Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα!

ΟΠΩΣ πληροφορούμαστε από το υπέροχο εκείνο κόμικς του Αστερίξ του Γαλάτη, το μόνο που φοβόντουσαν οι Γαλάτες, ήταν να μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι! Ο ουρανός βέβαια μπορεί να μην έπεσε ποτέ τελικά, όμως στην Ελλάδα, καθημερινά, όλοι μας πέφτουμε από τα σύννεφα!

M Πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί το υπουργείο Υγείας διατηρούσε μαγαζί που πουλούσε χαλιά! Πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί, αστυνομικός διατηρούσε μπαρμπουτιέρα! Ή επειδή αστυνομικοί πουλάνε προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Κι ακόμα, πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί ο νεαρός που νοίκιαζε την γκαρσονιέρα ή το μικρό δυάρι, ήταν τρομοκράτης. Ήταν καλό παιδί και μας έλεγε και καλημέρα!
M Πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί ο πατέρας της διπλανής πόρτας βίαζε τα παιδιά του και εξέδιδε την κόρη τους σε γέρους! Η κόρη και η γυναίκα του διανοητικά καθυστερημένες. Κανένας δεν γνώριζε ή δεν έβλεπε ποτέ τίποτα. Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα.
M Ομοίως πέσαμε από τα σύννεφα, όταν η χώρα μπήκε στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας και του μνημονίου. Πέσαμε από τα σύννεφα από καταλάβαμε ότι η Ελλάδα πτώχευσε. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτιστικά, και πολιτισμικά, ακόμα και στην Παιδεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ