Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Κ. Παπακοσμάς: «Η Περιφέρειά μας θα εκπροσωπηθεί στις εκθέσεις της Βαλκανικής μέσω του ΕΟΤ»


ΠΡΟΒΛΗΜΑ δημιουργήθηκε προς στιγμή σχετικά με τη μη ύπαρξη προϋπολογισμού για τη διαφημιστική τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν είχε προβλεθεί σχετικός προϋπολογισμός από την προηγούμενη διοίκηση της κρατικής Περιφέρειας, εφόσον δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Στη συνάντηση που είχαν προ ημερών ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες στην Κομοτηνή, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους.
Στην ίδια σύσκεψη μετείχε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Παπακοσμάς ο οποίος είχε επισημάνει τα εξής: «Πράγματι δεν προβλέφθηκε προϋπολογισμός για τη διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας», αποδίδοντας έτσι «σε αβλεψία του «Καλλικράτη», αλλά και στην αδράνεια των πρώην νομαρχιών να εντάξουν αντίστοιχο κονδύλιο στον προϋπολογισμό που παρέδωσαν.

«Η Περιφέρεια θα συμμετέχει στις εκθέσεις»
 Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες αργά το μεσημέρι με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη για τον Τουρισμό κ. Παπακοσμά, ο οποίος δήλωσε σχετικά:
«Δεν είναι θέμα το ότι κάποιος δεν έχει προβλέψει προϋπολογισμό. Προϋπολογισμό δεν έχουμε ακόμα ως αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Εμείς λέμε ότι, θα μπορούσαν και οι προηγούμενες διοικήσεις, εννοώ των προηγούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, να είχαν περίπτερα στις εκθέσεις που θέλουμε να πάμε. Όμως αυτό δεν είναι το μείζον θέμα. Ήδη αύριο (σήμερα), εγώ και ο κ. Γιαννακίδης, θα είμαστε στην Αθήνα στον πρόεδρο του ΕΟΤ τον κ. Κανελλόπουλο και θα έχουμε κάποιες ανακοινώσεις στη συνέχεια. Θα συμμετέχει η Περιφέρεια στις εκθέσεις, θα συμμετέχει μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Δεν θα μείνει δηλαδή η Περιφέρεια μακριά από τις τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων. Είτε με ξεχωριστό περίπτερο, είτε μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Περιφέρεια, τα έντυπά της και ο τρόπος προβολής της, θα γίνουν».
Σημείωσε ακόμα ο κ. Παπακοσμάς ότι, «υπήρχε ένα καθεστώς, όπου άλλες Νομαρχίες πήγαιναν μόνες τους, άλλες πήγαιναν κάτω από την ομπρέλα της κρατικής Περιφέρειας (εμείς δεν είμαστε η συνέχεια της κρατικής Περιφέρειας). Αυτό όμως διέφερε από έκθεση σε έκθεση. Δηλαδή, τα τελευταία δύο χρόνια η κρατική Περιφέρεια δεν πήγαινε σε εκθέσεις πήγαιναν μόνες τους οι Νομαρχίες. Οπότε η κρατική Περιφέρεια δεν είχε υποχρέωση να κάνει κάποιον σχετικό προϋπολογισμό.
Αλλά επαναλαμβάνω τώρα, ότι, το ζητούμενο είναι να πάμε σε εκθέσεις. Και σας διαβεβαιώνω ότι, και με τη συμβολή του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη θα είμαστε αύριο (σήμερα) στην Αθήνα στον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλο,  Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης θα εκπροσωπηθεί στις εκθέσεις της Βαλκανικής».
Θ. Πολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ