Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Επιχειρηματίας»!

ΕΙΝΑΙ να μην το έχεις στο αίμα σου, να είναι απατεώνας! Η κρίση δεν είναι πάντα δικαιολογία για όσα συμβαίνουν! Ο σωστός επιχειρηματίας παραμένει σωστός μέχρι το τέλος. Διαβάστε τώρα μια περίπτωση «επιχειρηματία» στη Δράμα, για να δείτε πόσο απατεώνες υπάρχουν, αλλά και πόσο ξέρουν να ρίχνουν τον άλλον με τα λόγια…

M Ο εν λόγω τύπος, άνοιξε επιχείρηση στη Δράμα το καλοκαίρι του 2009. Ενοικίασε ένα μαγαζί και για πολλούς μήνες έστηνε την «επιχείρησή» του. Κύριο αντικείμενο διακοσμητικά πλακάκια τα οποία κατασκεύαζε ο ίδιος. Οι εβδομάδες και οι μήνες περνούσαν και άρχισε να χρωστάει εδώ κι εκεί για διάφορα πράγματα. Ακόμα και τα ενοίκια. Έπειθε όμως τους άλλους, ότι τη μια περίμενε να μπει σε κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα, την άλλη να πάρει χρήματα από κάποιον πελάτη που του όφειλε ένα μεγάλο ποσό, την άλλη περίμενε την εξόφληση μιας επιταγής!
M Με τα πολλά, έπεισε με κάποιον τρόπο – μαλαγάνας ο τύπος – τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, να του παραχωρήσει το μπλοκ των επιταγών του. Βρήκε τρόπο και έπεισε τον ηλικιωμένο κύριο, έναν νοικοκύρη άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε πάρει ούτε φράγκο από τα ενοίκια του, ούτε καν την απαιτούμενη προκαταβολή!!! Πώς τον έπεισε; Τον γέμισε με φούμαρα τον άνθρωπο.
M Παράλληλα, είχε ανοίξει και ένα παρόμοιο μαγαζί στο Καλαμπάκι, όπου κι εκεί γέμισε με φέσια διάφορους ανυποψίαστους! Μετά από μια περιπέτεια 18 μηνών περίπου, άρχισαν να έρχονται οι πιστωτές του και να απαιτούν τα χρήματά τους. Στο μεταξύ όμως ο ανεκδιήγητος τύπος, άρχισε να σκορπάει πέρα – δώθε τις επιταγές που του παραχώρησε ο νοικοκύρης του μαγαζιού. Ώσπου κάποια μέρα ήρθε η πρώτα επιταγή, ποσό 750 ευρώ περίπου!
M Και φυσικά η επιταγή ήταν ακάλυπτη. Ενημερώθηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επιταγών και ήρθε σε συνάντηση με τον άλλον που είχε στα χέρια του 5 από τις εν λόγω επιταγές. Ποιος ήταν; Κάποιος που είχε φρουτάκια! Ο εν λόγω «επιχειρηματίας», έπαιζε στα φρουτάκια, δανειζόταν από τον κύριο φρουτάκια χρήματα για να παίζει και όταν η κατάσταση έφτασε στο αμήν, του πάσαρε τις επιταγές που με δόλο είχε αποσπάσει από τον νοικοκύρη του!
M Ο ίδιος βέβαια είναι άφαντος. Τον αναζητούν θεοί και δαίμονες! Προς το παρόν πάντως, δεν έχει ασκηθεί καμιά μήνυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ