Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης της 30 Απριλίου 2014

Κάποιοι, έχουν πάντα στο μυαλό τους στην αυτόνομη Βόρεια Ήπειρο, επί της ουσίας ζητώντας την «απελευθέρωσή» της από την Αλβανία! Παλιό το θέμα, καθόλου καινούριο. Όμως σήμερα πάνω σ’ αυτό, πολλοί παίζουν παιχνίδια, τελευταία με την Χιμάρα. Άλλο κόλπο. Οι άλλοι εξ ανατολών, ονειρεύονται την αυτόνομη Δυτική Θράκη! Κι εκεί παιχνίδια χρόνια τώρα! Και η επίσημη Ελλάδα στο πουθενά, χαροπαλεύει με την οικονομική κρίση κι έχει αφήσει τα υπόλοιπα στο … έλεος των πλιατσικολόγων!


M ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ανοιχτοχέρηδες… μετά να δούμε! Τώρα υπόσχονται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα… ότι αναλόγως την φτώχεια, θα δίνουν σε κάποιες οικογένειες ένα ελάχιστο εισόδημα το μήνα, κάτι σαν το ταμείο ανεργίας…

M … αλλά το υποσχέθηκαν μετά τις εκλογές… να ’χουν να περιμένουν ορισμένοι… αλλά και να μην ξεθαρρεύουμε… δεν ξέρω αν η κυβέρνηση Σαμαρά τολμάει να κάνει βήματα…

M … όμως ένα είναι σίγουρο: πρόκειται για σφραγίδα στη φτώχεια! Μας τελειώνουν οριστικά στα πλαίσια που θέλουν… φτώχεια, μιζέρια, ανέχεια. Και με την εγγύηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος…


M … αφού πια η ιστορία της ανάπτυξης δεν πρόκειται να έρθει και τόσο γρήγορα, αφού δεν μπορείς να πας στα Νοσοκομεία, ή δεν θα μπορείς να παίρνεις τα φάρμακά σου, ή πού να βρεις γάλα για το παιδί…

M … πάρε το επίδομα της φτώχειας να ’χεις να πορεύεσαι! Αυτή η Πολιτεία, κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει και το αποδεικνύει… σ’ έχει στην ζητιανιά και στο περίμενε… τις επιτυχημένες μέρες του μέλλοντος…

M … Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα… και για τα υπόλοιπα, μπορείς να τηλεφωνήσεις στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και να σου βρουν νοσοκομείο για θεραπεία και συνταγές για φάρμακα… στη Δράμα το είπε, δεν το λέω εγώ…

M ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ η Ελλάδα βιώνει καταστάσεις απίστευτης δημοκρατίας. Υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης η κα Μαρία Ιωαννίδου, ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο εκλογικό της κέντρο, στις δύο το μεσημέρι, το Σάββατο 26 Απριλίου.

M Όπως λέει η ίδια, στόχος των δραστών η απόσυρση της υποψηφιότητάς της. Σε ένα κείμενο καταγγελία που υπογράφει η ίδια, αναφέρει ότι οι «αδίστακτοι» και «θρασύδειλοι», «κακομοίρηδες» και «άρρωστοι» κατάφεραν τελικά να την κάνουν να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

M Γράφει μεταξύ άλλων στην καταγγελία της: «Τρέξτε να προλάβετε να βολευτείτε στην θεσούλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης και σουφρώστε όσα περισσότερα χρήματα προλαβαίνετε, γεμίστε τις τσέπες σας, φάτε ότι προλάβετε αυτά τα 5 χρονάκια και συνεχίστε να βασανίζετε άρρωστοι και απάνθρωποι εγκληματίες, πνιγείτε μέσα στο χάος και το βούρκο της ζωής και της ψυχής σας που εσείς δημιουργήσατε. Είμαι σίγουρη πως και δίχως εμένα ως υποψήφια, δίχως να με έχετε αντίπαλο, ΤΙΠΟΤΑ δε θα καταφέρετε και πάλι, γιατί είστε ανάξιοι, ανώριμοι, ανέντιμοι και έχετε άρρωστη ψυχή.»

M ΤΩΡΑ που έγινε το ατύχημα σε λούνα παρκ στην Αθήνα και σκοτώθηκε ένα παιδί, τώρα τρέχουν όλοι να θυμηθούν για πολλοστή φορά τα υποτιθέμενε μέτρα ασφαλείας.

M Το έργο το έχουμε ξαναδεί, το θέμα είναι παμπάλαιο και χρονίζει. Δεν υπάρχει υπηρεσία ελέγχου για τέτοια πράγματα. Έλεγχος γίνεται μόνο αν υπάρξει μια καταγγελία από γονείς! Κατά τ’ άλλα, όλα αυτά, με όλα αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια…

M … λειτουργούν από μόνα τους. Θα μου πείτε, ατυχήματα μπορούν να γίνουν ακόμα και  όταν υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όσοι έλεγχοι και αν γίνουν! Εγώ να θέσω ένα άλλο ζήτημα…

M Όλα αυτά            τα ευκαιριακά λούνα παρκ που στήνονται κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα πανηγύρια και τις γιορτές που γίνονται, τα ελέγχει ποτέ κανένας; Όχι βέβαια… Άλλωστε μπορεί να υποθέσει κανείς σωστά, ότι…

M … το εν λόγω ατύχημα δεν ήταν ζήτημα τεχνικής. Το φουσκωτό ήταν δεμένο και στη θέση του. Τώρα αν φύσηξε ο αέρας και το πήρε… Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει πια ένα δίχτυ ασφαλείας από πάνω, από τα πλάγια, από κάπου… Άρα, πάντα κάπου θα υπάρχει μια τρύπα…

M … να τρυπώσει ο δαίμονος με το σπασμένο πόδι και να γίνει η μεγάλη ζημιά! Και να χαθεί μια ζωούλα!

M ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ έρευνα σε 40.117 άτομα από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο διεξήγαγε ο γνωστός οργανισμός Pew Research Center για να καταγράψει συμπεριφορές και αντιλήψεις σε ζητήματα ηθικής. Το ερωτηματολόγιο μπορούσε να απαντηθεί μέσα από τρεις επιλογές οι οποίες δίνονταν με κάθε ζήτημα να χαρακτηρίζεται ως αποδεκτό, μη αποδεκτό ή να απορρίπτεται τελείως, ως θέμα που δεν συνδέεται με την ηθική. 

M Οκτώ ήταν τα βασικά θέματα στα οποία απάντησαν οι συμμετέχοντες: Εξωσυζυγικές υποθέσεις, τυχερά παιχνίδια, ομοφυλοφιλία, άμβλωση, προγαμιαίο σεξ, κατανάλωση αλκοόλ, διαζύγιο, και η αντισύλληψη, ενώ να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα αφορούν στο 2013. Μεταξύ των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών χωρών και η Ελλάδα.

M Στην Ελλάδα το 79% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι μη αποδεκτές, το 5% πως είναι και το υπόλοιπο 12% πως δεν τις θεωρεί ζήτημα ηθικής. Ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης το ποσοστό που σημειώθηκε από τις αρνητικές απαντήσεις ήταν το υψηλότερο.

M Το 54% των Ελλήνων απάντησε πως οι αμβλώσεις δεν είναι αποδεκτές, το 16% πως είναι και μόλις το 11% πως δεν αποτελούν κριτήριο ηθικής.

M Στην Ελλάδα το 52% θεωρεί πως ο τζόγος δεν είναι αποδεκτός, το 7% πως είναι και το υπόλοιπο 37% πως δεν είναι ζήτημα ηθικής. Τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων προήλθαν από την Ιαπωνία ενώ δεύτερη έρχεται η Γαλλία.

M Την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα το 45% των ερωτηθέντων την αξιολόγησε αρνητικά, το 24% την χαρακτήρισε αποδεκτή συμπεριφορά και το 24% την έθεσε εκτός συζήτησης περί ηθικής ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δεν απάντησαν στην ερώτηση.

M Για το αλκοόλ, το 23% του έδωσε αρνητική ψήφο, το 22% το θεωρεί αποδεκτό και το 47% δεν το θέτει καν σαν ζήτημα που συνδέεται με αυτή.

M Διαζύγιο. Οι Έλληνες θεωρούν πως τα διαζύγια είναι μη αποδεκτά σε ποσοστό 19%, το 42% τα αποδέχεται και το 28% δεν τα αξιολογεί καν σαν κριτήριο ηθικής.

M Χρήση αντισυλληπτικών. Στην Ελλάδα το 14% εξακολουθεί να τη θεωρεί ανήθικη πρακτική, το 45% την αποδέχεται και το 33% δεν την αξιολογεί σαν κριτήριο ηθικής.


M Προγαμιαίο σεξ. Στην Ελλάδα το 11% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν το θεωρεί αποδεκτό, το 27% πως δεν το θεωρεί ζήτημα ηθικής και το 59% το αποδέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ