Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ημεροδείκτης 8 Μαΐου 2014


Η Brooke Birmingham πριν και μετά τη δίαιτά της. Αυτό που έγινε σε βάρος της, αφού το περιοδικό δεν δέχθηκε να δημοσιεύσει τη ημίγυμνη φωτογραφία της… επειδή δεν άρεσε στους συντάκτες του, θεωρείται κοινωνικός ρατσισμός! Τι είναι αυτό που διαχωρίζει τελικά τα όρια «ομορφιάς» και «ασχήμιας» και πώς αυτές καθορίζονται σε σχέση πάντα με την αληθινή όψη μιας κατάστασης; Πώς διαγράφουμε από την κοινωνία αυτό που δεν μας αρέσει και γιατί; Ερωτήματα που καλούμαστε όλοι μας να απαντήσουμε!




M ΚΟΙΤΑΞΤΕ τώρα, πώς εκτιμάται στον σύγχρονο κόσμο η ομορφιά και η ασχήμια και όχι η αλήθεια, η πραγματική απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος. Φυσικά, σε κάθε εποχή, τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν κατά το δοκούν, αλλά από την αλήθεια μέχρι την ομορφιά, υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα διαφορετικών απόψεων.

M Η Brooke Birmingham (στη φωτογραφία εδώ) είναι μία διάσημη μπλόγκερ στις ΗΠΑ η οποία πρόσφατα έκανε δίαιτα και έχασε πολύ βάρος (78 ολόκληρα κιλά για την ακρίβεια!). Ο λόγος αυτός ήταν που το περιοδικό Shape της ζήτησε να κάνουν μία συνέντευξη. Η συνέντευξη έγινε τηλεφωνικά και το περιοδικό ζήτησε από την κοπέλα να τους στείλει μία φωτογραφία.

M Η Brooke όμως τους έστειλε κάτι που δεν τους άρεσε καθόλου. Τους έστειλε φωτογραφία από το σώμα της όπως πραγματικά ήταν μετά τη μεγάλη απώλεια κιλών. Το περιοδικό τότε επανήλθε ζητώντας ευγενικά μία φωτογραφία της με πουκάμισο. Η Brooke διερωτήθη γιατί, αφού συνήθως στις σελίδες του όλες είναι ημίγυμνες. Η απάντηση ήταν κάτι μεταξύ ψέματος και δικαιολογίας (του τύπου ότι σε εκείνο το τεύχος όλες θα ήταν ντυμένες). 

M Τότε η μπλόγκερ, αρνούμενη να κρύψει την αλήθεια και το σώμα της όπως είχε γίνει, είπε ότι δεν θέλει να δημοσιευτεί η συνέντευξή της. Αντ’ αυτού δημοσιοποίησε μόνη της τη φωτογραφία στο μπλογκ της γράφοντας παράλληλα ένα κείμενο γροθιά προς τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς. 

M ΕΙΠΕ μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1: «Ο κ. Τσίπρας αναδείχτηκε μέσα από την κρίση. Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί». Για το ότι ο Τσίπρας αναδείχθηκε στον καιρό της κρίσης, δεν διαφωνώ καθόλου!

M Προφανώς ήταν ο καιρός του, ίσως και όχι όμως, καθώς δεν θα μπορούσε κανείς να το μετρήσει αυτό με κάποιον τρόπο. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να θυμάται και άλλα δύο πράγματα!

M Ότι αναδείχθηκε πρωθυπουργός εξαιτίας της ίδιας της κρίσης … για να μην κάνουμε τώρα ανάλυση του πώς έγινε πρωθυπουργός! Και επίσης, αφού δεν θέλει τον Τσίπρα πολιτικό συνομιλητή του … ας διώξει λοιπόν την κρίση, να «εξαφανιστεί» και ο Τσίπρας!

M ΤΕΛΙΚΑ, στην ερώτηση αν ο άνθρωπος είναι άνθρωπος ή καταναλωτής, την απάντηση δίνει η οικονομία του πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος είναι πρώτα καταναλωτής και κατόπιν άνθρωπος. Ότι ζει για να καταναλώνει και δεν καταναλώνει για να ζει.

M Από εκεί και πέρα, οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πολλοί! Εργάζομαι για να καταναλώνω και όχι για να αγοράζω την τροφή που έχω ανάγκη για να ζω, γεννιέμαι για να ενισχύσω το οικονομικό σύστημα και πρέπει να πεθαίνω πριν βγω στη σύνταξη, γιατί κοστίζω στο κράτος και στην κοινωνία που θα με θρέφει στη συνέχεια και άλλα πολλά!

M Πολλά από αυτά μπορούν να ακούγονται πρωτόγνωρα στις μικρές μας κοινωνίες, αλλά μην ξεχνάμε ποτέ, ότι οι μικρές μας κοινωνίες είναι μέρη ευρύτερων κοινωνιών, πόλεων, κρατών, διεθνών οργανισμών κτλ.

M Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για το ανθρώπινο τσιπάρισμα. Για ένα ηλεκτρονικό τσιπ το οποίο θα εμφυτεύεται κάτω από το ανθρώπινο δέρμα και με το οποία θα γίνονται από οικονομικές συναλλαγές μέχρι αποθήκευση διαφόρων στοιχείων του ατόμου που φέρει το τσιπ στο σώμα του.

M Η Σουηδία λοιπόν «πρωτοπορεί», αν μπορούμε να το πούμε αυτό, ξεκινώντας ένα δοκιμαστικό στάδιο για οικονομικές συναλλαγές. Ο πολίτης θα δημιουργεί ένα ψηφιακό αντίγραφο των φλεβών της παλάμης του μέσω του οποίου θα μπορεί να κάνει οικονομικές συναλλαγές με διάφορες επιχειρήσεις στη χώρα του.

M Στη νέα δοκιμαστική υπηρεσία συμμετέχουν 1.600 εθελοντές. Οι οποίοι έχουν συνδέσει τον τραπεζικό τους λογαριασμό με ένα ψηφιακό αντίγραφο του σχήματος που δημιουργούν οι φλέβες στην παλάμη τους, μετατρέποντάς την αυτόματα σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

M Το μόνο που έχουν να κάνουν στη συνέχεια είναι, αφού βάλουν το χέρι τους στο ειδικό μηχάνημα στο κατάστημα, να πληκτρολογήσουν το PIN τους, τον κωδικό τους δηλαδή, και η αγορά θα ολοκληρώνεται.

M Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται Quixter, και έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του πανεπιστημίου του Λουντ οι οποίοι υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει κάποιος μαζί του το πορτοφόλι του…

M Εσύ τι λες;

M ΑΝΑΜΕΣΑ στα λεγόμενα τουριστικά ακίνητα και άλλα κτήρια, είναι και το μυθικό πια για τη Θεσσαλονίκη Καραβάν-Σαράι, το οποίο ενδιαφέρονται να αγοράσουν Τούρκοι επενδυτές. Είναι μια σειρά από 10 ακίνητα, τα οποία θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου.

M Το Καραβάν-Σαράι αποτελεί μύθο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και ένα από τα κτήρια με ιστορική σημασία για την πόλη. Τελικά, η Ελλάδα ξεπουλάει αυτά που έχει και πρέπει να τα κρατήσει στα χέρια της!

M Είτε το αγοράσουν Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί επενδυτές είτε Τούρκοι, πρόκειται για μια μεγάλη ήττα της χώρας, του έθνους μας. Ακόμα χειρότερα, ιστορικά τουλάχιστον και ηθικά, αν το αγοράσουν Τούρκοι επενδυτές και το χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.


M Όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε, ας κοιτάξουν καλύτερα πρώτα την ιστορία του τόπου στον οποίο ζουν και ας το σκεφτούν καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ