Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ψευδοεπαναστάσεις…

Ζήτω το Έθνος! Τα τσιγάρα φυσικά…

ΟΙ ψευδοεπαναστάσεις του Έλληνα κατά καιρούς, αξίζουν να τις μελετήσει κανείς σε βάθος, προκειμένου να δει την ψυχοσύνθεσή του. Ακόμα και σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο για τη χώρα και για το δημόσιο συμφέρον όλων μας, ο Έλληνας το χαβά του, αρκεί να ικανοποιηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

M Από πού ν’ αρχίσει κανείς. Πρώτο και κύριο το ζήτημα του καπνίσματος. Προφανώς δεν εννοούμε να το καταλάβουμε ότι το κάπνισμα προκαλεί απίστευτες επιπλοκές στην ανθρώπινη υγεία. Το πρόσχημα είναι αφενός τα μαγαζιά για το αν και πώς θα δουλέψουν, οι καφετέριες, τα κέντρα διασκέδασης και άλλα. Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια, όλοι αυτοί πήγαιναν μόνο για να μπορούν να καπνίζουν; Λίγο περίεργο δεν σας φαίνεται; Τι λογική είναι αυτή;
M Λίγο πιο μακριά από το ζήτημα αυτό, προβάλλουν το ζήτημα της ελευθερίας να καπνίζει κάποιος. Προβάλλουν το δικαίωμά τους στο κάπνισμα, το δικαίωμά τους να καταστρέφουν την υγεία τους. Κανένας όμως απ’ όλους αυτούς, δεν προβάλλει το δικαίωμα αυτού που δεν καπνίζει! Αυτός που δεν καπνίζει, δεν θέλει να διασκεδάσει στην καφετέρια, στα μπαράκια, στα σκυλάδικα και αλλού; Τι γίνεται όμως όταν είναι υποχρεωμένος να εισπνέει τον καπνό όλων των άλλων που έχουν το … δικαίωμα να καπνίζουν; Το δικαίωμα του άκαπνου πάει περίπατο!
M Και επιτέλους, όλα δεν είναι χρήμα! Υπάρχει κάτι πολυτιμότερο που λέγεται υγεία! Πολλές φορές το ένα εξαρτάται από το άλλο, αλλά το ζήτημα είναι ότι, με το κάπνισμα προκαλείς περισσότερες ασθένειες στον εαυτό σου παρά αν δεν κάπνιζες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ