Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο κόσμος εξεγείρεται…

Ο κόσμος κουράστηκε να υπομένει και γι’ αυτό το λόγο άρχισε να διαμαρτύρεται. Αφορμή ακόμα και για τον παραμικρό ξεσηκωμό, στάθηκαν το μνημόνιο και η τρόικα, που τύλιξαν, κυριολεκτικά, τη χώρα σε μια κόλα χαρτί!
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από τα ποδήλατα. Ζήτησαν οι πολίτες ελεύθερο χώρο για τα ποδήλατα. Μετά ήρθε η αγανάκτηση για το χαράτσι στα διόδια με το μεγάλο κίνημα κατά των διοδίων! Και σε κάθε μεγάλη, όλο και για κάποιο λόγο θα βρει να διαμαρτυρηθεί! Στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και η φωτογραφία, μέλη της ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών, μπλόκαραν τη διέλευση μηχανών από την πλατεία Αριστοτέλους! Τα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, ένα σημαντικό θέμα. Κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπου είναι πρόβλημα! Πάνω απ’ όλα όμως, σημασία έχει ότι ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται και το δείχνει! Αυτό έχει σημασία…


«Οι νέοι επιβάτες»
ΟΧΙ, οι «Νέοι επιβάτες», δεν είναι η γνωστή συνοικία της Θεσσαλονίκης! Είναι το νέο κίνημα που δημιουργήθηκε, από πολίτες που συμμετέχουν ενεργά σε ένα νέο μέτωπο ανυπακοής, με στόχο την ακύρωση της αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης).
M Η πρωτοβουλία ανήκει στις επιτροπές «Ακρίβεια Stop» της Θεσσαλονίκης  και το νέο κίνημα προέκυψε έπειτα από μια ευρεία συνέλευση επιτροπών, κινήσεων πολιτών, σωματείων, κοινωνικών φορέων. Οι «Νέοι επιβάτες» πραγματοποιούν καταλήψεις λεωφορείων και καλούν τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια.
M Η μαζική ανυπακοή του κινήματος «Δεν πληρώνω» των διοδίων, επεκτείνεται και σε άλλα πεδία. Παράλληλα εξελίσσονται διεργασίες και καλλιεργείται το έδαφος για να ακολουθήσουν σύντομα, στο ίδιο πνεύμα, κινηματικές πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ! Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι κι εδώ στη Δράμα να μειώσουμε την τιμή του νερού της ΔΕΥΑΔ; Άντε να το δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ