Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η υποτελής Ελλάδα!

ΕΔΩ και μερικές ημέρες, από την ιστοσελίδα του WikiLeaks, βγήκαν νέα έγγραφα στη φόρα, από εκείνα τα απόρρητα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ. Ένα από αυτά λοιπόν, αφορά συνομιλίες του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με τον αρχηγό της Αστυνομίας Λ. Οικονόμου και τον Αμερικανό Πρέσβη Ντ. Σπέκχαρντ.

Από τα λεγόμενα του Αμερικανού Πρέσβη προς την κυβέρνησή του των ΗΠΑ και στις άλλες μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να έλεγε ότι «… η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα»! Και ακόμα, ότι ο Χρυσοχοΐδης έδινε πλήρη αναφορά για τις ενέργειές του στον Αμερικανό Πρέσβη! Κάποτε, οι κυβερνώντες αυτή τη χώρα, έδιναν αναφορά σε κάποιον άλλο Αμερικανό Πρέσβη. Εκείνον τον Πιουριφόι, τη δεκαετία του 1950! Ο οποίος έδινε εντολές και κατευθύνσεις προς τους Έλληνες κυβερνώντες. Τα χρόνια πέρασαν, κυβερνήσεις ανέβηκαν και κατέβηκαν, ο Γέρος της Δημοκρατίας πέρασε στην Ιστορία, η χούντα ήρθε, το παλάτι έχασε την εξουσία και η βασιλεία καταργήθηκε από την Ελλάδα. Η χούντα του Ιωαννίδη έριξε τη χούντα του Παπαδόπουλου, ο Ελληνισμός έχασε τη μισή Κύπρο, ο Καραμανλής επανήλθε, ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι σοσιαλιστές γίνονται κυβέρνηση, ακόμα και ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός αργότερα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δικάζεται «ωσεί παρόν» και ο Σημίτης ετοιμάζεται να γίνει πρωθυπουργός. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια έντονη περίοδο αμφισβήτησης των εδαφικών της συνόρων, των νησιών της και του Αιγαίου από την περίοδο των Ιμίων και το «ευχαριστώ» του Σημίτη από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον! Ο Ανδρέας Παπανδρέου πεθαίνει και η χώρα υποβαθμίζεται κυριολεκτικά με την είσοδό της στην ΟΝΕ! Οι σοσιαλιστές κυβέρνησαν τον τόπο για δύο δεκαετίες και ένα από τα πρωτεύοντα συνθήματά τους ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία, που διακήρυξε κάποτε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Διαλείμματα εξουσίας είχαμε με τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή του νεώτερου. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σε καμιά δομή της χώρας και κυρίως στο πεδίο της οικονομίας.
Και «αίφνης», η Ελλάδα «χάνει την εθνική της κυριαρχία», τον Μάρτιο του 2010, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, εγγονό του Γεωργίου Παπανδρέου και υιό του Ανδρέα Παπανδρέου. Και εν μέσω της πρωθυπουργίας του εγγονού, οι υπουργοί του δίνουν και πάλι αναφορά στους Αμερικανούς πρεσβευτές. Δίνουν ραπόρτο και λαμβάνουν εντολές. Δίνουν εξηγήσεις και λαμβάνουν οδηγίες κατεύθυνσης. Τους διαψεύδουν τα έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών. Και αυτές δεν μπορούν να λένε ψέματα. Χαρτιά είναι αυτά, απόρρητα έγγραφα, ντοκουμέντα!
Αλήθεια, τι άλλαξε από το 1947, από εκείνη την περίφημη φράση του υπουργού Στρατιωτικών Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς τον Αμερικανό στρατηγό Van Fleet: «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»!
Τώρα είναι η τρόικα που γίνει εντολές μέσω του μνημονίου.
Αυτή ήταν πάντα η υποτελής Ελλάδα! Βέβαια, βγήκε προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, αξιολογώντας τα τηλεγραφήματα «ως καταγραφή της προσωπικής αντίληψης και εκτίμησης του συντάκτη τους, που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις για σοβαρά θέματα».
Προφανώς ο κ. Πεταλωτής, είναι ανιστόρητος. Ξεχνάει να μας πει ότι, τέτοιες παρόμοιες «προσωπικές αντιλήψεις» Αμερικανών Πρέσβεων ή και άλλων διαφόρων πρακτόρων και πρακτορίσκων που ασχολούνται με την Ελλάδα, διαμορφώνουν την καθημερινότητα, την πολιτική και την ιστορία της χώρας! Και αμέσως μετά, αυτοαναιρείται, επισημαίνοντας σχετικά: «Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εν λόγω διαρροές του WikiLeaks δεν είναι τίποτα άλλο παρά η περιγραφή της κατάστασης, την οποία η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε ως  κυβέρνηση, με την καταστροφική της πολιτική και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας»!
Στην περίπτωση Χρυσοχοΐδη, οι απόψεις του Πρέσβη είναι «προσωπικές αντιλήψεις», ενώ για την περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας γίνονται αντικειμενικότερες; Ακριβώς εδώ βρίσκεται το κόλπο με το διαίρει και βασίλευε που γράφαμε προ ημερών. Ξέρουν καλά το παιχνίδι όλοι αυτοί οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι άλλοι. Σπέρνουν το στοιχείο της διχόνοιας και μετά κυβερνούν!
Στο ίδιο μοτίβο γίνονται όλα. Οι πράσινοι και οι γαλάζιοι, οι καλοί και οι κακοί, οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι εργαζόμενοι και πάει λέγοντας! Το σύστημα διαιρεί και βασιλεύει! Όταν ξυπνήσουμε και καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε εθνική πολιτική σε τόσα και τόσα θέματα που δεν έχουμε, τότε ίσως αυτή η χώρα και οι κυβερνώντες της, πάψουν να είναι υποτελείς!
 Θανάσης Πολυμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ