Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης 15 Μαΐου 2014


Πρόσωπα της οργής και της οδύνης από την εκατόμβη νεκρών σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία!


M ΕΚΕΙ που έφτασε η Υγεία στην Ελλάδα, όλα πλέον μπορούν να συμβούν. Οι πολιτικές πρακτικές που ακολουθούνται, ορίζουν την πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί να αλλοιωθεί με τίποτα.

M Όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), 54χρονος ανασφάλιστος καρδιοπαθής, οδηγήθηκε εκτός χειρουργείου, λίγο πριν την έναρξη της επέμβασης, και ενώ είχε ήδη ετοιμαστεί!

M Μοιάζει απίστευτο… αλλά είναι η οικτρή πραγματικότητα. Τώρα που οι άνθρωποι κατάντησαν νούμερα, κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον άνθρωπο ως άνθρωπο, ως μια αξιοπρεπή οντότητα, παρά μόνον για τα νούμερα!


M Δεν θα παίξω άλλο με τη λέξη νούμερο! Αλλά προφανώς ο εν λόγω ανασφάλιστος ασθενής, δεν τηλεφώνησε ο ίδιος στο πολιτικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη – όπως ο ίδιος ο υπουργός είπε σε ανασφάλιστο καρδιοπαθή στη Δράμα - …

M … για να του βρει θέση σε κάποιο Νοσοκομείο. Και εφόσον ο ίδιος ο υπουργός δεν πήρε τηλέφωνο στο Νοσοκομείο για να δώσει εντολή να χειρουργηθεί, άρα ο ανασφάλιστος ασθενής έπρεπε να πεταχθεί … στα σκουπίδια!

M Και να αφεθεί στην τύχη του! Δεν τα λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της Ελλάδος! Το είπε όταν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Δράμας. Υπάρχουν τα βίντεο, τα οποία ο ίδιος ανέβασε στο διαδίκτυο! Οι άπιστοι ας ψάξουν…

M Την ώρα λοιπόν που ο ασθενής είχε εισαχθεί στην αίθουσα του χειρουργείου, ξυρισμένος και με τον ορό στο χέρι, «μπαίνει μέσα ο υπεύθυνος λογιστηρίου του Νοσοκομείου και υποχρεώνει τους γιατρούς να διακόψουν τη διαδικασία, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας», αναφέρει το ΜΚΙΕ.

M Ο ασθενής εισήχθη, μετά από πολλές προσπάθειες στο ΓΝ «Ευαγγελισμός», όπου και χρειάστηκε η επιμονή των θεράποντων ιατρών του ασθενή για να δεχθεί το νοσοκομείο να προχωρήσει στην επέμβαση, χωρίς βιβλιάριο της πρόνοιας, για το οποίο ο 54χρονος ήταν έτοιμος να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι θα το προσκομίσει.

M Άγνωστο είναι ποια θα είναι η τύχη του ασθενούς έως ότου εκδοθεί το βιβλιάριο πρόνοιας, ενώ τα μέλη του ΜΚΙΕ ζητούν την άμεση εισαγωγή του ασθενούς και αναρωτώνται «πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος λογιστηρίου να εισβάλει σε χειρουργείο και να ματαιώνει επέμβαση που είχαν κρίνει οι γιατροί ότι έπρεπε να γίνει άμεσα διότι κινδύνευε η ζωή του αρρώστου».

M Θυμάμαι σε ένα από διάφορα τηλεοπτικά σόου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, να παραδίδει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, και να μιλάει για τον τονισμό της λέξης: χειρουργός!

M Ο κ. Γεωργιάδης εξηγούσε λοιπόν ότι, ο χειρουργός τονίζεται στη λήγουσα, όπως και ο δημιουργός, ο ξυλουργός, ο λεπτουργός, ο υπουργός κτλ. Αυτός δηλαδή που κάνει επάγγελμα με τα χέρια του!

M Οι λέξεις της Νέας Ελληνικής σε –ουργος (δηλαδή οι σύνθετες λέξεις με δεύτερο συνθετικό το ουσιαστικό έργον), τονίζονται στη λήγουσα.

M Και σημείωνε με έμφαση ο κύριος υπουργός, ότι εξαιρούνται και παροξύνονται τα κακόσημα όπως: κακούργος, πανούργος, ραδιούργος κτλ.,  που έχουν δηλαδή κακή φήμη!

M Αναρωτιέμαι τώρα, όχι για την λέξη χειρουργός, αλλά για την λέξη υπουργός, αν στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη πρέπει να υπάρξει μια κάποια εξαίρεση. Να παροξύνεται δηλαδή σε «υπούργος» και όχι υπουργός!

M Γιατί, ο χειρουργός τι μπορεί να κάνει εκείνη την ώρα, όταν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις διοικητικές εντολές; Να εγχειρήσει τον ασθενή με το ζόρι με δική του ευθύνη;

M ΟΤΑΝ ΟΙ μουσουλμάνοι βρίσκονται στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, απαιτούν να έχουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες όπως αρμόζει. Αυτό είναι και το σωστό και το δίκαιο άλλωστε!

M Άντε όμως να πας στις χώρες τους να ζητήσεις θρησκευτικά δικαιώματα! Θα είσαι τυχερός αν γλυτώσεις… με λιντσάρισμα! Τα παραδείγματα πολλά…

M … όπως το πλέον πρόσφατο στο Σουδάν, όπου μια 27χρονη γυναίκα, η Μαρία Γιαχία, αποφάσισε να ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Φαίνεται όμως ότι για το Σουδάν που δεν γνωρίζει τίποτα με τις θρησκευτικές ελευθερίες, κάτι τέτοιο αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα!

M Της έδωσαν λοιπόν μια προθεσμία προκειμένου να αλλάξει την απόφασή της, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την θανατική ποινή! Η 27χρονη Γιαχία καταδικάστηκε για αποστασία και για μοιχεία επειδή παντρεύτηκε χριστιανό, το οποίο απαγορεύεται στο Σουδάν και καθιστά το γάμο ανυπόστατο.

M Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ολλανδίας και Καναδά κάλεσαν σε κοινή δήλωσή τους το Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας. Ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας ανέφερε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα του. Και σε άλλες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να αλλαξοπιστήσουν οι Μουσουλμάνοι.

M Όταν βέβαια όλοι αυτοί βρίσκονται σε χώρες της Δύσης, απαιτούν και με το παραπάνω τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και μάλιστα με απειλές!

M ΧΑΜΟΣ γίνεται με το νέο ξυστό «Σκρατς» που μέσα στις πρώτες έξι μέρες ανεπίσημης διάθεσης, πουλήθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο δελτία,  που ανάδειξαν περί τους 260.000 τυχερούς!

M Όπως λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, «ένας στους τέσσερις κερδίζει» και «κάθε δύο δευτερόλεπτα κι ένας νικητής». Αυτό είναι λαχείο… αποφέρει σίγουρα κέρδη… σ’ αυτόν που το πουλάει!

M Σε εποχές μέγιστης οικονομικής κρίσης, ένα νέο λαχείο μπορεί να αποφέρει όνειρα και ονειρώξεις γι’ αυτόν που δεν τα έχει! Άλλωστε, όπως λένε… ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται… και ο χορτάτος γκόμενες!

M Ξύσε την τύχη σου λοιπόν … και πού ξέρεις… μπορεί να αλλάξει η ζωή σου! Γιατί μέχρι σήμερα… οι φόροι ξύνουν την τσέπη σου και δεν σου μένει ούτε ευρώ στο άδειο πορτοφόλι!


M Στην εποχή της κρίσης λοιπόν, έχουμε πάντα ελπίδες να ονειρευόμαστε! Με ένα «Σκρατς» και μια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, να είναι σίγουρος ότι θα χορτάσεις μια και καλή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ