡΜΗ στάθηκε λένε το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία, προκειμένου να ξεσπάσουν επεισόδια και να γίνουμε θεατές της πιο απίστευτης αγριότητας στο κέντρο της Ευρώπης.

M Οι δεξιοί – φασίστες – νεοναζί Ουκρανοί και οι φιλορώσοι, όπως τους λένε. Και το αντίθετο. Εγκλώβισαν ανθρώπους μέσα σε ένα κτήριο και το έβαλαν φωτιά. Με προφανή σκοπό είτε να τους κάψουν ζωντανούς, είτε μόλις βγουν απ’ αυτό να τους σκοτώσουν!

M Όπως και έγινε! Όσοι έπεφταν από τα παράθυρα, τους χτυπούσαν με ρόπαλα στο κεφάλι για να τους αποτελειώσουν! Στην Ουκρανία! Μια χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά στην καρδιά της Ευρώπης! Είδαμε όλοι τις απίστευτες σκηνές στα βίντεο που έπαιξαν σε τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο.

M Δεν θα μπορούσα να ξέρω  φυσικά, αν πρόκειται για προβοκάτσια ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα από πού κατευθύνονται όλοι αυτοί. Όμως ξέρω ότι οι απίστευτες αγριότητες στο ξέσπασμα των ανθρώπων ολοένα και αυξάνονται.

M Από την αγριότητα των Ουκρανών ή όποιων άλλων κρύβονται από τις μαύρες κουκούλες, μέχρι τις απίστευτες αγριότητες και τους ειδεχθείς αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις στον δήθεν εμφύλιο της Συρίας, το γεγονός παραμένει δυστυχώς ένα και μόνο.

M Ότι η πλειοψηφία της Διεθνούς Κοινωνίας δεν αντιδρά σ’ αυτές τις ωμότητες. Ότι οι Διεθνείς Οργανισμοί που μπορούν να αποδώσουν Δικαιοσύνη σε όλη αυτή την αγριότητα του πολέμου, δεν κάνουν καμία απολύτως προσπάθεια…

M … ώστε να συλληφθούν – λέμε τώρα… – οι ένοχοι, οι οποίοι πολλές φορές προστατεύονται παράτυπα και υποχθόνια από τις μεγάλες δυνάμεις για τους δικούς τους, προφανείς, λόγους.

M Για παράδειγμα, ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει να συλλάβει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη – λέμε τώρα… - εκείνους τους αιμοσταγείς ισλαμοφασίστες που κατέσφαξαν κόσμο και κοσμάκη στη Συρία;

M Ποιος θα αποδώσει Δικαιοσύνη για τους άγρια σκοτωμένους στην Ουκρανία; Και πόσα άλλα περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό!!!

M Οι ωμότητες στους πολέμους και στις εξεγέρσεις δεν έλειψαν βέβαια ποτέ, όμως αυτό που τα τελευταία χρόνια κάνει την επανεμφάνισή της, είναι η αγριότητα με την οποία γίνονται εγκλήματα.

M ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι υπαναχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης στο ζήτημα των λαϊκών αγορών… για χάρη της συγκυβέρνησης, αφού το ΠΑΣΟΚ έθεσε δικές του προτάσεις.

M Στο θέμα των κληρώσεων για όλους που είχε τεθεί αρχικά, τώρα προβλέπεται ότι ο θεσμός των κληρώσεων θα περιοριστεί στις κενούμενες ή προστιθέμενες θέσεις και όχι συνολικά σε εμπόρους και παραγωγούς που τοποθετούν πάγκους  τους τις αγορές!

M Επιπροσθέτως, εντός τριμήνου, μετά από διαβούλευση με τους φορείς των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών και συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θα προσδιοριστεί με Υπουργική Απόφαση το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

M  «Διατηρείται το σύστημα διακριτότητας. Σε ένα τμήμα θα είναι οι έμποροι σε άλλο οι παραγωγοί. Εκεί ως προς τα κριτήρια κατανομής θέσεων θα ισχύσουν κοινωνικές παράμετροι αλλά και η παλαιότητα της άδειας», ανέφερε ο κύριος Χατζηδάκης.

M Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να παραμείνει το καθεστώς τόσο του διαχωρισμού όσο και της κλήρωσης όπως προβλεπόταν αρχικά στο νομοσχέδιο, ωστόσο όπως είπε προχώρησε σε αλλαγές μετά από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ